Založ si blog

Zomierame po stovkách denne, sme prví v úmrtnosti na milión obyvateľov! Kde urobili soudruzi z NDR chybu?

Začnem priamo s číslami. Od začiatku pandémie spred roka do 17.2.2020 na Slovensku zomrelo na COVID19 alebo s Covidom19 celkovo 6168 obyvateľov, čo je 1129 zomrelých na 1 milión obyvateľov. Týmto parametrom sme od začiatku pandémie na 28 mieste vo svete. Vedie Gibraltár s viac ako 2500 mŕtvych/milión obyvateľov, pred San Marínom s 2119 a Belgickom s 1875m/mil. Na prelome októbra novembra 2020 prišiel náš premiér s geniálnym nápadom a dal nakúpiť Ag testy v masovom množstve. Doteraz sme ich zazmluvnili asi 13 a 16 miliónov, teda 29 miliónov, za priemernú cenu asi 4,50eura za test , teda v hodnote 130,5 milióna eur. Premiér vyhlásil , že toto je atómová zbraň proti korone, ktorá ju zahubí…Všade sa usmieval , lebo donútil celý národ nastúpiť na testovanie Ag testami, bol prvý na svete a chválil sa ako sa od nás svet učí!!  Čas ukazuje úplný opak. Už sme prekonali minimálne TRI CELOPLOŠNÉ VLNY Ag testovania a atómová zbraň vybuchla. Čo je výsledkom? Pripomeniem, že celý svet má skoro rovnaké podmienky šírenia vírusu a jeho mutácií, nie sme ničím zvláštny. Prvú vlnu sme zvládli bez atómovej zbrane úplne excelentne, nik nejačal že občania sú nezodpovední. Boli sme vzorom pre svet. Druhú vlnu sme chceli poraziť atómovou zbraňou. Do dnešného dňa okrem celosvetovo sledovaných a používaných PCR testov  ( v testovaní na milión) sme klesli z 40 miesta v októbri na 70 miesto vo svete s 352 878 vykonaných testov na milión obyvateľov. LEBO SME PRESTALI po nasadení Ag testov testovať PCR testami asi 20 000 denne, ich denný počet sa znížil viac ako na polovicu. Naopak Atómová zbraň sa začala používať v obrovskom meradle, a sme vydieraní, že bez papiera z testu nesmieme ani do práce ani nikam. Do dnešného dňa sme urobili v troch až štyroch celoplošných vlnách neuveriteľných 10 miliónov Ag testov, denne pribúda viac ako 140 000… oproti včerajším 13 000 PCR testami.

VÝSLEDOK?? Neustály nárast počtu mŕtvych, až sme sa dostali na špičku celosvetovej štatistiky v počte mŕtvych na milión obyvateľov v sedem dňovom kĺzavom mediáne. Citujem UK NEWS z 16. februára: Mesiace po tom, čo sa stalo Slovensko prvou krajinou na svete, ktorá otestovala celú svoju populáciu, má dnes Slovensko najvyššiu úmrtnosť na koronavírus na svete.

Národ má v súčasnosti najvyšší sedemdňový kĺzavý priemer denných úmrtí na COVID na 1 milión obyvateľov v porovnaní s ktoroukoľvek inou krajinou. K 15. februáru podľa denníka Worldometers  došlo k 17,82 novým úmrtiam na koronavírus denne na 1 milión ľudí . Nasledovali Portugalsko s 14,81, Čierna Hora s 12,63, San Maríno s 12,63 a Česko s 12,23.

Pritom v auguste 2020 malo Slovensko len 10,62 úmrtí ( 7 dňový kĺzavý medián na milion obyvateľov) , vo februári ich máme 17,82 !( 7 dňový klz. medián na milion) Počet prípadov dosiahol vrchol 6. januára na 597,08 prípadov na milión ľudí, a hoci odvtedy klesli, čísla sú ďaleko od nízkych mier zaznamenaných počas prvej vlny. Slovenská vláda obvinila britský variant vírusu z nedávneho nárastu prípadov a úmrtí. Začiatkom tohto mesiaca oznámila, že sa rýchlo sa šíriaci kmeň stal dominantným. Zdravotné úrady údajne sekvenovali všetky vzorky, ktoré boli v krajine pozitívne, za jediný deň a zistili, že britský variant bol zistený u 74%. Minister zdravotníctva Marek Krajči to podľa agentúry AP označil za „neuveriteľne vysoké číslo“

Článok končí konštatovaním o pravdepodobnej príčine: Jedným z vysvetlení, prečo sa východnej Európe v prvej vlne darilo oveľa lepšie ako zvyšku kontinentu, je podľa The Conversation to, že krajiny sa rýchlo uzatvorili, keď bol počet infekcií stále nízky . Analýza publikácie ukázala, že región potom neprišiel s prísnymi opatreniami, keď sa v októbri začali prípady prudko rozvíjať.

A reakcia našich zodpovedných? Premiér nadáva všetkým naokolo ako sabotujú jeho výbornú myšlienku, ako mu všetci podkopávajú nohy, ako za to všetci môžu okrem neho a jeho vlády. Ba čo, ani to nie.. všetci vo vláde ho sabotujú a on chudák to predsa nemôže vybojovať sám. ALE ON NÁM VŠETKŹM UKÁŽE!! Je úplne odtrhnutý od reality, nemí rozhodnutia odborníkov a bez jeho Ag testu nesmú ani deti do školy, vyžaduje tie testy v týždenných intervaloch. Vôbec nevníma ich absolútnu neúčinnosť a zbytočnosť. Vôbec nechce pochopiť že sú to vyhodené peniaze von oknom, a že vďaka nim sme sa dostali v počte úmrtí  na milión obyvateľov na prvé miesto vo svete. Všetko pripisuje nezodpovednosti obyvateľov a neprajnosti politikov. BLÁZON uverí jeho tvrdeniam. Naplnenosť nemocníc je najvyššia za rok pandémie, Hospitalizujeme už skoro 25% všetkých pozitívnych. Ešte donedávna bolo viac ako 60% pozitívnych bez príznakov.

Písal som dávno, uzatvorme krajinu na 14 dní totálnym zrušením pohybu a výroby, utrpíme jednorazovú stratu, no dostaneme šírenie vírusu pod kontrolu. Neustále sľuby, otestujme sa a budeme slobodní, nahrádza, zaočkuj sa a budeš slobodný, prekonaj a budeš slobodný. NO ANI JENO PREMIER NEDODRŽAL, a stále trvá na nezmyselnom 7 dňovom testovaní…Vírus nie je v politickom drese, nevyberá si….on nevie že tu vládne ZMATkovič.. vírusu to je jedno…

Treba pripomenúť, že nové mutácie nie sú len u nás, ale VŠADE VO SVETE a NIKDE okrem nás sa tak rapídne nezvýšila úmrtnosť na milión obyvateľov. TAKŽE TO NEBUDE NOVÝMI MUTÁCIAMI ale niečim, čo robíme inak ako zbytok sveta… A TO „INAK“ JE CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE AG TESTAMI.. (mantra atómovej zbrane nášho premiéra), lebo zbytok robíme rovnako ako celý svet. Kto to nevidí a nechápe, je asi politicky a ekonomicky závislý na tom celoplošnom Ag testovaní, iné vysvetlenie asi nebude… ČI?

zdroje: https://www.worldometers.info/coronavirus/  uk.news.yahoo.com 16.2. Krajina, ktorá testovala celú populáciu na Covid, má teraz najvyššiu úmrtnosť na svete.

prehľad očkovania v Európe.je lož , že sme na tom najlepšie..

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112939x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív