Založ si blog

Putinovo vystúpenie k pokusu o prevrat pred pár minútami.

Putin dnes v pondelok večer vystúpil pred ruským národom a nepotvrdil žiadnu kryciu operáciu skupiny Wagnerovcov pre pochytanie iných organizátorov povstania… Ria novosti to zhrnuli takto:

Vystúpenie Putina
22:24 26.06.2023)
„Boli prijaté rozhodnutia, aby sa zabránilo krviprelievaniu“: Putin adresoval Rusom
Prečítajte si ria.ru v
MOSKVA 26. júna – RIA Novosti. Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovoril Rusom. Kľúčové vyhlásenia – v materiáli RIA Novosti.

„Ďakujem tým vojakom a veliteľom Wagnerovej skupiny, ktorí urobili jediné správne rozhodnutie – nedopustili sa bratovražedného krviprelievania, zastavili sa na poslednej línii. Dnes máte možnosť pokračovať v službe Rusku podpísaním zmluvy s ministerstvom obrany.“ alebo iným orgánom činným v trestnom konaní, alebo sa vrátiť k svojim príbuzným a priateľom.Kto chce, môže ísť do Bieloruska.Sľub, ktorý som dal, sa splní.Opakujem, výber je na každom z vás, ale som si istý, že toto bude byť voľbou ruských vojakov, ktorí si uvedomili svoju tragickú chybu,“ vyhlásila hlava štátu.
Poznamenal, že prevažná väčšina bojovníkov a veliteľov skupiny Wagner sú ruskí vlastenci, oddaní svojmu ľudu a štátu.“
“ Preto sa od samého začiatku udalostí podnikli kroky na moje priame pokyny, aby sa zabránilo veľkému krviprelievaniu,“ zdôraznil prezident.

Poznamenal, že to chce čas.
„Vrátane toho, aby sme dali tým, ktorí urobili chybu, možnosť zamyslieť sa, aby pochopili, že ich činy spoločnosť dôrazne odmieta a aké tragické, zničujúce následky pre Rusko a náš štát vedie dobrodružstvo, do ktorého boli zavlečení,“ povedal Putin. .

Organizátori povstania, ktorí zradili krajinu, zradili tých, ktorí boli s nimi, poznamenal Putin a povstalci chceli, aby sa vojaci navzájom zabili, a tento výsledok chcel aj Kyjev.
„Ozbrojená rebélia by bola v každom prípade potlačená,“ zdôraznila hlava štátu.
Odvaha, sebaobetovanie padlých hrdinských pilotov ich zachránilo pred hroznými následkami.Hlava štátu poďakovala všetkým vojakom.
Drvivá väčšina bojovníkov Wagner sú vlastenci vlasti, boli nasadení v tme, upozornila hlava štátu.
Prezident poďakoval Rusom za ich vytrvalosť, solidaritu a vlastenectvo, ktoré ukázali, že akékoľvek vydieranie a nepokoje sú odsúdené na neúspech.
Verejnosť, strany, náboženské organizácie, celá spoločnosť sa pevne postavila na podporu ústavného poriadku…

Takže scenár nebol taký ako som čera opísal v blogu podľa jedného rusa. Bol jednoduchý a Prigožin z neho vychádza ako zradca, ktorý ale potrestaný nebude. Osobne si myslím , že do pár týždňov padnú hlavy nejalých generálov vrátane náčelníka generálneho štábu Gerasimova. Šojgu ako dlhoročný priateľ Putina môže odísť s pictami hrdinu do dôchodku… požijeme a uvidíme . V každom prípade je to strata prestíže Putina aj Ruska, minimálne taká, ako bolo Trumpovo povstanie a tiahnutie na Washington.. po jeho prehratých voľbách… a to urobil nie noname ako je Prigožin, ale prezident USA.. CHCEL ZVRHNÚŤ BIDENA AKO VÍŤAZA VOLIEB…

Britskí analytici vymenovali hlavné dôvody zlyhania Ukrajinskej protiofenzívy v roku 2023. Je čas na mierové rokovania?

19.07.2024

ŠTVRTOK 18. JÚL 2024, 19:46 HOD Britské analytické centrum zverejnilo 48-stranovú správu „Predbežné vyhodnotenie ukrajinských útočných operácií 2022 – 23“, v ktorej sú uvedené hlavné dôvody neúspešnej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2023 a vyjadruje taktiež pochybnosť nad novou ofenzívou v blízkej budúcnosti. Zdroj : BBC s odvolaním sa na [...]

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 556
Celková čítanosť: 3206765x
Priemerná čítanosť článkov: 5768x

Autor blogu

Kategórie

Archív