Založ si blog

SDKU vytiahla svojho superbaču! Ivet na HRAD.

Bratia v tričku( modrobílo páskovanom) nevedeli ako by mohli spokojne bačovať na maličkom salaši, tak nastrčili za vrchného baču babu Ivet a poza jej chrbát sa hotovali sami vládnuť. Ťahali za nitky ťahali, až sa im lanká pretrhli a figúrke hlavného baču ovisli ručičky a aj nožičky, až sa stala úplne nepoužiteľnou.  Padli im preferencie ako gate na dlhej šnúrke až niekde ku kolenám zvoliteľnosti a ukázali holé rite bratov..

Ovce mečali, že taký bača je na dva prdy a tak si zvolili pre svoj salaš nového baču.. Ten síce nemá ovisnuté ručičky.. ale ani jeho špagátiky poriadno nedržia.. A plánuje sa nechať zvoliť za superbaču vo svojom košiari.. lebo ten už nič nemusí.. ani len ruky na špagátikoch rozťahovať.. jemu sa stačí iba usmievať.

Lenže bratia v tričku chcú mať tiež svojho superbaču a dohodli sa, že nik iný nie je vhodnejší  ako tá baba Ivet,čo im predtým slúžila ako bača.. A dali vyhlásenie.. nepoznáme lepšiu figúrku, za ktorú by sme mohli ťahať na pozícii superbaču ako našu Ivet….  A terazky ovce bečia a dohadujú sa.. bude lepšia Ivet?, či Robin?, alebo nebodaj Janinko?

No neviem neviem ako sa ovce dohodnú.. lebo superbača môže konečne vymenovať vrchného honca práv a žalôb v salaši… takže žeby toto bol jediný dôvod aby sa znova chceli dostať za chrbát baby Ivet?,  neverím že by bola takou hlúpou a nechala zo seba urobiť znova figúrku,za ktorú budú len tak poťahovať iní galgani spoza jej chrbta. Raz už to zažila a rezolútne dala.. NIKDY VIAC… tak som terazky zvedavý či sa potvrdí Mňačkovo „Ako chutí moc“ …. či nie..

 

Prieskumné lety nad územím ZSSR, POWERS a U2. 1. mája bolo 64. výročie jeho zostrelenia.

02.05.2024

Na fotografovanie tajných objektov na sovietskom území z lietadiel U-2 vytvorila americká Ústredná spravodajská služba (CIA) špeciálne oddelenie „10-10“. Oficiálne sa jednotka nazývala 2. (dočasná) letka leteckého meteorologického prieskumu WRS (P)-2 a pôsobila pod krytím amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). 4. júla 1956 sa uskutočnil prvý let nad [...]

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 549
Celková čítanosť: 3144125x
Priemerná čítanosť článkov: 5727x

Autor blogu

Kategórie

Archív