Založ si blog

Progresívci a Spolu sa snažia o nové voľby. Koalícia ukázala že je rovnaká ako tá predtým. Princíp zahodila v mene udržania moci!

Dnes sem boli svedkami teátra El Mundo, ktorý predviedol Kollár a jeho vládni spolukoaličníci. Je to výsledkom masového útoku na poslankyňu a šéfa strany Sme rodina z tábora bývalej koalície „Spolu sme progresívni..“ Tí v poslednom období vytiahli plagiátorské hviezdy Kollára a jednu matku jeho dieťaťa , zároveň poukázali na nekalé praktiky podnikania Kollára , ktorý má firmy v daňových rajoch či podniká priamo so schránkovými firmami z Cypru. K nim sa pridal Sulík so svojou ministraničkou, keď požiadal Kollára aby odstúpil sám. Hneď ale jedným dychom dodal, že jeho strana nebude v parlamente hlasovať za jeho odvolanie. Poslanec Dostál tiež hovorí o odstúpení, no tiež prízvukuje že on za to hlasovať nebude. Schizofrénia??  Kollár vyhlásil, ak bude odvolaný, okamžite jeho strana s poslancami odíde z koalície, tým Igor zašpekuloval, že to sa dopustiť nesmie, lebo by mu zostalo 78 a nejaká mafia mu odkúpi troch a bude mať po vláde. Priemer Igor to zaklincoval,  znevážil dve koaličné strany prehlásením ,  SaS aj Sme rodina stiahnu chvost a bude po všetkom.  Kollár reagoval zaradením bodu schôdze s  vyslovením dôvery samému sebe! DÍVADLO!!! Samozrejme že odvolaný nebol, teda mu v podstate bola vyslovená dôvera. Hlasovalo 76 poslancov, len päť bolo za jeho odvolanie. Teátro pre Kollára a koalíciu skončilo. Ukázali, že nejde o princíp, potrestať zlodeja duševného vlastníctva, ale rovnako ako Smer a jeho satelity uprednostnili vládu za každú cenu, teda aj so zlodejom na čele parlamentu. V parlamente tesne pred hlasovaním zazneli aj takéto reči: Poslankyňa Jana Cigániková (SaS) vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby zakročil a nastavil rovnováhu vo vlastnej vláde. Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pripomenula, že SaS a Za ľudí vyzvali Kollára na odstúpenie z funkcie. „On zvolil túto formu a poslanecký klub sa nechce na tomto zúčastňovať,“ poznamenala. Dodala, že SaS pokračuje ako pevná súčasť koalície. Predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská dodala, že „loptička“ je na strane Kollára. „Ešte stále sa môže zachovať ako chlap a môže odstúpiť,“ povedala. To, že hodil zodpovednosť na nich nepovažujú podľa jej slov za férové. ( Pravda)

O čo teda komu ide?

Je úplne zrejmé, že reťaz je taká silná, ako je slabý jej najslabší článok. Nie opozícia zaútočila, ale potencionálny koaliční partneri, čo neuspeli vo voľbách. A to je zvláštne, lebo Agresívni Progresívci nezostali nič dlžní svojej predvolebnej povesti a agresívne útočia na podľa nich najslabšie ohnivko vládnej koalície. Nie na Sulíkovu SaS ktorá spolu s Za ľudí je najslabšou vládnou stranou, no na druhú najsilnejšiu. Cítia, že tam môžu získať voličský potenciál, lebo to sú voliči, ktorí môžu preskočiť na ich stranu. Samozrejme že Spolu sa muselo pridať a vytiahlo to jeho podnikanie za hranou zákona. Prečo sa pridal Sulík len tak napoli? No lebo tiež chce loviť voličov, aby dosiahol lepší výsledok v prípade predčasných volieb. Ukáže že on je spravodlivý a nechce zlodeja, no zároveň aby nebol ten čo zvalí koalíciu, tak hlasovať nebude. Tiež tuší, že toto zoskupenie nebude trvať štyri roky a preto sa podieľa na teátre. Najviac oslabili Žaludi, ktorým odišiel otec zakladateľ a líder Kiska. Zostalo šteňa Šeliga a bábkoherečka Remišová, ktorej kauza sa práve Kollárovou kauzičkou prekryla. Toto je druhý cieľ tohto teátra, aby sa zabudlo ako veľmi šliapla vedľa Remišová. Je zrejmé že Za ľudí sa v prípade nových volieb nemajú šancu bez Kisku dostať snáď ani nad finančnú hranicu 3,5%, a tak budú musieť byť nahradení. A tu sa znova budú valiť vpred Spolu Agresívci aby zaujali ich miesto. Kollára zvyšní traja vôbec nechceli do koalície ani niekoľko dní po voľbách, no matematika nepustila. Ak sa im ho podarí dostatočne oslabiť, tak po predčasných nebude vo vláde.  Všetci sa zároveň boja Pelleho 11ky, ktorá s plagiátorským názvom strany HLAS ( Telička v Čechách založil rovnaké hnutie v 2018 a vo voľbách neuspel) ktorá po vzniku a konsolidácii by mohla siahať aj k 20tim %tám. A to by bola katastrofa. Čo ak by vyhrala? Zrazu by mohla mať koaličný potenciál a vyfúkla by Igorovi, ktorý sám rozvracia svoju koalíciu znevažovaním partnerov. Ohrdnutý Kollár by sa mohol spojiť s nimi, rovnako aj KDH ktorej chýbalo zasa máličko. Smer zomrie a do parlamentu by nenakukol, nebude mať voliča, lebo Fico stratil rovnako ako Mečiar či Dzurinda svoje čaro a hlavne koaličný potenciál. Možno sa pozviecha aj Drucker a možno urobí koalíciu práve s Hlasom, vtedy by voľby vyhrali. Takže ak chcú terajší koaličníci vládnuť, musia urobiť voľby ešte pred etablovaním sa Hlasu, lebo vtedy nebudú mať nič isté.

Dnešný pokus nevyšiel, no zanechal blen  v ústach hlavne koaličným stranám Opozícia sa len prizerá a chechtá, nepohla ani prstom a koalícia sa oslabila sama. Mlčiaci náckovia zbierajú tiež odrobinky a toto im prospieva. Jednoznačne sa rozohral boj o predčasné voľby, ktoré musia byť rýchlo. Som teda zvedavý na novú zámienku, ktorá vyvolá skutočnú krízu. Igor tomu napomáha ignorovaním partnerov, napríklad obsadením všetkých prednostov okresných úradov a to bez výberových konaní. Zachoval sa ako valec Mečiar, všetci to vidia, mlčia no nezabudnú…  Tak môžeme začať tipovať, čo bude príčinou rozpadu?? Lebo poločas rozpadu sa po dnešku výrazne skrátil.

Moja babka hovorievala „práca chvatná , málo platná.“  O toto sa hrá, Pelle ich vystrašil. Lebo takto by mali bez Kollára koľko? no 37+16+11= LEN 64!! :

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137271x
Priemerná čítanosť článkov: 5725x

Autor blogu

Kategórie

Archív