Založ si blog

Pomôže Rusko Grécku v prípade vojenského konfliktu s Tureckom? Nemci pustili Grékov k vode!

Tomio Okamura zverejnil 23.7.2020 informáciu českého Europoslanca Davida, v znení :

Řecká vláda požádala Rusko o pomoc proti agresi Turecka. To je faktický konec NATO v současné podobě. Německo se postavilo na stranu Turecka a odmítá hájit člena EU – Řecko. Na hranicích řeckých pobřežních vod u ostrůvku Kastellorizo poblíž Kréty na sebe třetím dnem míří odjištěnými raketami skupiny tureckých a řeckých fregat. Prsty na spoušti odjištěných torpéd mají i velící důstojníci řeckých a tureckých ponorek. Ve vzdušném prostoru mezi Kyprem, řeckou Krétou a Tureckem se vzájemně nahánějí řecké a kyperské stíhačky na jedné straně s tureckými bojovými letadly na straně druhé. Situaci podrobně sleduje europoslanec SPD Ivan David.

Podle hnutí SPD ze strany Turecka dochází k bezprecedentnímu porušování mezinárodního práva. Zodpovědnost nesou kvůli své dlouhodobé nečinnosti jednoznačně NATO a EU.

Naše  mainsteamové médiá mlčia… Podľa zdroja poslancov EU z ČR Gréci telefonovali Merkelovev no nedopadlo to dobre. Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis telefonicky požádal Angelu Merkelovou, jakožto kancléřku Německa, jež právě předsedá Evropské radě, aby zprostředkovala Řecku pomoc EU. Kancléřka Merkelová v reakci na to podle německého deníku Handelsblatt telefonovala tureckému prezidentu Recepu Erdoganovi a snažila se jej přimět k upuštění od plánu těžby ropy a plynu v řeckých a kyperských pobřežních vodách. Při telefonátu mu však ani nepohrozila uvalením sankcí na Turecko. Spokojila se s Erdoganovým vysvětlením, podle něhož Turecko nepovažuje místo, na němž chce těžit, za teritoriální vody Řecka….

 V Aténach sa okamžite ukázal minister zahraničných vecí Heiko Haas, ktorý však Grékov urazil tým, že sa postavil na stranu Turecka a územie kde chcú ťažiť Turci označil nie za grécke, ale sporné,   a tým sa postavil  na stranu Turecka. Aké zvláštne že kašlú na člena EU v spore s nečlenom EU. Grécky premiér tak zatelefonoval Putinovi, ktorého požiadal o pomoc pri prípadnom vojenskom riešení s Tureckom. Tiež hovorili o neprijateľnom kroku prezidenta Erdogana, ktorý len pred pár dňami nechal premeniť pôvodný grécky pravoslávny chrám, doteraz múzeum Hagia Sofia znovu na mešitu. Grécki poslanci  22.7. požiadali v rade EU aby sa o tejto agresii rokovalo na pôde parlamentu EU. Tá však uprednostnila strach pred pustením miliónov migrantov z Turecka do Európy a tak sa na Grécko vykašľala.

Je zvláštne, že už 8.6. 2020 napísali článok na serveri avia.pro  pod názvom „Izrael vyjadril podporu Turecku v prípade vojny s Gréckom a Ruskom.“ Turci tvrdia, že majú právo ťažiť v tých miestach, lebo sa tam nachádza ich kontinentálny šelf ( Kontinentálny šelf alebo pevninská plytčina je okrajová časť kontinentu, ktorý voľne pokračuje pod morskú hladinu. Siaha od pobrežia do hĺbky maximálne 200 metrov. Zakončením kontinentálneho šelfu je kontinentálny svah, ktorý postupne prechádza cez kontinentálne úpätie do hlbokomorských paniev.)  Podľa Dohovoru o morskom práve však existuje ďalší rozhodovací orgán, ktorý je oprávnený rozhodovať spory o delimitáciu námorných hraníc. Tým je Medzinárodný tribunál pre morské právo so sídlom v Hamburgu. Gréci oponujú medzinárodným morským právom, podľa ktorého vody omývajúce ostrovnú časť štátu sú výhradnou ekonomickou zónou daného štátu.  Turci teda vyslali ku Gréckemu ostrovu Kastelorizo svoje lode, od 21.7 do 3. augusta 2020 začali robiť akože seizmologický prieskum,, poslali loď Oruc Reis a s ňou 15 vojenských lodí  Gréci tvrdia, že im idú odtiaľ čerpať ropu a plyn, a je to loď na vrtný prieskum a nie seizmický   A tak tam stoja dve flotily, a mieria na seba zbraňami, konflikt je znova na spadnutie. Okamurove závery že toto je koniec NATO sú jeho zbožným želaním, v každom prípade sa NATO schovalo do ulity a nič nerieši.

Nie som znalec na medzinárodné námorné právo, len vidím, že u nás sa tíško mlčí, keď je veľmi napätá situácia medzi dvoma štátmi NATO, z ktorých je jeden naviac členom EU. Nik nerokuje, nik neprijíma sankcie, nik nikoho netrestá, nikto nie je vinníkom. Čakáme na prvý výstrel? Neviem kto má pravdu v danom spore, no viem, že to môže byť veľmi nebezpečné a médiá platené z našich daní by nás mali informovať o takýchto veciach viac ako o víťazstve diplomovaného premiéra ….

 

Zdroje: Okamura, Ria, avia.pro

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112778x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív