Založ si blog

Vzdušné sily NATO sú zhromaždené, spustí jadrové zamorenie pri Záporožskej elektrárni ich účasť v konflikte?

Dnes zverejnila Ukrajinská pravda tento článok. Od dnešného dňa 23. júna začínajú na Ukrajine pracovať veliteľstvá, ktoré sú nasadené pre prípad ruského teroristického útoku v jadrovej elektrárni Záporožie.

Oznámil to minister vnútra Igor Klymenko vo vysielaní telethonu, uvádza Liga.net .Minister povedal, čo bude centrála robiť, čo by mali občania vedieť v prípade teroristického útoku a ako bude koordinovaná súhra vládnych predstaviteľov, špecialistov a obyvateľstva. Do práce ústredia sú podľa neho zapojení energetici, zástupcovia ŠtB, policajti, lekári. Hovoríme o 200-kilometrovej zóne okolo ZNPP. Jasne dáme všetky pokyny a všetky pravidlá správania,“ povedal Klymenko. Poznamenal, že všetky zariadenia na meranie žiarenia, ktorými Ukrajina disponuje, sú pripravené na použitie. V najbližších dňoch sa budú konať cvičenia s uzávierkami ciest a rozmiestnením sanitárnych kontrolných bodov..

Čo je to „špinavá jadrová bomba“?

Na rozdiel od jadrových zbraní, ktoré sa spoliehajú na ničivú energiu generovanú reakciami, špinavá bomba využíva konvenčné výbušniny obohatené o rádioaktívne látky. Pri odpálení nálože sa nádoba s rádioaktívnou látkou zničí a rázová vlna a vietor ju rozpráši na veľkú plochu. Medzi „špinavé bomby“ patrí aj úmyselné odpálenie civilných zariadení, ktoré používajú rádioaktívne materiály.Amerícium-241, kalifornium-252, cézium-137, kobalt-60, irídium-192, plutónium-238, polónium-210, rádium možno použiť v špinavej bombe, podľa rádiologického dispergačného zariadenia, bulletinu ministerstva USA zdravotníctva a sociálnych služieb. Na rádioaktívny základ špinavej bomby stačí miniatúrne množstvo jedného z prvkov. Ich pôvod je dohľadateľný a preto som so záujmom zachytil správu, že rusi chytili diverznú skupinu, ktorá sa snažila v Rusku zaobstarať rádioaktívne cézium, aby jeho pôvod na mieste použitia jasne ukázal odkiaľ bolo a kto je za zamorenie zodpovedný.

19. júna na „kanal 24“ napísala Angelika Babiakova: Ruskí propagandisti dlho nespomínali IPSO so „špinavou bombou“, no so začiatkom útočných operácií Ozbrojených síl Ukrajiny si spomenuli na zabudnuté rozprávky. Kremeľské médiá tvrdia, že zahraničná spravodajská služba dostala dôkazy, že „Ukrajina pracuje na špinavej bombe“. Propagandisti tvrdia, že údajne dostali informáciu o „rozhodnutí Štátnej inšpekcie jadrovej regulácie Ukrajiny poslať dávku ožiareného paliva“. Kremeľskí poskoci si vymysleli, že ho údajne previezli z Rivne do jadrovej elektrárne v Černobyle.

https://24tv.ua/ru/grjaznaja-bomba-rossijane-v-ocherednoj-raz-obvinili-ukrainu-v-razrabotke-oruzhija-24-kanal_n2337237

Už 4. marca 2022 sa odohralo toto : V piatok 4. marca v noci ukrajinský prezident  Volodymyr Zelenskyj   urobil video odkaz celému svetu v súvislosti s ruským ostreľovaním jadrovej elektrárne Záporožie v Energodare a následným požiarom na jej území. Ako zdôraznila hlava ukrajinského štátu,  ruská armáda   mieri na stanicu a podľa všetkého sa na takýto útok špeciálne pripravovala. Európa sa musí zobudiť…

Zelenskyj vo videospráve 22. júna 2023 ráno povedal: „ Spravodajská služba a Bezpečnostná služba Ukrajiny mu oznámili možnú prípravu teroristického útoku. „Pripravili na to všetko,“ povedal Zelenskyj s odkazom na ruskú armádu.

Dva dni predtým šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny Kirill Budanov povedal, že ruská armáda dodatočne zamínovala chladič na stanici.

Aký by mohol byť účel prípadného teroristického útoku a ako presne by mohol byť vykonaný, Zelenskyj nepovedal. Poznamenal, že radiácia „nepozná štátne hranice“ a tiež povedal, že Ukrajina odovzdá dôkazy, ktoré má, do zahraničia vrátane Číny, Brazílie, Indie, afrických štátov a arabského sveta. Zelenskyj tiež poukázal na paralely s haváriou vodnej priehrady Kachovskaja, ktorá viedla k rozsiahlym následkom a stratám na životoch. Ukrajina obviňuje Rusko, že ju úmyselne podkopáva. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že Zelenského vyhlásenia „sú ďalšou lžou“.

Obe bojujúce strany sa obviňujú z toho, že to tí druhí spustia jadrové zamorenie. Komu to má a ako prospieť? Ak by to urobila Ukrajina no s tvrdením že to rusi, okamžite bude žiadať zásah NATO, lebo rádioaktívny spad môže prekročiť hranice členských štátov a tým budú priamo zasiahnuté konfliktom. Mimochodom dvaja senátori v USA Lindsey Graham a Richard Blumenthal už vyzvali prezidenta, aby v prípade jadrového zamorenia okamžite aktivoval článok 5 NATO, lebo spad zasiahne štáty NATO. Ak by to urobili rusi, čo by malo byť cieľom? Ukrajina tvrdí, že zamorenie územia a zabránenie postupu jej vojsk smerom ku Krymu. No to by sa stalo len v prípade prúdenia zo severozápadu, čo je skoro nepravdepodobné, a naviac by rusi vystavili zamoreniu územie, ktoré majú v držaní aj so svojimi vojskami. Ak by bolo prúdenie opačné, zamorilo by síce ukrajinské územie za Dneprom, no hrozilo by prechodom do susedných štátov a Kyjevom želanú reakciu NATO.

        TERAZ TO ZAČÍNA DÁVAŤ ZMYSEL… už pripravujú svet na tento scenár…. priehrada nepohla NATO ani o centimeter. Najväčšie vzdušné cvičenie NATO končí dnes piatok 23.6.2023….. na východ boli presunuté tanky a iná obrnená technika. .KYJEV IDE ĎALEJ… Bude fingovaný ruský útok na elektráreň, ktorú má rus v držaní, spúšťačom zapojenia sa NATO do vojny na Ukrajine?? Je možné, že sa nájde niekto kto uverí tomuto scenáru?? TIK TAK TIK TAK…. Verím, že k tomu nedôjde a v mene zdravého rozumu sa konečne začne hovoriť o mieri… no to čo som informačne zhrnul  v blogu je reálny výber zverejnených textov a záver  pravdepodobné pokračovanie sledu udalostí, ktoré niekto do toho bodu smeruje.. 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3140723x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív