Založ si blog

Význam očkovania proti COVID19 nie je nedostať ho! Slovensko zlyhalo!

Nechápem, kto kedy tvrdil okrem antivaxerov, že očkovanie chráni pred pozitivitou. Na príklade Británie sa pokúsim všetkým vysvetliť, ako to je s očkovaním na COVID-19 a čo vlastne zabezpečí. Ja viem, antivaxeri okamžite povedia, že čísla sú vymyslené a manipulované. Môj zdroj je tento: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Tu sú štatistiky sveta ako aj kontinentov a jednotlivých štátov.

Čo robilo začiatkom roka Slovensko? Použilo !atómovú zbraň“ a ničilo vírus špáraním sa v nose, na čo sme minuli viac ako 500 miliónov eur. Čo robila Británia? OČKOVALA desiatky tisíc ľudí denne, oproti našim stovkám očkovaných. Začala hneď rizikovými skupinami, ktoré zvládla za mesiac. Preto im klesla okamžite denná úmrtnosť a nám nie. Niekto povie že delta variant je menej smrtný… Je zvláštne že toto platí výhradne pre silno očkované krajiny, pre nás a tých čo odmietajú očkovanie je rovnako smrteľný ako bol A,B,G… Už 18. 1. mala Británia zaočkovaných prvou dávkou vakcíny 3,8 miliónaľudí, začali rovnako ako my 27.12.2020. Oni stihli 5% obyvateľov, zakiaľ my len pár tisíc čo bolo promile. Do polovice februára Briti zaočkovali všetkých v najohrozenejších skupinách. 16.februára : V súčasnosti dostalo prvú dávku vakcíny už vyše 15,3 milióna obyvateľov, čo je v prepočte štvrtina populácie (v Británii žije okolo 66,65 milióna ľudí).

Vláda v očkovaní zvolila vlastnú stratégiu. Snažia sa prvou dávkou zaočkovať čo najviac ľudí a druhú dávku dostanú zaočkovaní až po 12 týždňoch. Odporúčané obdobie medzi prvou a druhou dávkou je pritom tri až štyri týždne. Touto stratégiou chcú dosiahnuť zaočkovanie väčšiny populácie do jesene 2021, uviedla Sky News.

V Anglicku zrušili všetky opatrenia už 19.7.2021, lebo im kleslo reprodukčné číslo na úroveň 0,8-1. %Pritom mali očkovaných viac ako 78% obyvateľstva.  Zrušenie väčšiny opatrení, ktoré bolo odložené o mesiac, už skôr zdôvodnil rozsahom očkovanosti obyvateľstva, prejavujúcim sa poklesom počtu prípadov vážneho priebehu ochorenia COVID-19 alebo úmrtí naň.

Ak to neurobíme teraz, potom sa budeme otvárať na jeseň, v zimných mesiacoch, keď je koronavírus v chladnom počasí vo výhode,“ povedal Johnson. „Ak to neurobíme teraz, musíme si položiť otázku, kedy to teda urobíme. Takže toto je tá pravá chvíľa, ale musíme to urobiť opatrne,“ zdôraznil premiér.

18.9. mali v Británii PLNE zaočkovaných nad 16 rokov 82% obyvateľov.

Čo tento postup priniesol Británii?

Denné prírastky pozitívnych v jesenných mesiacoch začali rásť, teraz v novembri (20.11) majú prírasty 40 000 pozitívnych denne, dvojnásobné ako mali pred rokom- vtedy 20 000 denne. No vtedy im zomieralo denne 514 ľudí a teraz iba 169… Grafy uvedené nižšie s údajmi zastavenými na 20.11.2020 a 2021. zdroj : https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

 

 

 

 

 

 

Slovensko s asi 45% zaočkovanosťou preťažilo svoj zdravotný systém a denné prírastky úmrtnosti boli ( 3 dňový priemer) 20.novembra 2020 19 mŕtvych, teraz 20.11.21 je to až 44 mŕtvych denne, teda dvojnásobok spred roka. Prečo? No lebo denný prírastok pozitivity v roku 2020 bol 1818 nových pozitívnych , zatiaľ čo v roku 2021 je až 9171 nových pozitívnych.

Pri štvornásobku nárastu pozitívnych oproti roku 2020 nám zomiera dvojnásobok ľudí denne ako pred rokom. Takže efekt očkovania síce je badateľný, no neotočil vývoj smrtnosti tak, ako tomu je v Británii. A u nás sú opatrenia najprísnejšie, zatiaľ čo británia je od polovice júla BEZ OPATRENÍ….. TOTO JE VÝSLEDOK ZAOČOVANOSTI TAM A TU!! BRITI SA NEBRÁNIA POZITIVITE, lebo ju vedia zvládať vďaka ľahkému priebehu nemoci ktorý je pre zvýšenú imunitu očkovaním alebo prekonaním nemoci.

Taliansko s trojdňovým priemerom nárastu pozitívnych 36146 z 20.11.2020 vďaka prísnym opatreniam napriek očkovanosti nad 80%, si teraz 20.11.2021 drží denný nárast pozitivita na 10 914. V roku 2020 mali trojdňový priemerný prírastok mŕtvych 701 denne, a teraz vďaka očkovaniu a opatreniam len 55. Už 15. októbra bolo plne zaočkovaných obyvateľov nad 12 rokov 80%, napriek tomu ich vláda sprísnila opatrenia a vyžaduje povinne buď covidpass alebo testovanie 2x do týždňa. Zároveň schválila zákon, že zamestnávateľ môže neočkovaných prepustiť z práce! Búria sa proti opatreniam, lebo ich výsledky sú výborné.

Očkovanie teda funguje tak, ako jeho autori predpokladali. Znižuje mieru smrtnosti a ťažkých priebehov nemoci, neznižuje príliš mieru pozitivity. A presne toto sme chceli dosiahnuť. Teda dosiahli to tam, kde je veľká miera očkovanosti.

Je už na nás samých, či chceme veriť faktom alebo ich budeme stále považovať za klamlivú vládnu propagandu…. 

P.S.: NAŠA vláda by mala vyvodiť PERSONÁLNU zodpovednosť za ROČNÉ zlyhanie. Pohľadom na Taliansko s opatreniami a Britániu bez opatrení je zrejmé že MY SME ZLYHALI! Robíme všetko polovičato a teda bez účinku!

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3135975x
Priemerná čítanosť článkov: 5723x

Autor blogu

Kategórie

Archív