Založ si blog

Prvé kolo som absolvoval. Prečo nepôjdem na druhé kolo testov!

Vírusy tu sú, boli aj budú. Máme tu jeden nový, ktorý všetci označujú za pandemický a smrteľný. OK, nepopieram že tu je, nenapádam dodržiavanie prijatých opatrení, ktoré sa mi nepáčia, rešpektujem ich. Kritizovať mi ich nezmyselnosť však nikto nezabráni.

Hoci som dôchodca a nechodím do zamestnania, šiel som na prvé kolo povinných testov aby som získal ten „certifikát voľného pohybu“. Nechcem byť väzňom toho klauna čo si myslí, že je najchytrejší na svete. To že je hlupák, dokázal aj keď nazval štúdiu profesora John P.A Ioannidisa z renomovanej univerzity Stanford o smrtnosti koronavírusu kotlebovským hoaxom, ten nad tým krúti hlavou. Jeho odpoveď: „Nechápem, ako je možné moju štúdiu nazvať hoaxom. Je to recenzovaný článok v oficiálnom vedeckom časopise Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Výsledky založené na 82 meraniach z celého sveta sú robustné: medián miery smrtnosti (IFR-Infection Fatality Rate. ďalej iba IFR) je oveľa nižší, ako sme si mysleli v prvých dňoch pandémie a je veľmi závislý od vekovej štruktúry a od toho, či sú domy opatrovateľskej služby zasiahnuté alebo nie. Pre ľudí, ktorí majú menej ako 70 rokov, je medián miery IFR nižší ako 0,05%.“ povedal pre Lekárske noviny.

Od 24.10. k zákazu zhromažďovania pribudol  zákaz vychádzania, okrem nevyhnutných nákupov. TOTO zafungovalo a po siedmych dňoch  pri klasickom PCR testovaní poklesla pozitivita od 23.októbra z  21,37% pri vyhlásení zákazu pohybu , na 8% v nedeľu 1.11. POKLES VĎAKA ZÁKAZU VYCHÁDYANIA, nie vďaka plošnému testovaniu! Za to isté obdobie stúpol počet PCR testov denne z 13 525 na 21 477.

Prvé kolo otestovalo nepresnými testami 3 milióny 600 tisíc ľudí, a odhalilo 1% pozitívnych, teda asi 38 000. To je vskutku veľmi málo na tak vynaložené obrovské prostriedky a sily. Napriek poslušnosti národa si Igorodie vymohlo aj druhé kolo pre okresy s výsledkom nad 0,7% teda okrem 25 okresov a Košíc s Bratislavou všetky ostatné! Epidemiológovia podľa Rybníčka navrhovali hranicu pre druhé kolo nad 1,6%. Napriek tomu že premiér vidí, že zabrali opatrenia od 1.10., sprísnené od 24.10 a prírastky pozitívnych klesajú výrazným spôsobom, trvá na masívnom druhom kole!

Bol som samozrejme negatívny, lebo sa správam celú dobu zodpovedne, dokonca aj pred koronou som bol vždy zodpovedný a moja zdravotná karta za 60 rokov má len niekoľko strán. Pravidelne sa nechávam očkovať proti vírusu chrípky a tento rok po dovŕšení veku aj proti zápalu pľúc. Nosím rúško a nezhromažďujem sa.. PRETO NA DRUHÉ KOLO NEPôJDEM! Vyhláška hlavného hygienika č.16 vydaná 30.10. požadujúca preukazovanie sa negatívnym testom znie nasledovne:

Zákaz podľa § 1 ods. 1 sa nevzťahuje na: a) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“, b) osobu pôsobiacu v bezpečnostnom systéme Slovenskej republiky a osobu v štátnozamestnaneckom pomere, osobu vykonávajúcu prácu vo verejnom záujme a príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov plniacich úlohy na úseku krízového riadenia, krízových situácií, mimoriadnych udalostí, stavov tiesne, bezpečnostného manažmentu, ochrany kritickej infraštruktúry, ochrany verejného poriadku a obrany štátu, ktorý sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 28. októbra 2020 do 30. októbra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 28. októbra 2020 do 30. októbra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“,

NIČ O CERTIFIKÁTE Z DRUHÉHO KOLA 7. a 8. 11. link: https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vestnik_ciastka_12_2020.pdf

Pre mňa je zodpovednosť voči KAŽDÉMU vírusu rovnaká, bojujem proti zveličovaniu jedného na úkor iných. Všetky sú nebezpečné a na všetky sa zomiera. Ak bude zabezpečená dostatočne dlhodobá imunita po očkovaní, dám sa očkovať aj proti sars cov-2! Viac ako milión ľudí nešlo ani na prvé kolo, a stali sa dobrovoľne občanmi „druhej kategórie“ v domácej desaťdňovej karanténe! Ja sa k nim pridám v druhom kole, ktoré považujem za úplne zbytočné! Moje očkovanie proti chrípke aj zápalu pľúc. Tí čo ma budú kritizovať, ukážte najskôr ako ste proti virózam zodpovední vy!

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3136653x
Priemerná čítanosť článkov: 5724x

Autor blogu

Kategórie

Archív