Založ si blog

Základ úspechu v hre zvanej hokej.

Tesne pred začiatkom play off som si dovolil zhrnúť základné pravidlá hry hokej. Ak ich mužstvo dodrží , bude úspešné a my budeme mať radosť z dobrého športového zážitku.

  • Hokej je rýchla a tvrdá hra, baletky hrajú na javisku,nie na ľade. Hrá sa na dve bránky, vyhráva ten kto dá viac gólov do súperovej bránky.1:0 prestane baviť aj tých najskalnejších..
  • Každý kto sa chce hokejom živiť musí dobre a rýchlo korčuľovať. Ten komu to nejde sa už ako dieťa postaví do bránky. Výborný pohyb vpred aj vzad je základom každej kolektívnej hry.
  • Hokejka má byť na ľade a nie na vajciach, ani v súperovi či na akejkoľvek časti jeho tela. Slúži na ovládanie puku a nie vraždenie.. Hokejka nie je módny doplnok. Snahou hráča je dať hokejkou gól.
  • Hokej hrajú piati spoluhráči v poli a jeden brankár. Piati dopredu aj dozadu. Sám nič nezmôžeš, nech by si bol najlepší na svete. Preto sa to volá kolektívna hra, ktorá je ale založená na individuálnych zručnostiach jednotlivca. Nikoho nezaujíma počet kľučiek, ale či si po tej poslednej dal gól, alebo presne prihral.
  • Je ešte jeden spoluhráč, ktorý je všade. Volá sa mantinel. Nahráva veľmi presne, vždy stojí tam, kde ho potrebuješ, len mu treba nahrať, on nie je sebec a určite prihrá ďalej. Dáva rýchle a presné prihrávky, tak ho využívaj. Vie aj výborne brániť, len ho treba vyzvať k spolupráci.
  • Každý útok na súperovu bránku by mal byť zakončený strelou. Ak si prišiel motať sa po rohoch, si tam zbytočne. Ak strieľaš z vrchu kruhov, mal by byť pred gólmanom spoluhráč, inak si strieľal zbytočne. Tienenie, teč a dorážka je najúčinnejší spôsob na prekonanie gólmana. Nie každý gól musí byť krásavec, počítajú sa rovnako aj tie „najškaredšie“.
  • Maj naučenú streľbu do vopred vybraných priestorov- štyri rohy bránky a medzinožie gólmana. Hlava a rameno gólmana je najmenej pohyblivou časťou, tam sa ťažko vyráža..
  • Nie si miešačka na betón, zbytočným miešaním po prijatí nahrávky či pred strelou len dávaš súperovi čas na účinnú likvidáciu tvojej snahy dosiahnuť gól alebo presne prihrať.
  • Ak stojíš si polomŕtvy, ak ležíš, práve si hokejovo zomrel. Pohyb, pohyb, pohyb.
  • Najrýchlejším korčuliarom na ľade je puk. Trojuholníky v kombinácii by mali byť základom. Dobrý tandem nie je nikdy zlý….
  • Obranná hra je vecou celej päťky. Si tvrdý, dôsledný a nedovolíš dorážky. Ak brankár vidí, tak chytí…
  • Hokej sa hrá hlavne hlavou, tá zaručí tvoju prevahu nad súperom. Kto nerozmýšľa a nevidí , má byť rýchlokorčuliarom.
  • Váž si súpera a jeho zdravie, lebo aj ty si neustále niekoho súperom.
  • Radosť z hry a dobrá partia je základom k úspechu. Ak si introvert a samotár, daj sa na šach.
  • Nedaj sa presvedčiť v žiadnom prípade na manipuláciou výsledkami ako ľahký druh obživy..
  • Vždy poďakuj fanúšikom, lebo okrem peňazí a svojho dobrého pocitu, hráš hlavne pre nich. Bez nich by hokej nebol, lebo oni sú tí čo to všetko platia. Najväčší fanúšikovia sú totiž sponzori. Maj rád svoj „kotol“ , robia výbornú atmosféru, bez ktorej je hokej štvrtinový. Aj hokejista aj fanúšik by mali však pamätať, že napriek živobytiu je hokej iba HRA. Ak nejde o život ide predsa o „…..“ ano.. zábavu pre všetkých zúčastnených. 

A teraz sa môžeme vrhnúť do divokých bojov play off začínajúcich vo štvrtok 15.3.2018. Sezóna nám vyvrcholí domácim titulom a následne majstrovstvami sveta. Športu zdar a hokeju zvlášť.

Britskí analytici vymenovali hlavné dôvody zlyhania Ukrajinskej protiofenzívy v roku 2023. Je čas na mierové rokovania?

19.07.2024

ŠTVRTOK 18. JÚL 2024, 19:46 HOD Britské analytické centrum zverejnilo 48-stranovú správu „Predbežné vyhodnotenie ukrajinských útočných operácií 2022 – 23“, v ktorej sú uvedené hlavné dôvody neúspešnej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2023 a vyjadruje taktiež pochybnosť nad novou ofenzívou v blízkej budúcnosti. Zdroj : BBC s odvolaním sa na [...]

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 556
Celková čítanosť: 3206947x
Priemerná čítanosť článkov: 5768x

Autor blogu

Kategórie

Archív