Založ si blog

Obrovský škandál s dopingom- nedopingom pokračuje. Arbitrážny súd ruší rozhodnutia MOV o odoberaní medailí zo Soči . . .

predseda MOV, zdroj SITA

Arbitrážny súd v Lausane je najvyššou športovou inštanciou, ktorá rieši s konečnou platnosťou športové spory. V tomto prípade z 43 potrestaných sa  naň odvolala skupina 42 Ruských športovcov, ktorým MOV na základe Mc Larenovej správy udelilo doživotný dištanc a niektorým aj  odobralo medaily dosiahnuté na OH v Soči .Dve zlaté, šesť strieborných a jedna bronzová medaila sú späť. Rusko je znova na čele hodnotenia krajín v medailovej bilancii zimných olympijských hier 2014 v Soči.
28 športovcov súd v Lausanne oslobodil. Ďalším jedenástim skrátil trest z doživotného len na tohtoročné hry.( čo nezanmená nič iné ,len politické zabránenie štartu, lebo ak by bolo preukázané previnenie, trest by zostal v platnosti)

Dôkazy vraj neboli dostatočné, aby vinu skutočne preukázali. Preto sú v platnosti aj výsledky, ktoré 28 športovcov pôvodne v Soči dosiahlo. Medzi športovcami, ktorým zrušili doživotný zákaz štartu na olympijských hrách, sú napríklad bežci na lyžiach Alexander Legkov (zlato na 50 km), Maxim Vylegžanin (3x striebro), Alexander Bessmertnych (striebro), skeletonista Alexander Tretiakov (zlato) či rýchlokorčuliarka Oľga Fatkulinová (striebro).

Medzinárodný olympijský výbor je totiž z výsledku arbitráže sklamaný. Dokonca zvažuje, že sa proti nemu odvolá. „Toto rozhodnutie môže mať vážny dosah na boj proti dopingu v budúcnosti,“ uvádza sa v stanovisku MOV.

„Stále platí, že Ruský olympijský výbor má pozastavené členstvo a ruskí športovci môžu v Pjongčangu súťažiť len na základe pozvánky od MOV. Výsledok arbitráže neznamená, že 28 športovcov dostane pozvánku na hry. Pri čítaní rozsudku arbitráže navyše generálny sekretár súdu uviedol, že toto rozhodnutie neznamená, že 28 športovcov je nevinných.“ Tomuto vyhláseniu dosť dobre nerozumiem, ak rozhodli o tom, že sa neprevinili a teda dištanc od MOV je neplatný…

 

Na súde nestačili len kecy bez priamych dôkazov, tie stačili len MOV.. Je to obrovská hanba pre MOV a tých síl, čo ich dotlačili k tým plošným zákazom. Prvý pokus o takýto plošný zákaz totiž MOV pred letnými OH 2014 ustál a nechal rozhodnutie o dištanci na jednotlivých športových asociáciách. Ten čo to organizuje bol určite vtedy sklamaný a tento pokus azda aj s uplatením niektorých funkcionárov v MOV mu vyšiel. Zákaz pre Rusov bol skoro celoplošný. Teraz však Arbitrážny súd ukázal , aká je to politická bublina, ako je WADA zneužitá na politický boj.. Príkladom opačného politického  zneužitia WADA je aj STÁLE NEPOTRESTANIE Chrisa Frooma, ktorý má obe vzorky pozitívne od septembra a NIKTO mu zatiaľ nevzal prvenstvo z Vuelty 2017 ani ho nepotrestal.. rovnako ako pripuatenie Američana , ktorý už 2x porušil dopingové pravidlá na MS v atletike do Londýna, kde vyhral šprint a vzal zlaté lúčenie legende Boltovi.  WADA predtým dlhodobo ignorovala dôkazy o inom cyklistovi Arstrongovi, ktorý dopoval celú svoju profi kariéru a oni ho oficiálne nikdy nepotrestali, hoci mal pozitívne vzorky ako u USADA tak aj u WADA.  Ruský Olympijský výbor okamžite požiadal MOV o zaradenie očistených športovcov na zoznam štartujúcich pre OH 2018. Je však pravdepodobné, že im vyhovené nebude, lebo prednedávnom sa k trojici iných, ktorým nikdy nebol preukázaný doping a teda ani o nich teraz Arbitrážny súd nerokoval, vyjadri šéf MOV BACH nasledovne:“ Nie sú dôkazy, že Šipulin, Ahn a Usťugov sú čistí…. nemá sa snád dokazovať doping?? a nie že si nedopoval?? Viktor Ahn v kariére reprezentoval Južnú Kóreu aj Rusko. Ruské občianstvo dostal pred ZOH 2014 v Soči, kde získal tri zlaté a jednu bronzovú medailu. MOV na poslednú chvíľlu vyradilo týchto rusov z listiny čistých, bez jediného dôkazu o ich dopingu. Áno pán BACH.. treba dávať bacha na čistotu športu, len by ma zaujímalo AKO PREUKÁZALI SVOJU ČISTOTU  VŠETCI TÍ, čo budú na OH štartovať… ak tí traja ju nepreukázali tým, že neboli nikdy pozitívne testovaní…ako všetci čo štartovať môžu…( dokonca štartujú aj takí čo si odpikali trest po pozitívnych nálezoch)

Wada sa utrhla z reťaze a namiesto čistoty športu začalo jej politikárčenie, ku ktorému sa pridal aj MOV…  Ak by mali každému čistému , čo pozastavili činnosť či ho doživotne dištancovali platiť náhradu , tak by sa asi spamätali. Zatiaľ nepovedia ani „prepáčte“ ako sme videli u Kreuziegera či nášho Tótha. Smutný fakt absolútnej arogancie !

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134063x
Priemerná čítanosť článkov: 5719x

Autor blogu

Kategórie

Archív