Založ si blog

Kto kupuje ropu vyťaženú Islamským štátom? Všetky tajné služby oslepli a ohluchli?

Včera prebehla médiami správa, že vojská  ISIL dobili posledné vládne ropné pole v Sýrii pri meste Palmýra.  Pred vojnou toto pole produkovalo 25 000 barelov denne , teraz zostalo zatvorené. ZATVORENÉ?

Už v roku 2014 sa predpokladalo, že zisk ISIL z predaja ropy je asi 1,6 milióna USD denne( po 30 USD je to 53 333 barelov denne- predstavuje 426 kusov 20 000 litrových cisterien, asi trojdenná spotreba Slovenska,). Odvtedy obsadili všetky polia v Sýrii a ďalšie v Iraku. Vlastnia cisternové automobily a aj mobilné frakčné zariadenia. A tu sa ponúka základná otázka. AK CELÝ SVET JE PROTI TOMUTO ŠTÁTU- KTO  kupuje ich ropu či spracovanú naftu alebo benzín?? Na burze komodít predsa predávať nemôžu, nemajú v rukách žiaden významný prístav pre tankerové lode, nevlastnia žiaden veľký železničný terminál.. Ako je teda možné, že načierno z tohto územia „vyteká „ obrovské množstvo komodity, ktorá im pomáha vyzbrojovať svoje gerilové jednotky? KTO podporuje svojim nákupom mimo komoditnú burzu toto nezákonné zoskupenie?  Ktorá z krajín alebo firma  Západnej Európy sa k tejto činnosti prizná? Je to nebodaj Čína?  Preprava takého veľkého množstva tekutého nákladu predsa nemôže byť neodhaliteľná. Niekde musia existovať prečerpávacie stanice, ktoré ten náklad budú kumulovať. Nikde sa musia tie obchody uzatvárať a niekto musí platiť. Sú tajné služby celého sveta slepé a hluché?? Rusi tiež oslepli či ohlúpli, že nič o týchto aktivitách nevedia?

A tu sa ponúka druhá otázka…. AKO je možné, že USA , ktoré majú zamerané satelity do tejto oblasti a vykonávajú pre svoje letectvo , ktoré pôsobí proti jednotkám ISIL kozmický aj letecký prieskum, nevidia túto činnosť? Hneď zaregistrovali nové unimobunky na letisku , kde predpokladajú prítomnosť ruských špecialistov. Ako je možná, že prepravnú cestu veľkého množstva ropy nevedia odhaliť a zlikvidovať ich prepravné prostriedky a tak zabrániť financovaniu ISIL? Ide im vôbec o boj proti ISIL, alebo aj tieto jednotky používajú na zvrhnutie zatiaľ zákonného prezidenta Sýrie? Rozhorčene komentujú prítomnosť nového ruského obrneného vozidla na strane vládnych vojsk, ale akosi nič nepodnikli už viac ako dva roky proti financovaniu ISIL prostredníctvom ťažby a predaja ukradnutej ropy.  Kde je teda hranica záujmov USA?  A kde je hranica záujmov Ruka? To nevidí a nepočuje rovnako ako západný svet?  Je v záujme celého sveta to čo deklaruje? Alebo sú všetci radi, že ten ISIL existuje a pomáha vyprázdniť sklady starej munície? Má to byť miesto „permanentnej strelnice“ pre všetky vyspelé štáty sveta?

P.S.: Kto dodáva zbrane povstalcom v Sýrii? Čím títo platia? Nebudú  to náhodou tie barely od ISIL- mali by sme spojené nádoby? To by vysvetľovalo tú slepotu a hluchotu tajných služieb!

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3138242x
Priemerná čítanosť článkov: 5727x

Autor blogu

Kategórie

Archív