Založ si blog

Pád vlády bola prospešná vec , alebo ako jednou ranou sedem zabil!

Poznáte tú rozprávku o smelom krajčírovi?? Čo jednou ranou sedem zabil??

Pozrime sa z tohto pohľadu na pád našej vlády s odstupom 24 hodín. Čo vidíme?? Že vlastne zapasoval do kariet všetkým, nielen SaS, ktorá že vraj jediná zaň môže.  Už zakladatelia rôznych filozofií hovorili, že správnosť teórie nie je nič , bez potvrdenia jej fungovania v PRAXI. Takže ak Sulík NEMOHOL cúvnuť v otázke eurovalu z dôvodov ktoré som spomenul včera, ale zároveň veril , že eurosocialisti donútia Fica k jeho rýchlemu schváleniu… lepšie povedané, ak by nespojili SDKU hlasovania o dôvere a eurovale, tak by mohol celú vinu zvaliť na SMER.. Lebo predsa on ho chcel a nehlasoval zaň…

Bohužial Sulík je nováčik v politike a nezbadal, že pád vlády „zapasuje“  hlavne  ich koaličnému partnerovi a to SDKU… ktorý je hlavným, zodpovedným za stav vládnutia , a ten nieje vôbec ružový..Prečo pasuje práve SDKU?? No lebo už niekoľkohodinová prax po páde vlády nám ukázala, aká je to užitočná vec.  AHA- zabíjanie niekoľkých múch jednou ranou.. a to pádom vlády:

–          1.Odborári ako čarovným prútikom zmizli z hraníc a odstúpili od myšlienky nepokojov, lebo proti odstupujúcej vláde sa predsa neoplatí štrajkovať, lebo nemá vyjednávací mandát pre budúcnosť..

–          2.Lekári nemajú zrazu s kým rokovať z rovnakého dôvodu… alebo, privatizácia nemocníc nemôže byť dokončená, lebo na to nemá minister zdravotníctva mandát..a platy im prisľúbi..ale až po marci..síce z požiadaviek neustúpia, ale nájde sa riešenie odkladu..

–          3.Učitelia odložia svoj štrajk, lebo niet s kým rokovať..

–          4.Zákony , ktoré aj tak nemali dostatočnú podporu v koalícii( superhrubá mzda so zmenou odvodov budú odložené.. lebo niet mandátu..

–          5.Nastupujúca kríza nám utiahne opasky, príjmu sa regulačné opatrenia teraz… lebo títo môžu, lebo za pol roka bude nová vláda.. a ešte sa nestihne prejaviť dopad prijatých opatrení na občana.. do volieb..

–          6. EUROVAL PREJDE aj slovenským parlamentom a to do víkendu…

–          7.A SMER bez veľkého úsilia bude znova relevantným článkom v politike.. stačila trpezlivosť ako minule..

Toto a ešte omnoho viac zapasovalo práve strane SDKU, ktorá niesla najväčší diel zodpovednosti za riadenie štátu v Radičovej vláde.  A tak stačilo jedno.. počkať si na pozíciu Sulíka, keď už nebude môcť cúvnuť.. a potom spojiť hlasovania o eurovale a dôvere. A BOLO TO..Čo získal Sulík?? NO veľa.. stratil síce koaličný potenciál( všetkého do času- teda na chvíľku), ale donútil svet hovoriť o Slovensku, zamyslieť sa nad svojou pravdou, ukázať, že nie všetko je dobré čo presadí väčšina.. že kompromis je možný ale nie vždy potrebný..Že je spoľahlivý v držaní slova a línie, že voliči jeho téme môžu v budúcich voľbách veriť…

V jednej rozprávke mal krajčírik na klobúku: JEDNOU RANOU SEDEM ZABIL…. a všetci sa ho báli… taký silák??? Lenže tam nemal že MÚCH sedem zabil.. čiže pravda ale nie celá.. ako celá politika..

Takže milí voliči.. včera som písal že Sulíkovci inak NEMOHLI pri padajúcich preferenciách MUSELI.. ale len oni môžu za pád vlády?? NIE.. prax aj keď len 24 hodinová nám ukazuje že to prospelo VŠETKÝM zúčastneným.. a teda NETREBA HĽADAŤ VINNÍKA.. lebo nik nehovorí pravdu a zároveň mu to náramne zapasovalo…. Ja len toľko..

P.S.: presne ako včera.. len novšie videjko.. DRESY.. Elán.. http://www.youtube.com/watch?v=lf8tb1jnMMY

 

Britskí analytici vymenovali hlavné dôvody zlyhania Ukrajinskej protiofenzívy v roku 2023. Je čas na mierové rokovania?

19.07.2024

ŠTVRTOK 18. JÚL 2024, 19:46 HOD Britské analytické centrum zverejnilo 48-stranovú správu „Predbežné vyhodnotenie ukrajinských útočných operácií 2022 – 23“, v ktorej sú uvedené hlavné dôvody neúspešnej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2023 a vyjadruje taktiež pochybnosť nad novou ofenzívou v blízkej budúcnosti. Zdroj : BBC s odvolaním sa na [...]

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 556
Celková čítanosť: 3206830x
Priemerná čítanosť článkov: 5768x

Autor blogu

Kategórie

Archív