Založ si blog

Ideme vstúpiť priamo aj s vojskami do vojny na Ukrajine? Bude otvorený stret NATO -RUSKO, dúfajúc že neprekročí konvenčný rámec?

Neustále popierame, že sme priamymi účastníkmi konfliktu na Ukrajine. No sme, lebo sme tam dodali zbrane, muníciu ľudí a opravujeme im vojenskú techniku, ktorá sa znova vracia do boja. Ukrajina je výrobnými kapacitami a opravárenskou logistikou PRIAMO závislá do štátov NATO.

Písal som to už od samotného začiatku, že to čo sa deje na Ukrajine od roku 2014 nie je len teritoriálny konflikt, ale ide o priamy stret USA-Rusko, ktorý prešiel do otvorenej vojny na Ukrajinskom bojisku v roku 2022. Strategickým cieľom USA je ekonomické oslabenie Európy, čo sa už podarilo, ekonomické oslabenie Ruska, čo sa tiež podarilo, ale hlavne raz a navždy zbaviť Rusko jeho energetickej a surovinovej prevahy nad USA. Teda zrušiť jeho vlastníctvo zdrojov plynu, ropy, diamantov, atd tým, že ho vojensky a ekonomicky vyčerpáme a nakoniec porazíme. Dúfame pritom, že konflikt zostane výhradne v konvenčnej polohe a neprejde do nukleárneho.

Včerajšie video premiéra Fica svedčí len o tom, že asi práve nastal čas otvorene zatiahnuť štáty NATO do tohto konfliktu priamou účasťou bojových jednotiek vo vzduchu a pravdepodobne aj na zemi. Dokonca je možné, že to nebude pod hlavičkou NATO ale ako to býva zvykom, ako ALIANCIA OCHOTNÝCH ( vojna v zálive 2002) Link na video:

https://www.youtube.com/watch?v=g5ae3ZIOHic

Nikto nechcel veriť, že Ukrajina už dávno pred rokom 2022 poskytla svoje územie Spojeným štátom na budovanie základní , že ich územie sa pripravovalo na logistickú podporu NATO, aby po vstúpení do organizácie bolo okamžite využiteľné pre prijatie všetkého potrebného. Nik neveril, že rus touto vojnou sa vlastne bráni, lebo predsa on je ten čo napadol a okupuje cudzie územie.

Teraz dám pár riadkov z NYTIMES „Špionážna vojna, ako CIA tajne pomáha bojovať proti Putinovi.“ Vojak ukrajinskej armády tento mesiac v lese neďaleko ruských línií. Za posledných osem rokov bola vybudovaná sieť špionážnych základní podporovaná CIA, ktorá zahŕňa 12 tajných miest pozdĺž ruských hraníc.Neďaleko nenápadná chodba klesá do podzemného bunkra, kde tímy ukrajinských vojakov sledujú ruské špionážne satelity a odpočúvajú rozhovory medzi ruskými veliteľmi. Na jednej obrazovke červená čiara sledovala trasu výbušného dronu, ktorý prechádzal ruskou protivzdušnou obranou z bodu v strednej Ukrajine do cieľa v ruskom meste Rostov. Podzemný bunker vybudovaný ako náhrada za zničené veliteľské centrum po začiatku ruskej invázie, je tajným nervovým centrom ukrajinskej armády.je tu ešte jedno tajomstvo,základňa je plne financovaná a čiastočne vybavená z prostriedov CIA. „Na 110%“ povedal v rozhovore na základni generál Sergej Dvoretskyi, vrchný veliteľ spravodajských služieb…. Poskytujú údaje pre cielení raketové útoky do vnútra územia Ruska. Partnerstvo spravodajských služieb nie je však vojnovým výtvorom a Ukrajina nie je jediným príjemcom informácií. Vzniklo pred desiatimi rokmi, keď sa zišla pod vedením troch veľmi odlišných prezidentov USA, ktorých posunuli vpred kľúčoví jednotlivci, ktorí odvážne riskovali. Premenila Ukrajinu, ktorej spravodajské služby Rusko dlho považovalo za úplne skompromitované, na jedného z najdôležitejších spravodajských partnerov Washingtonu proti Kremľu. Odpočúvacia stanica v ukrajinskom lese je súčasťou 12 tajných miest pozdĺž ruských hraníc. Od roku 2016 začala CIA trénovať ukrajinské komando -2245, ktoré zajalo ruské drony aby ich mohli v USA testovať a prelomili tak moskovské šifrovacie systémy.

Teraz po dvoch rokoch vojny pravdepodobne kolektívny západ usúdil, že preštudoval dostatočne ruské vojenské strategické a taktické postupy vedenia vojny, dostatočne oslabil ruskú vojenskú silu, hlavne v tankových vojskách a letectve, ako aj v presných riadených strelách a munícii. Straty prezentované Ukrajinov predstavujú na ruskej strane viac ako 400 000 životov( zabitých či nenávratne poškodených) viac ako 6500 tankov a 12 500 obrnených vozidiel a teda je čas sa zapojiť. Link na článok v NYT https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/the-spy-war-how-the-cia-secretly-helps-ukraine-fight-putin.html

Preto premiér Slovenska uverejnil to video, v ktorom vopred oznámil, že urobí všetko preto, aby sa občania Slovenska nezúčastnili bojov na Ukrajine. Rumunsko údajne pripravuje celý svoj systém na vojnový stav, rovnako tomu bude u všetkých štátov východnej Európy, ktoré by sa mohli ocitnúť ako pozemné bojisko v prípade rozšírenia konfliktu minimálne po leteckých a raketových útokoch. Lebo preto sme vstúpili do NATO, aby sme boli kontaktným tylovým územím práve takejto vojny. Aby sa nebojovalo v Nemecku, Taliansku, Francúzsku, ale práve maximálne v štátoch východného krídla NATO… Dnes sa koná v Paríži dôležitá veľká schôdza predstaviteľov vlád krajín EU a NATO… Bude to deň v ktorom sa rozhodne o začatí veľkej vojny?

P.S.: generál Macko okamžite ešte včera nazval Fica najskôr zradcom a kolaborantom, neskôr pridal trestný čin šírenia poplašnej nepravdivej správy, aby sa jeho výroky nevnímali ako potvrdenie informácie o ktorej hovoril Fico.

P.S 2:

WASHINGTON (AP) – 26.2.2024 Prezident Joe Biden zvolá v utorok štyroch najvyšších predstaviteľov Kongresu v Bielom dome, aby tlačili na zákonodarcov, aby schválili balík núdzovej pomoci pre Ukrajinu a Izrael, ako aj odvrátiť hroziace odstavenie vlády na budúci mesiac, podľa Bieleho. Domový úradník.

Medzi prvých štyroch lídrov patrí predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson, R-La., vodca väčšiny v Senáte Chuck Schumer, DN.Y., vodca menšinových snemovne Hakeem Jeffries, DN.Y., a vodca menšiny v Senáte Mitch McConnell, R-Ky.

Počas stretnutia bude prezident diskutovať o „naliehavosti“ schválenia balíka pomoci, ktorý má podporu oboch strán, ako aj o legislatíve, ktorá udrží federálnu vládu v prevádzke do konca septembra, uviedol predstaviteľ Bieleho domu, ktorému bola udelená anonymita. diskutovať o stretnutí, ktoré ešte nebolo verejne potvrdené. Snemovňa pod vedením republikánov je pod tlakom, aby schválila balík národnej bezpečnosti v hodnote 95 miliárd dolárov , ktorý posilní pomoc Ukrajine, Izraelu a Indo-Pacifiku. Táto legislatíva schválila Senát v pomere 70:29 na začiatku tohto mesiaca, do snemovne na schválenie nebol predložený.

Prieskumné lety nad územím ZSSR, POWERS a U2. 1. mája bolo 64. výročie jeho zostrelenia.

02.05.2024

Na fotografovanie tajných objektov na sovietskom území z lietadiel U-2 vytvorila americká Ústredná spravodajská služba (CIA) špeciálne oddelenie „10-10“. Oficiálne sa jednotka nazývala 2. (dočasná) letka leteckého meteorologického prieskumu WRS (P)-2 a pôsobila pod krytím amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). 4. júla 1956 sa uskutočnil prvý let nad [...]

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

filipíny, juhočínske more

Filipíny chcú riešiť konflikty v Juhočínskom mori diplomatickou cestou

06.05.2024 10:22

Čína nasadila proti filipínskym plavidlám vodné delá. Filipínsky prezident uviedol, že útok nebudú opätovať.

Russia US Nuclear Treaty

Západ nás provokuje: Rusi nacvičujú odpálenie jadrových zbraní na hraniciach Ukrajiny, nariadil to Putin

06.05.2024 10:20

Cvičenie nariadil prezident Vladimir Putin a zúčastnia sa na ňom najmä sily rozmiestnené blízko Ukrajiny.

suchoba

Podplácal Makóa. Suchoba sa zatiaľ väzeniu vyhol, musí však zaplatiť 90-tisíc eur

06.05.2024 10:20

Podnikateľ dostal za podplácanie peňažný trest.

Taliansko Vatikán polícia

Vo Vatikáne zadržali českého farára ozbrojeného pištoľou i nožmi

06.05.2024 10:10

Farár sa ospravedlňoval tým, že zbrane sú určené pre osobnú obranu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 549
Celková čítanosť: 3145310x
Priemerná čítanosť článkov: 5729x

Autor blogu

Kategórie

Archív