Založ si blog

Matovič aj ak vyhrá vo svojom podaní na súd v otázke čo je to podnikanie, tak porušil ústavný zákon a môže mu byť odobratý mandát.

Je to veľmi jednoduché  a Matovič mlží a zavádza. Nikto sa totiž s ním nesporil o tom či podniká alebo nepodniká  a čo je podnikanie. On dostal prvý krát pokutu za to, že si nepozastavil živnosť a bol popri výkone mandátu poslanca aj konateľom svojej živnosti, nie za to či podniká alebo nie..

citujem z  Ú s t a v n ý  z á k o n č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení ústavného zákona č. 545/2005 Z. z.

: Čl. 1 Predmet úpravy Tento ústavný zákon ustanovuje a) nezlučiteľnosť funkcie verejného funkcionára s výkonom iných funkcií, zamestnaní alebo činností,….

(2) Verejný funkcionár nesmie byť štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu, členom riadiaceho, kontrolného alebo dozorného orgánu právnickej osoby, ktorá bola zriadená na výkon podnikateľskej činnosti, okrem valného zhromaždenia a členskej schôdze. Verejný funkcionár nesmie podnikať;….

Kto vie dobre čítať a rozumie textu, tak mu je zrejmé, že v článku 1 par.2 sú pre Matoviča DVE oddelené povinnosti… prvá „nesmie byť štatutárnym orgánom( čo nositeľ živnosti samozrejme je.. ) alebo členom štatutárneho orgánu“ a druhá v samostatnej vete začínajúca veľkým písmenkom .. Verejný funkcionár nesmie podnikať;….

A ešte je jasne stanovené čo musí ako poslanec urobiť a to v článku 1 par (7) :Ak verejný funkcionár vykonáva funkciu, zamestnanie alebo činnosť podľa odsekov 1 a 2 v čase ustanovenia do verejnej funkcie, je povinný do 30 dní odo dňa ustanovenia do verejnej funkcie takú funkciu, zamestnanie alebo činnosť skončiť alebo vykonať zákonom ustanovený právny úkon smerujúci k jej skončeniu.( pozastavenie živnosti)

Pán Matovič z nás robí hlupákov, lebo nik sa s ním nesporí o to, čo podal on na súd.. teda že čo je podnikanie… On si nesplnil z tohto zákona to čo je tesne pred zákazom podnikania.. On bol štatutárnym orgánom a nesplnil nič z písmenka 7) kde je jasne napísane že ak je štatutárom.. tak musí.. bez ohľadu na to, či jeho firma počas jeho poslancovania prináša zisk účtuje alebo neúčtuje..

Jednoducho zabudol, že to prvé pozastavenie ktoré urobil dodatočne po určitej dobe vypršalo a je znova plnoprávnym štatutárom svojej živnosti a musí si to pozastaviť znova. …. TO JE VŠETKO.

PORUŠIL ústavný zákon aj keď podľa neho nepodnikal.. Je úplne irelevantné to, na čo sa odvoláva. Ak znie zákon tak ako je platný.. tak ho jednoznačne porušil a výnos súdu, že nepodnikal na tom nič nemení… Lebo on síce nepodniká.. ale je štatutárom a to má tesne pred zákazom podnikania tiež zakázané, bez ohľadu na ďalšie okolnosti fungovania tej živnosti..

 

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3139842x
Priemerná čítanosť článkov: 5730x

Autor blogu

Kategórie

Archív