Založ si blog

Pád vlády? ? No a čo. . vždy je nejaké pozitívum. . .

Tak to tu máme.. padla nám vláda.. už zasa.. minule ju porazili pre nezmyselnú zmluvu čierni, včera zasa modrozelení…  S pobavením som včera sledoval  argumentáciu oboch strán, aj keď obe strany vedeli, že už to ni je o eurovale, ani o peniazoch daňových poplatníkov do neho vložených. Bolo to o tom, či je možné sa dohodnúť za akúkoľvek cenu. Ak by totiž SaS ustúpilo, nemalo by nieže koaličný potenciál po budúcich voľbách, oni by ani neboli v parlamente. A to bola pravá príčina včerajšieho položenia vlády. Lebo všetky témy, ktoré im získali voličov hlavne mladých, všetky do jednej by vyšumeli ako nesplnené. A tak v záujme zachovania strany zvolili stratégiu , ktorá im zachová tvár a  nádej na zisk  potrebného počtu hlasov, aby padli do parlamentu. Vedia, že v koalícii nebudú.. lebo … síce tajne dúfajú, že antifico bude zasa silná téma a nakoniec  im môže zabezpečiť aj účasť vo vláde.. lebo nikto iný ako terajšie strany do parlamentu nepadnú.. a aj ak.. tak sa nespoja s Ficom..

SaS vedeli, že euroval prejde tak či tak.. aj bez nich.. predsa nie sú hlupáci.. a teda drísty o zachránených nejakých 300 mld  eurách pre daňových poplatníkov Európy sú len drístami..

SaS zachraňovala svoju budúcu existenciu za cenu rozpadu vlády. Či sa im to podarilo, uvidíme v najbližších voľbách.. nech budú predčasné či normálne.

A teraz pozitíva….. Nie je to blamáž, že sme povedali nie.. blamáž by bola , až by sme to nadobro zablokovali.. a to všetci zúčastnení VEDELI.. že NEHROZÍ…  Takže aké pozitíva??

–          Celý svet vie kde je Slovensko a aké je maličké..

–          Celý svet ocení náš druhý krok a to schválenie eurovalu II.

–          Celý svet sa aspoň na chvíľku zamyslí, či ten Sulík nemá v niečom.. či v mnohom pravdu..( má)

–          Celý svet si má možnosť zlepšiť kontrolné mechanizmy pri míňanie peňazí daňovníkov, čo aj robí, zároveň budú vyzdvihovať fakt, že aj maličký má rovnaký hlas ako najväčší.. to je demokracia.. 🙂

–          Napokon Grécko riadene krachne, odpíšu mu dlh ako kedysi Poliakom …a tí div sa svete nekrachli..

–          Celé politické Slovensko sa aspoň na chvíľku zamyslí, či majú koalície založené len na boji proti niekomu( Mečiarovi, či Ficovi) a nie za niečo zmysel.. obe totiž krachli.. a ukázali sa ako vysoko nestabilné.. teda mačkopes.. alebo zlepenec..

–          Celé Sovensko bude mať snahu nedovoliť nikomu mať takú väčšinu ako mal Fico vo svojej vláde…

Takže včerajší pád vlády by som nevidel vôbec tragicky, lebo má svoje pozitíva a nie je ich málo.. či pre Európu alebo Slovensko.. a to som takto narýchlo ani na všetky neprišiel.. môžete ich doplniť v diskusii.. ďakujem..

Ja len toľko..

P.S.: včerajšiu noc mi pripomenul ELÁN.. DRESY….. oblečme si dresy, keď sme takto v kope, nech …

veď aha..

http://www.youtube.com/watch?v=60R-pmTpCiU

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112826x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív