Založ si blog

Turci zostrelili ruské Su-24, Rusi stratu lietadla potvrdili! (doplnené video a vyjadrenie Putina)

su24down1Dňa 24.11. Su-24 ( stíhací bombardér) operovalo vo výške 6000 metrov na severom provincie Latakia, po zásahu zvonka sa piloti katapultovali a horiace lietadlo spadlo na zem, piloti sa katapultovali.  Rusi tvrdia o pravdepodobnom zásahu zo zeme, Turci zasa o zostrele svojimi dvoma F16. Tvrdia že lietadlo varovali, nedostali odpoveď a tak ho nad svojim územm zostrelili.

Turci SAMOZREJME vedeli komu lietadlo patrí a aj čo tam robí. V začiatku ruskej  operácie sa stalo niekoľko krát, že ruské lietadlá narušili vzdušný prietor Turecka, lebo protivládne sily operujú v tesnej blízkosti tureckých hraníc na území Sýrie. Ako všetci vyhlasujú, ide im o potlačenie ISIL , no tento prípad dáva jasne najavo o čo turkom ide v skutočnosti: Ruské bombardovanie vzalo ľahkú obživu bohatým priekupníkom s ropou, kotrú vykupovali od ISIL, predávali na čiernom trhu a tak pomáhali znižovať svetové ceny tejto komodity. To priamo pôsobilo na oslabenie rubľa, ktorý je silne naviazaný na ceny plynu a ropy.. Turci tvrdia, že viac ako 5 minút sa snažili o nadviazanie kontaktu a identifikáciu lietadla, a až potom ho zostrelili. Ja sa pýtam… ČO SI MYSLELI?? KTO TO TAM LETÍ na Su-24?? Marťania??  Turci veľmi dobre vedeli čo je to za lietadlo a prečo tam je. Ak by aj bolo nad ich územím, zvykom je ho sprevádzať a nie zostreliť. Zostreluje sa až vtedy, ak prejaví výslovne nepriateľské správanie.  Prečo pristúpili hneď k zostrelu? Je im ľúto, že rusi zničili ich čierny obchod s ISIL a ropou vyťaženou nezákonne , ktorú turci predávali na čiernom trhu? Alebo dokonca chcú ruskú reakciu aby mohlo vzniknúť konflikt Rus-NATO???

Ak by bola podpísaná koaličná dohoda o pôsobení rusov, američanov či turkov nad územím Sýrie, mali by vymenené kódy automatického systému rozpoznania cieľov a vedeli by sa identifikovať. Dohodu Turci a USA nechceli podpísať. Prečo?

Turek vedel že strieľa na rusa a že tento neohrozuje jeho územie ani jeho osobne….. či bol kilometer v Turecku alebo neustále nad Sýriou je nepodstatné….

P.S.: na nete sa zjavilo video, ako nad mŕtvym pilotom vykrikujú mierumilovní araby allahu akbar.. to ej tá umiernená opozícia?? ( neviem posúdiť, či je to video originál)

Vyhlásenie Putina:

Ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s kráľom  Jordánska Abdullaha II  v Soči povedal, že zostrelenie  SU-24 v Sýrii presahuje boj proti terorizmu. Podľa prezidenta je to zásah  Rusku do chrbta komlicami  teroristov. „Táto udalosť presahuje boj proti terorizmu. Naša armáda  vedie hrdinský boj proti terorizmu, bez toho, aby šetrila seba, alebo svoje životy.“ Samozrejme budeme  starostlivo analyzovať všetko, čo sa stalo. A dnešná tragická udalosť bude mať vážne dôsledky pre rusko-tureckej vzťahy, „- povedal Putin.Podľa prezidenta, ruské vojenské lietadlo bolo zostrelené nad územím Sýrie, tureckým lietadlom F-16 a spadlo na Sýrske územie 4 kilometre od hranice s Tureckom.

Turkami zverejnená dráha letu ruského lietadla.  To územie Turecka čo malo byť porušené je široké DVA kilometre. Ako tam mohlo byť ruské lietadlo 5 minút?? to by muselo stáť vo vzduchu… A nie je tam opakovaný prelet( modrá hranica , červená dráha letu Su-24 )su24mapa

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134277x
Priemerná čítanosť článkov: 5719x

Autor blogu

Kategórie

Archív