Založ si blog

Danko pouč sa z histórie, jednoduchý recept pre idiotov čo nerozoznajú krúžok od krížika!

Nevieme zvoliť kandidátov na ústavných sudcov?? Neustále sa mýlime?? Máme tu jasný príklad z histórie, aplikoval by som ho na tento parlament.

Niečo z histórie voľby pápežov. Prvé konkláve v súčasnom zmysle slova sa konalo v roku 1241, teda v čase, keď Európu obháňala hrôza z postupujúcich hôrd Tatárov. Keďže desať kardinálov sa pre spory nedokázali dohodnúť na voľbe, ujal sa iniciatívy mocný rímsky senátor Matteo Rosso, ktorý kardinálov uväznil v schátranom paláci Septozonium. Z paláca nebolo úniku, Rosso chcel nezmieriteľne rozhádaných kardinálov prinútiť, aby dali svetu rýchlo nového pápeža. Väznenie trvalo dva mesiace a jeho podmienky boli strašné. Kardináli sa však ďalej nevedeli dohodnúť, takže konkláve ukončila až hrozba senátora, že dá exhumovať telo nedávno zomretého pápeža a ukáže ho Rimanom. To už bolo na kardinálov priveľa, a tak zvolili jedného z nich, starého mnícha Goffreda Castiglioneho.

A Druhý príklad:  Niečo podobné, hoci v menej drsnej podobe, sa zopakovalo aj o 30 rokov neskôr. Pápežské sídlo bolo vtedy v stredotalianskom meste Viterbo, pričom kardináli, Taliani, Francúzi a jeden Maďar, opäť nevedeli nájsť dvojtretinovú zhodu na budúcom pápežovi. Menšia časť z nich bola za záujmy dynastie Anjouovcov, väčšina bola proti, no nedokázala sa presadiť. Obyvatelia mesta sa nahnevali a strhli strechu z uzamknutého biskupského paláca, kde prebiehalo rozhádané konkláve. Bolo to v lete, na kardinálov raz pršalo, inokedy pražilo slnko, žili len chlebe a na vode, dvom kardinálom sa tak priťažilo, že museli stadiaľ odísť. Kardináli sa takto sporili dlhé mesiace, až kým nezvolili pápeža Gregora X.

 

Takže DANKO ŽIADNE PARLAMENTNÉ PRÁZDNINY pokiaľ nezvolia potrebný počet, ktorý majú predložiť prezidentke.. ani voľné víkendy.. SOM PRESVEDČENÝ, že za tri dni by bolo po úspešnej voľbe….Apropo, ak si FICO myslí, že nájde niečo na prezidentku, čím ju bude vydierať a tá ho odsúhlasí, myslím že sa hlboko mýli. Tá by mohla urýchliť voľbu kandidátov prehlásením, že NIKDY FICA NEVYMENUJE! A bolo by po omyloch a chybách pri hlasovaní.. Ak nie sú gramótny a nerozoznajú krúžok od krížika, nemajú v parlamente čo robiť..

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112848x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív