Založ si blog

Putinovo vystúpenie k pokusu o prevrat pred pár minútami.

Putin dnes v pondelok večer vystúpil pred ruským národom a nepotvrdil žiadnu kryciu operáciu skupiny Wagnerovcov pre pochytanie iných organizátorov povstania… Ria novosti to zhrnuli takto:

Vystúpenie Putina
22:24 26.06.2023)
„Boli prijaté rozhodnutia, aby sa zabránilo krviprelievaniu“: Putin adresoval Rusom
Prečítajte si ria.ru v
MOSKVA 26. júna – RIA Novosti. Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovoril Rusom. Kľúčové vyhlásenia – v materiáli RIA Novosti.

„Ďakujem tým vojakom a veliteľom Wagnerovej skupiny, ktorí urobili jediné správne rozhodnutie – nedopustili sa bratovražedného krviprelievania, zastavili sa na poslednej línii. Dnes máte možnosť pokračovať v službe Rusku podpísaním zmluvy s ministerstvom obrany.“ alebo iným orgánom činným v trestnom konaní, alebo sa vrátiť k svojim príbuzným a priateľom.Kto chce, môže ísť do Bieloruska.Sľub, ktorý som dal, sa splní.Opakujem, výber je na každom z vás, ale som si istý, že toto bude byť voľbou ruských vojakov, ktorí si uvedomili svoju tragickú chybu,“ vyhlásila hlava štátu.
Poznamenal, že prevažná väčšina bojovníkov a veliteľov skupiny Wagner sú ruskí vlastenci, oddaní svojmu ľudu a štátu.“
“ Preto sa od samého začiatku udalostí podnikli kroky na moje priame pokyny, aby sa zabránilo veľkému krviprelievaniu,“ zdôraznil prezident.

Poznamenal, že to chce čas.
„Vrátane toho, aby sme dali tým, ktorí urobili chybu, možnosť zamyslieť sa, aby pochopili, že ich činy spoločnosť dôrazne odmieta a aké tragické, zničujúce následky pre Rusko a náš štát vedie dobrodružstvo, do ktorého boli zavlečení,“ povedal Putin. .

Organizátori povstania, ktorí zradili krajinu, zradili tých, ktorí boli s nimi, poznamenal Putin a povstalci chceli, aby sa vojaci navzájom zabili, a tento výsledok chcel aj Kyjev.
„Ozbrojená rebélia by bola v každom prípade potlačená,“ zdôraznila hlava štátu.
Odvaha, sebaobetovanie padlých hrdinských pilotov ich zachránilo pred hroznými následkami.Hlava štátu poďakovala všetkým vojakom.
Drvivá väčšina bojovníkov Wagner sú vlastenci vlasti, boli nasadení v tme, upozornila hlava štátu.
Prezident poďakoval Rusom za ich vytrvalosť, solidaritu a vlastenectvo, ktoré ukázali, že akékoľvek vydieranie a nepokoje sú odsúdené na neúspech.
Verejnosť, strany, náboženské organizácie, celá spoločnosť sa pevne postavila na podporu ústavného poriadku…

Takže scenár nebol taký ako som čera opísal v blogu podľa jedného rusa. Bol jednoduchý a Prigožin z neho vychádza ako zradca, ktorý ale potrestaný nebude. Osobne si myslím , že do pár týždňov padnú hlavy nejalých generálov vrátane náčelníka generálneho štábu Gerasimova. Šojgu ako dlhoročný priateľ Putina môže odísť s pictami hrdinu do dôchodku… požijeme a uvidíme . V každom prípade je to strata prestíže Putina aj Ruska, minimálne taká, ako bolo Trumpovo povstanie a tiahnutie na Washington.. po jeho prehratých voľbách… a to urobil nie noname ako je Prigožin, ale prezident USA.. CHCEL ZVRHNÚŤ BIDENA AKO VÍŤAZA VOLIEB…

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3140614x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív