Založ si blog

Putinovo vystúpenie k pokusu o prevrat pred pár minútami.

Putin dnes v pondelok večer vystúpil pred ruským národom a nepotvrdil žiadnu kryciu operáciu skupiny Wagnerovcov pre pochytanie iných organizátorov povstania… Ria novosti to zhrnuli takto:

Vystúpenie Putina
22:24 26.06.2023)
„Boli prijaté rozhodnutia, aby sa zabránilo krviprelievaniu“: Putin adresoval Rusom
Prečítajte si ria.ru v
MOSKVA 26. júna – RIA Novosti. Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovoril Rusom. Kľúčové vyhlásenia – v materiáli RIA Novosti.

„Ďakujem tým vojakom a veliteľom Wagnerovej skupiny, ktorí urobili jediné správne rozhodnutie – nedopustili sa bratovražedného krviprelievania, zastavili sa na poslednej línii. Dnes máte možnosť pokračovať v službe Rusku podpísaním zmluvy s ministerstvom obrany.“ alebo iným orgánom činným v trestnom konaní, alebo sa vrátiť k svojim príbuzným a priateľom.Kto chce, môže ísť do Bieloruska.Sľub, ktorý som dal, sa splní.Opakujem, výber je na každom z vás, ale som si istý, že toto bude byť voľbou ruských vojakov, ktorí si uvedomili svoju tragickú chybu,“ vyhlásila hlava štátu.
Poznamenal, že prevažná väčšina bojovníkov a veliteľov skupiny Wagner sú ruskí vlastenci, oddaní svojmu ľudu a štátu.“
“ Preto sa od samého začiatku udalostí podnikli kroky na moje priame pokyny, aby sa zabránilo veľkému krviprelievaniu,“ zdôraznil prezident.

Poznamenal, že to chce čas.
„Vrátane toho, aby sme dali tým, ktorí urobili chybu, možnosť zamyslieť sa, aby pochopili, že ich činy spoločnosť dôrazne odmieta a aké tragické, zničujúce následky pre Rusko a náš štát vedie dobrodružstvo, do ktorého boli zavlečení,“ povedal Putin. .

Organizátori povstania, ktorí zradili krajinu, zradili tých, ktorí boli s nimi, poznamenal Putin a povstalci chceli, aby sa vojaci navzájom zabili, a tento výsledok chcel aj Kyjev.
„Ozbrojená rebélia by bola v každom prípade potlačená,“ zdôraznila hlava štátu.
Odvaha, sebaobetovanie padlých hrdinských pilotov ich zachránilo pred hroznými následkami.Hlava štátu poďakovala všetkým vojakom.
Drvivá väčšina bojovníkov Wagner sú vlastenci vlasti, boli nasadení v tme, upozornila hlava štátu.
Prezident poďakoval Rusom za ich vytrvalosť, solidaritu a vlastenectvo, ktoré ukázali, že akékoľvek vydieranie a nepokoje sú odsúdené na neúspech.
Verejnosť, strany, náboženské organizácie, celá spoločnosť sa pevne postavila na podporu ústavného poriadku…

Takže scenár nebol taký ako som čera opísal v blogu podľa jedného rusa. Bol jednoduchý a Prigožin z neho vychádza ako zradca, ktorý ale potrestaný nebude. Osobne si myslím , že do pár týždňov padnú hlavy nejalých generálov vrátane náčelníka generálneho štábu Gerasimova. Šojgu ako dlhoročný priateľ Putina môže odísť s pictami hrdinu do dôchodku… požijeme a uvidíme . V každom prípade je to strata prestíže Putina aj Ruska, minimálne taká, ako bolo Trumpovo povstanie a tiahnutie na Washington.. po jeho prehratých voľbách… a to urobil nie noname ako je Prigožin, ale prezident USA.. CHCEL ZVRHNÚŤ BIDENA AKO VÍŤAZA VOLIEB…

Zelenskému končí mandát 21. mája 2024. Vstúpia vojská NATO na Ukrajinu aby ho ochránili pred prevratom? úvaha.

13.05.2024

V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskyj a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii Ruska stanné právo a pokiaľ je v platnosti, voľby MôŽU byť odložené. Prezident PZRE Tiny Kox [...]

Prieskumné lety nad územím ZSSR, POWERS a U2. 1. mája bolo 64. výročie jeho zostrelenia.

02.05.2024

Na fotografovanie tajných objektov na sovietskom území z lietadiel U-2 vytvorila americká Ústredná spravodajská služba (CIA) špeciálne oddelenie „10-10“. Oficiálne sa jednotka nazývala 2. (dočasná) letka leteckého meteorologického prieskumu WRS (P)-2 a pôsobila pod krytím amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). 4. júla 1956 sa uskutočnil prvý let nad [...]

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

APTOPIX Russia Ukraine War Kharkiv Attacks

List z Charkova: Na balkóne mám ideálne miesto pre guľomet

16.05.2024 06:00

Boje na predmestiach pokračujú neustále, je ich počuť, aspoň v našej štvrti Saltovka. Ako vravievame: búchajú.

vojna na Ukrajine, Cherson

ONLINE: Zelenskyj: Situácia v Charkovskej oblasti sa čiastočne stabilizovala. Putin: Postupujeme vo všetkých smeroch

16.05.2024 05:50

Ukrajinský prezident hovorí o čiastočnej stabilizácii a snahe ubrániť Vovčansk, ruský prezident o čo najefektívnejšej práci v prvej línii.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 550
Celková čítanosť: 3154640x
Priemerná čítanosť článkov: 5736x

Autor blogu

Kategórie

Archív