Založ si blog

Až 17, 3 miliardy USD z pomoci Ukrajine, končí vo firmách v USA, tvrdia niektorí „experti“. Nazvali to schémou prania špinavých peňazí.

Teraz sa vyskytuje veľa ročných hodnotení vojenského konfliktu na východe Európy, analytici sa predháňajú v posudzovaní generálskych chýb alebo v zveličovaní úspechov tej ktorej strany konfliktu. Našiel som hodnotenie , ktoré rozoberá ekonomickú pomoc a ukazuje kam najviac a od koho šli peniaze, ktoré bude musieť Ukrajina raz splatiť.

Výskumná správa jedného think-tanku: Západná vojenská pomoc Ukrajine je „zmiešaná s vodou“ a pomoc USA slúži schémam prania špinavých peňazí. Oficiálna stránka Pentagonu zverejnila Austinovo vyhlásenie k prvému výročiu vypuknutia rusko-ukrajinského konfliktu. Spojené štáty poskytli alebo prisľúbili poskytnúť Ukrajine vojenskú pomoc v hodnote viac ako 32 miliárd amerických dolárov, najmä vrátane viac ako 1 600 systémov protivzdušnej obrany „Stinger“ a viac ako 8 500 systémov protivzdušnej obrany „Javelin“. tankové raketové systémy. 232 húfnic s viac ako 2 miliónmi nábojov, 38 súprav rakiet „Hippocampus“ a súvisiacej munície, 1 súprava systému protivzdušnej obrany „Patriot“, 8 súprav nórskeho pokročilého raketového systému Surface-to-Air (NASAMS), 109 bojových vozidiel „Bradley“ „pechoty“, 31 hlavných bojových tankov „Abrams“ a 90 obrnených vozidiel „Stryker“.

24.2.2023 Spojené štáty oznámili nové kolo vojenskej pomoci Ukrajine v hodnote 2 miliárd dolárov. Americký minister obrany Austin povedal, že USA budú „vždy podporovať Ukrajinu“. Podľa CNN toto kolo plánu pomoci zahŕňa poskytnutie konvenčných rakiet a presne navádzaných rakiet pre systém raketometu „Hippocampus“, delostrelecké granáty kalibru 155 mm, vrátane „Switch Knife-600“ rôzne produkty ako protidronové vybavenie a iné zbrane a vybavenie. Podľa amerických médií sa toto kolo pomoci bude realizovať prostredníctvom Programu bezpečnostnej asistencie Ukrajiny, ktorý umožňuje vláde USA podpísať zmluvy o obstarávaní s vojenskými podnikmi, takže tieto zbrane a vybavenie nie je možné Ukrajine poskytnúť v krátkom čase. Vyhlásenie odhalilo, že v minulom roku ( zdroj.Sina military 25.2.2023)

  Okrem vojenskej pomoci poskytnutej Spojenými štátmi, Spojené štáty tiež pomohli iným krajinám poskytnúť alebo sľúbiť poskytnutie vojenskej pomoci v hodnote viac ako 20 miliárd amerických dolárov Ukrajine.

23. februára 2023 sa konalo fórum Global Governance Forum , ktoré organizoval Inštitút pre finančné štúdie v Chongyang na Renminskej univerzite v Číne v Pekingu. Čínska univerzita Renmin na stretnutí zverejnila správu „Pomoc zmiešaná s vodou: Vnútorný príbeh a analýza západnej vojenskej pomoci Ukrajine.“ Správa ukázala, že veľké množstvo finančných prostriedkov na pomoc z USA nepritieklo Ukrajine, ale slúžilo vojensko-priemyselného komplexu USA. Ukrajinská kríza, ktorá vypukla vo februári 2022, trvá už rok a podkopáva a stále podkopáva regionálnu bezpečnosť a globálny rozvoj. Počas minulého roka Spojené štáty pokračovali v poskytovaní vojenskej pomoci Ukrajine, čím sa stali stelesnením spravodlivosti na záchranu Ukrajiny. Faktom je, že veľké množstvo prostriedkov americkej pomoci prúdi do samotných USA a väčšina prostriedkov, ktoré plynú na Ukrajinu, je skôr vojenská než humanitárna pomoc. Celková skutočná dodávka pomoci sa zmenšuje vrstvu po vrstve a konečný skutočný efekt je značne znížené.

  Výskumná skupina pre sledovanie rusko-ukrajinského konfliktu vydala správu s názvom „Pomoc zmiešaná s vodou: Vnútorný príbeh a analýza západnej vojenskej pomoci Ukrajine“, v ktorej poukázala na to, že pomoc v štýle USA spôsobí rozvoj Ukrajiny na dlhú dobu. termínová ťažkosť. K 15. januáru 2023 celková suma prisľúbenej pomoci Ukrajine zo strany USA dosiahla 76,8 miliardy USD. Medzi nimi vojenská pomoc predstavovala najväčší podiel, a to 46,5 miliardy amerických dolárov, čo predstavuje 61 %. Súčasťou vojenskej pomoci USA sú finančné pôžičky na nákup produktov americkej armády. Táto pôžička bude tvoriť dlhodobé záväzky pre Ukrajinu. Najmenší podiel tvorila humanitárna pomoc, a to 3,9 miliardy USD, čo predstavuje len 5 %. Finančná pomoc predstavovala 26,4 miliardy USD, čo predstavuje 34 %. Hlavným účelom finančnej pomoci USA je zachovať kontinuitu vojnových operácií ukrajinskej vlády. Podľa analýzy správy je jej konečným účelom predĺženie ukrajinskej krízy.

  Podľa správy pomerové údaje týkajúce sa pomoci môžu ukázať, že Spojené štáty nie sú ochotné pomôcť, a dokonca aj skutočne poskytnutá pomoc je do značnej miery oslabená. Hoci na jednej strane majú Spojené štáty najvyšší objem prisľúbenej pomoci Ukrajine a objem vojenskej pomoci prisľúbenej Spojenými štátmi je takmer desaťkrát vyšší ako v prípade Spojeného kráľovstva na druhom mieste. Ale na druhej strane, pokiaľ ide o pomer absolútneho množstva pomoci prisľúbenej donorskými krajinami k HDP, dve krajiny s najvyšším pomerom sú Estónsko a Lotyšsko, ktoré sú približne 1,07 % a 0,98 %, a Spojené štáty približne 0,37 %. Nórsky inventár ťažkých zbraní skutočne dodaný na Ukrajinu predstavoval asi 23 % Nórskeho HDP, čo je prvé miesto, a Spojené štáty boli asi 2 %, čo zaostávalo za ostatnými krajinami . Nemecko a mnohé ďalšie krajiny v skutočnosti zaplatili Ukrajine relatívne vysokú časť svojich záväzkov rozpočtovej podpory, ktorá dokonca dosiahla 100 %, zatiaľ čo Spojené štáty majú len asi 48 %.

  Celková transparentnosť poskytovania pomoci je extrémne nízka a skutočné informácie o pomoci sú tajné.

  Veľké časť prostriedkov americkej pomoci na Ukrajinu neprúdila. Len asi 17 % ukrajinských dodatočných rozpočtových prostriedkoch z roku 2022, ktorý zahŕňa 40 miliárd USD, smeruje na Ukrajinu, ktorá je podozrivá z použitia na iné účely. Spomedzi nich viac ako 14,2 miliardy amerických dolárov použili Spojené štáty, čo predstavuje približne 36 %, ako napríklad na aktualizáciu zásob zbraní USA a vydávanie dodatočných miezd a príspevkov pre personál americkej armády. Ďalších 18,9 miliardy dolárov vo fondoch pomoci nebolo konkrétne zameraných na prijímajúce krajiny, čo predstavuje približne 47 %. Podľa analýzy správy je vojenská pomoc USA Ukrajine „plánom na pranie špinavých peňazí“, ktorý slúži vojensko-priemyselnému komplexu USA. Záujmy vojensko-priemyselného komplexu USA sa prelínajú.Vojensko-priemyselné podniky sa infiltrovali do rozhodovacieho reťazca USA prostredníctvom darov a lobingu, ťažili zo zahraničnej vojenskej pomoci USA a dostávali obrovské objednávky na vojenské produkty. Za každý dolár vynaložený na lobovanie dostane vojensko-priemyselný oligopol USA tisíce dolárov v kontraktoch ministerstva obrany. Ukrajinská kríza vyhnala akcie amerických vojenských spoločností v porovnaní s referenčným indexom S&P až o 50 percent nahor. Americká vojenská pomoc Ukrajine poskytuje USA príležitosť na nákup nových zbraní, ktoré nahradia staré, čo z dlhodobého hľadiska posilní vojenskú silu USA. Rozpočet na obranu USA na fiškálny rok 2023 dosiahol 813,3 miliardy dolárov, pričom túto úroveň dosiahol minimálne o osem rokov skôr, ako sa pôvodne plánovalo. T

  Správa sumarizuje pomoc na americký spôsob. Pomoc v štýle USA je mimoriadne sebecká. Veľké množstvo finančných prostriedkov zo 40 miliárd USD pomoci Ukrajine potečie samotným USA. Tento účet prinesie americkým vojenským dodávateľom dodatočné príjmy vo výške najmenej 17,3 miliárd USD. Európa bude musieť posilniť svoju závislosť od Spojených štátov v rôznych oblastiach, ako je energetika, armáda a hospodárstvo.

Takto vidia pomoc USA bojujúcej Ukrajine v ďalekej Číne, ktorá sa zatiaľ nezapojila do pomoci Rusku, čím neustále strašia hlavne USA. Čína naopak ako jediná neustále zdôrazňuje potrebu začatia mierových rozhovorov o ukončení konfliktu, lebo sa obáva jeho prerastenia do omnoho väčšieho problému. Preto na výročie začatia vojny vydala prehlásenie Ministerstva zahraničných vecí s 12 bodovým programom, kde dominuje snaha o čo najrýchlejšie ukončenie vojenských operácií a nastolenie mieru. My však hovorenie o ukončení bojov predtým ako Ukrajina získa späť obsadené územia Ruskom považujeme za nehoráznosť a všetkých takto zmýšľajúcich označujeme za posluhovačov či trolov, niektorých až za agentov Putina a Ruska. 

ZDROJ: SINA MILITARY. Autor Reportér Global Times-Global Network Fan Wei

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137755x
Priemerná čítanosť článkov: 5726x

Autor blogu

Kategórie

Archív