Založ si blog

Bohov je viac, hovorí o tom Biblia, prečo to popierame? Prvým hriechom bol sex!

Začali sa tu množiť zasa články ktoré   Tvrdia, že Biblia je presná a neomylná vo všetkých svojich veršoch, len my ju nedokážeme  správne pochopiť…

Dám pár príkladov, kedy tomu tak určite nie je, čo sa dá pochopiť aj bez veľkých bádateľských skúseností. Mám ju v úcte, ale na rozdiel od väčšiny veriacich si nemyslím, že je dokonalá a neomylná.

  1. Stvorenie sveta:  Na počiatku stvoril Boh nebo a zem.   2  Zem však bola beztvárna a pustá; tma bola nad prahlbinou a Duch Boží sa vznášal nad vodami.   3  Vtedy riekol Boh: Buď svetlo! A bolo svetlo.   4  Boh videl, že svetlo je dobré; vtedy Boh oddelil svetlo od tmy.   5  Boh pomenoval svetlo dňom a tmu pomenoval nocou. A bol večer a bolo ráno: prvý deň.   6  Potom riekol Boh: Buď obloha uprostred vôd a oddeľuj vody od vôd.   7  Tak učinil Boh oblohu a oddelil vody pod oblohou od vôd nad oblohou. A stalo sa tak.   8  Boh pomenoval oblohu nebom. A bol večer a bolo ráno: druhý deň.   9  Potom riekol Boh: Nech sa vody nahromadia na jedno miesto pod nebom a nech sa ukáže súš! I stalo sa tak.   10  Boh pomenoval súš zemou a nahromadené vody pomenoval morom. Boh videl, že to bolo dobré. 

1a. Pozorne čítajme … verš DVA.. a Duch boží sa vznášal nad VODAMI.. ako sa mohol vznášať nad vodou, ktorá nebola ešte stvorená??? Potom ju dokonca Boh rozdelí na vodu na nebesiach a vodu na zemi… kde túto zhromaždí  a pomenuje morom.. ale stále ju nestvoril…. dôvod? Moje vysvetlenie.. pre pisateľa týchto veršov bola VODA takou samozrejmosťou, že ju zabudol zahrnúť do procesu stvorenia…

  1. Potom riekol Boh: Nech sú svetlá na nebeskej oblohe na oddeľovanie dňa od noci a nech budú znameniami na určovanie období, dní a rokov.   15  Nech budú svetlami na nebeskej oblohe, aby osvetľovali zem! I stalo sa tak.   16  Boh učinil dve veľké svetlá: väčšie svetlo, aby vládlo nad dňom, a menšie svetlo, aby vládlo nad nocou; a aj hviezdy.   17  Boh ich umiestnil na nebeskú oblohu, aby osvetľovali zem,   18  aby vládli nad dňom aj nocou a aby oddeľovali svetlo od tmy.

2a. Svetlá pre deň a svetlá pre noc: všetci dobre vieme,  že sú si tie svetlá ROVNÉ, že sú na oblohe stále a dokonca slnko je menšia ako skoro všetky hviezdy na oblohe….   Opis stvorenia svetiel nemá s pravdou nič spoločné, je písaný z pozície pozorovateľa zo zeme bez znalostí astronómie.

Jediný boh?? Už v prvej knihe Mojžišovej  Genesis – kapitola 6 je písané že ich bolo viac a mali deti:

Boží synovia a ľudské dcéry:

1  Keď sa ľudia začali množiť na zemi a rodili sa im aj dcéry,   2  Boží synovia videli, že ľudské dcéry sú pekné, a brali si za ženy všetky, ktoré si vyvolili.   3  Vtedy riekol Hospodin: Môj duch nebude prebývať v človeku naveky, lebo on je len telo; a žiť bude stodvadsať rokov.   4  V tých časoch, ba aj potom, keď synovia Boží vchádzali k ľudským dcéram a ony im rodili, boli obrami na zemi. To sú hrdinovia, čo boli povestnými mužmi za starodávna. 

Čo nám hovorí táto časť?

 Boh nebol jediný, lebo synovia boli nie BOHA ale BOŽÍ.. teda viacerých BOHOV.. a ak mali synov bohovia, tak museli mať aj dcéry.. PREČO? Lebo inak by pisateľ nerozoznával pohlavie božích detí.. ale on napísal jednoznačne BOŽÍ SYNOVIA.. nie boží potomkovia. Takže tu máme zápis o tom, že aj BOH je MUŽ AJ ŽENA. A nie v jednej osobe. To isté je aj v správe o stvorení, kde sa píše:

Kapitola 1, verš 26. Potom riekol Boh: Učiňme človeka na svoj obraz, podľa našej podoby, aby panoval nad morskými rybami, nad nebeským vtáctvom, nad dobytkom, nad všetkou poľnou zverou a nad všetkými plazmi, čo sa plazia po zemi.   27  Tak stvoril Boh človeka na svoj obraz; na Boží obraz ho stvoril; ako muža a ženu ich stvoril.

MY… učiňme človeka… na svoj obraz.. ako muža a ženu .. Viacero bohov na svoj obraz s rozdeleným pohlavím…

A prečo sa potom Mojžiš opakuje v Genesis druhej kapitole? Verš 28? Potom riekol Hospodin Boh: Nie je dobré človeku byť osamote. Dám mu pomoc, ktorá mu bude roveň.   a vracia s ak stvoreniu človeka? Mal sklerózu  a zabudol, že už ten akt opísal? Prečo veríme, že v prvej kapitole stvoril človeka na svoj obraz muža a ženu.. a zrazu tu ešte žena nie je?? No lebo toto mi pripadá dopísané neskôr na vyzdvihnutie NADRADENOSTI muža nad ženou, na ospravedlnenie PATRIARCHÁTU a podriadenosti ženy mužovi.  

Rovnako je to aj s nepresnosťou o prvom hriechu….

Genesis kapitola 1 verš 28. Potom ich Boh požehnal a riekol im: Ploďte a množte sa a naplňte zem; podmaňte si ju a panujte nad morskými rybami, nad nebeským vtáctvom a nad každým živočíchom, čo sa hýbe na zemi!  29  Potom riekol Boh: Ajhľa, dal som vám všetky semeno plodné byliny, ktoré sú na celej zemi, a všetky stromy, na ktorých je ovocie s ich semenom; to vám bude za pokrm.                                           

Zrazu však Mojžiš opisuje niečo iné, protichodné, Genesis kapitola 3, verš 2. Žena odpovedala hadovi: Z ovocia rajských stromov smieme jesť,   3  ale o ovocí stromu, ktorý je v strede raja, riekol Boh: Nejedzte z neho, ani sa ho nedotknite, aby ste nezomreli!  

Ako všetci vieme, týmto vznikol prvý hriech, Adam a Eva mali sex…. hoci  im boh v prvej kapitole povolil „jesť“  zo VŠETKÝCH stromov, tu zrazu nie. Prikázal im množiť sa.. a zrazu bol sex zakázaný.. PREČO taký rozdiel medzi prvou kapitolou a treťou? 

A ako som dospel k záveru, že prvý hriech bol SEX? Jednoducho podľa TRESTU….  Prvý trest bol, že zbadali že sú NAHÍ a každý iného pohlavia.. dovtedy nie.. a zrazu to vidia a hanbia sa, musia si ho zakryť…  je zarážajúce, že hanba za nahotu nie je vôbec  vlastná kmeňom Afriky , či Amazónie.. takže to poukazuje na fakt o dopísaní týchto riadkov v neskoršom období….verš 16. Žene riekol: Veľmi ti rozmnožím ťažoby v tvojom tehotenstve; v bolestiach budeš rodiť deti a budeš túžiť za svojím mužom, ale on bude vládnuť nad tebou.  

Tento trest jednoznačne zodpovedá trestu za SEX, inak by nemal žiaden zmysel.

Potvrdzuje to aj ďalší verš kapitoly 3.  Verš 20 totiž hovorí:  Adam nazval svoju ženu Evou, lebo ona sa stala matkou všetkých živých.   21  Hospodin Boh učinil Adamovi a jeho žene odevy z kože a zaodel ich.   22  Hospodin Boh však riekol: Hľa, človek je už ako jeden z nás, keďže pozná dobro i zlo.( po prvom hriechu zvanom dedičný, sa hovorí o MATERSTVE  EVY- čo jasne poukazuje čo bolo vlastne tým prvým hriechom)

 Dobro aj zlo je ROZMNOŽOVANIE… a to postavilo človeka na roveň BOHOM.. Prečo to množné číslo? No lebo „ verš 22 jasne hovorí o množnom čísle BOHOV..

„ HĽA , ČLOVEK JE UŽ AKO JEDEN Z NÁS“ nepovedal.. už je ako ja.. ale JEDEN Z NÁS…

Toto všetko sú rozpory , ktoré nemožno nevidieť….. odporujú oficiálnemu učeniu a neviem prečo sa všetky cirkvi snažia ich nevidieť. Je to čierne na bielom.. ja som použil evanjelický preklad, ale vo všetkých ostatných je to rovnaké.  Jasne sa v knihe GENESIS píše o viacerých BOHOCH a nie o jedinom, prečo v tomto bode Mojžišovi neveriť???

P.S.: vlastne tuším prečo tieto rozpory nemôžu byť oficiálne videné. Lebo BIBLIA je prehlásená za dielo inšpirované priamo BOHOM( pod inšpiráciou.. )  a ten je neomylný.Stačilo by tak málo, prestať dávať tomuto úžasnému dielu  punc neomylnosti….

 

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3111961x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív