Založ si blog

V havarovanom lietadle CIA bol údajne riaditeľ pre operácie na Blízkom východe.

zdroj Twiter veterans today

27 januára spadlo v odľahlej časti Afganistanu lietadlo, ktoré nikomu nechýbalo. Ukázalo sa, že predsa len má majiteľa a to CIA, ktoré bo používalo pre svoje operácie. V civilných farbách Bombardier 6000 sa mohol ľubovoľne pohybovať vo vzdušnom priestore celého sveta bez podozrenia. Teraz vysvitá, že na jeho palube pravdepodobne zahynul šéf CIA pre operácie na blízkom východe aj s členmi svojho štábu. Práve on nedávno riadil operáciu na zabitie 25 ľudí z dronu, kde hlavným cieľom bol Iránsky generál Solejmání.

Middle east monitor a Amerivcan herald tribune píšu toto :

Michael vedúci operácií CIA v Iráne a ktorý organizoval atentát na iránskeho generála Qassema Soleimaniho, bol v afganskom Ghazni zabitý v americkom špionážnom lietadle.

Lietadlo s označením US Air Force údajne slúžilo ako mobilné velenie CIA pre D’Andrea, ktorý získal niekoľko prezývok vrátane: Ayatollah Mike, Temný princ a Undertaker. Je to jeden z najvýznamnejších predstaviteľov CIA v regióne, ktorého v roku 2017 vymenoval za vedúceho iránskeho misijného centra agentúry. Pod jeho vedením bola agentúra vnímaná ako „agresívnejší postoj k Iránu“.

Taliban tvrdil, že zostrelil lietadlo, ale ešte musí poskytnúť dôkazy, zatiaľ čo USA toto tvrdenie odmietli, ale uznali stratu lietadla Bombardier E-11A v strednom Afganistane.

Pentagon nakoniec vydal krátku správu o  tom, že katastrofa  sa je pravdepodobne zapríčinená zlým počasím a ešte neskôr uviedol, že pilot a druhý pilot, obaja dôstojníci letectva, zahynuli. Vo vyhlásení pre médiá sa výslovne neuvádzalo, či na palube lietadla bol niekto iný, ktorý je schopný prepraviť ďalších členov posádky a cestujúcich. CIA všetko odmietla komentovať. Celých štyridsaťosem hodín po havárii vydal Pentagon druhé vyhlásenie potvrdzujúce, že dvaja členovia posádky boli pplk. Paul K. Voss, 46 ročný , z Yiga, na ostrove Guam; a kapitán Ryan S. Phaneuf, 30 ročný, z mesta Hudson v  New Hampshire.

Hlavné médiá v USA poslušne prevzali vládnu verziu toho, čo sa stalo, ale to nezastavilo vlnu špekulácií týkajúcich sa možného zakrytia. Niektorí argumentovali, že Iránci, ktorí spolupracujú s Talibanom proti americkým silámboli prví na mieste katastrofy, čo naznačuje, že mohli vedieť, čo sa stalo v reálnom čase, pretože boli v spojení s ozbrojenou jednotkou Talibanu, ktorá mohol zostreliť lietadlo pomocou ruského prenosného protilietadlového raketového komplexu.

Ruské média rovnako prevzali správu o tom, že na palube bol Michael D’Andrea, doložili to aj odvolaním sa na svoje tajné služby. Tento vysoký dôstojník CIA vstúpil do organizácie v roku 1979,svoju kariéru začínal v Afrike, v Dar es Salame, Káhire, či Bagdade.V roku 2006 sa stal vedúcim protiteroristického centra CIA. Konvertoval na Islam aby sa mohol oženiť s Faridah Currimjee D’Andrea ktorá bola  dcérou bohatej moslimskej rodiny z Maurícia s pôvodom. V roku 2017 bol vymenovaný za riaditeľa misie pre Blízky východ.

Už len fakt, že USA priznali stratu len dvoch pilotov naznačuje, že ozajstná strata musela byť veľmi dôležitá a osoby na palube neboli radovými agentmi CIA.

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3133689x
Priemerná čítanosť článkov: 5718x

Autor blogu

Kategórie

Archív