Založ si blog

Požiadavky revízií mierových zmlúv- dejinný absurdistan! ?

Zasa tu máme výročie Trianonu. Niekde tesne pri hraniciach severných uhier premaľujú slovenské názvy ulíc…. ak by len o pár kilometrov severnejšie zatreli maďarské .. tak by to vedel celý svet aj bošácka dolina s bačom v hornej marikovej, či europarlament. Po každej vojne je víťaz a porazený.. jeden berie, druhý stráca..na základe výsledkov vojny a následnej mierovej zmluvy….

Zasa niekto požaduje zruženie nejakej zmluvy z Trianonu. Tá predsa len určila hranice po prehratej vojne medzi novými štátmi Maďarskom na základe rokovaní víťazných mocností,a HUNGARIOU( Uhorskom).. nie Maďarskom..  To predsa tiež vzniklo na rozpadnutom území bývalej veľmoci. No Maďari chcú návrat.. ale veď Trianon( 1920) len plnil závery Saintgermainskej zmluvy z 10.9. 1919….tak isto ako voči  Nemecku to bolo upresnené Versaillskou zmluvou 28.6.1919. Ja viem porazeným  sa nepáči.. ale kto im kázal vstupovať ( vyvolať ju) do vojny a prehrať ju??

Budeme sa vracať?? Kam?? Tak sa vráťme pred rok 1867 a zrušme aj Rakúsko-Uhorské vyrovnanie.. a bude len Rakúska monarchia..  no ale to by sa nepáčilo zasa Maďarom.. že?? Tak kam presne sa máme vracať? Vrátime sa do roku 1526 tesne deň po bitke pri Moháči?? A rozdelíme to medzi Turkov??? Veď Osmanská rýša tu bola pár storočí a bola väčšia ako Uhorsko.. prečo sa nevrátiť až tam? Či aj to bude málo?? Tak sa rovno vráťme do konca 9 teho storočia a dáme to predsa len všetko Veľkej Morave.. nech porazí všetkých čo vládli potom.  Alebo len Starým Slovákom?? Ako ich ten „žemlička „ či ministerko školstva  vymyslel???  Nie.. vráťme sa k Západorímskej ríši.. a bude to tu patriť predsa len Rímu.Nech sa majú chlapci, južanskí..

No to by sa nepáčilo mne.. mám rád poriadok.. tak sa rozhodnem vrátiť to  zväzku Markomanom a Kvádom, ktorí  ovládli časť Germánie a naše teritórium … pred Slovanmi.. na prelome dejín  a bojovali  proti Rímu na severnej hranici.. no a od Markomanov je úplne blizučko k Narkomanom.. a dáme to tým.. lebo si to zaslúžia..lebo oni sa tiahnu dejinami celého ľudstva… takže nezostáva nič iné len podporiť SaS s jej slobodomurárskymi tradíciami a voľnomyšlienkárskym prístupom k drogám.. a zistíme že naše územie bolo a bude odjakživa ich.. prečo to chú tí Maďari???? Ked je to odjakživa  SaSHulíkovo???

 

p.s. „houbičky“ sú všade..

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3136435x
Priemerná čítanosť článkov: 5723x

Autor blogu

Kategórie

Archív