Založ si blog

Klamanie v liečivách a reklame? Sme hlúpe ovce?

V predvianočnom čase nás masírujú všelijaké reklamy z televíznej obrazovky. Zaujala ma jedna s hlasom podobným Karolovi Polákovi ( najúspešnejší slovenský športový moderátor minulého storočia) kde nadšene vykrikuje o štvoritom kamzíku.. skoku z krasokorčuľovania, ktoré tak rád komentoval. On v čiernom- ona v bielom. Pre tých čo majú čierno biele televízory…. ) Berte ten liek  a vaše kĺby budú zdravé, budete skákať ako kamzík…

Moja polovička podľahla reklame, že reku kúpi ten zázrak našim rodičom. Vbehla do lekárne a pre brata to dostala za 27 evri 2×60 kúskov. Potom skontrolovala obsah účinnej látky a ajhľa… v jednej pilulke je ho fantastických 16 miligramov.. super nie?? (Čistý kolagén typ I 16 mg, čistý kolagén typ II 20 µg, Vitamin C 20 mg )Ale v lieku podobnom, dokonca ktorý je možné dostať aj na lekársky predpis je v jednej tabletke 216 miligramov kolagenu.. (Hydroxyapatitum osseum 830 mg (vápník 178 mg, fosfor 82 mg – odpovídající přibližně 444 mg hydroxyapatitu, 75 mg nekolagenních peptido / proteinů a 216 mg kolagenu – odpovídající přibližně 291 mg osseinu) v jedné tabletě.)

Tabletka z lekárne sa volá OSTEOGENON.. a je za 15 aj čosi za 2×40.. Na recept asi za 3 evri balenie(40).

Tretí do partie na kĺby pre starších je pred časom tiež masívne reklamovaný prostriedok COLAFIT.. ten obsahuje 8 miligramov čistého kolagénu v jednej kocke, v balení je 60 kociek.. za asi 12 euro.

Aby nám nebolo smutno.. dám ešte jeden prípravok GS Condro forte…. obsahuje GS Condro FORTE obsahuje v dennej dávke 1600 mg čistého glukozamín sulfátu, resp. GS, v unikátnej forme GS Clini-Q®, čo je zárukou 100% kvality… Neviem síce čo to je.. ale že vraj to funguje. 60 tabliet za asi 12 evri ale je aj akcia 120+60 za 23 evri.

Takže ten úžasný švajčiarsky kamzík obsahuje viac ako10x menej (  16 proti 216 miligramov) účinnej látky.. a pritom za vyššiu cenu.  Zhrniem to asi takto. Kto chce nech si kúpi čo chce. Ale prečo nás majú takto ohlupovať? Len za cenu čo najvyššieho zisku? Spomenutie ŠVAJČIARSKA evokuje záruku kvality. Pritom ten druhý je z Francúzska…. a tie posledné dva sú Slovenské a České.

Čo by sme neurobili pre zdravie našich rodičov či vlastné? A oni to vedia a masírujú nám mozog. A my bežíme do lekárne a nakupujeme…  Je možné, že ten kamzík je ozaj najlepší.. ale..

Zaručuje masívna reklama najvyššiu kvalitu? Ja neviem a VY???

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134304x
Priemerná čítanosť článkov: 5720x

Autor blogu

Kategórie

Archív