Založ si blog

Amorálnosť „západnej“ morálky a práva, ktoré z princípu nechráni obete ale zločincov.

Pozrúc si niekoľko filmov z právneho prostredia a ich porovnaním s niektorými čudnými výrokmi našich súdov, som zostal šokovaný základnými princípmi AMORÁLNOSTI advokátskeho živobytia. Budem teraz za Dona Quijote de la Mancha, viem to, napriek tomu mi to nedalo a pozrel som sa na „Kódex Advokáta“ ktorý je u nás vydaný pod názvom Advokátsky poriadok.

Trošku citácií z tohto dokumentu. „ Advokátsky poriadok vychádza zo zákona NR SR č. 586/2003 Z.z. o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“) a z tradícií slovenskej advokácie založených na úcte k morálnym a profesijným hodnotám, ktoré sú dedičstvom tvorivej práce generácií advokátov.  S funkciou a výkonom povolania advokáta sa nerozlučne spája škála pracovných a morálnych povinností. Ide najmä o povinnosti voči – klientom,  – súdom a orgánom, pred ktorými advokát presadzuje záujmy svojho klienta, alebo pred ktorými koná v jeho mene, – verejnosti, pre ktorú je existencia slobodného a nezávislého advokátskeho povolania základným prostriedkom ochrany ľudských práv a slobôd proti moci štátu.   Advokát pri výkone svojho povolania (§ 18 a nasl. zákona) je povinný využívať svoje vedomosti a skúsenosti, možnosti dané právnym poriadkom a právne argumenty na prospech svojho klienta. A par. 5.1 hovorí : Pri poskytovaní právnych služieb je prvoradý záujem klienta. Jeho oprávnené záujmy majú prednosť pred inými záujmami advokáta, ako aj pred jeho ohľadom na iných advokátov. ( advokátsky poriadok, redakcia rok 2004)

DOSŤ citácií. Celý kódex má IX častí a 51 paragrafov. A NIKDE nie je zmienka o PRAVDE, MORÁLKE, SPRAVODLIVIOSTI…. S hrôzou som zistil, že celý advokátsky stav je vo svojej podstate založený na šikovnosti advokáta vyviniť svojho klienta z ČOHOKOĽVEK. Čím väčšia vina, tým väčšie peniaze za preukázanie neviny a získanie beztrestnosti.  NIE dosiahnutie spravodlivého potrestania, nie zabráneniu štátu v šikanovaní ľudí  uvaľovaním neprimerane tvrdých trestov!!  Jedinou snahou advokáta je dosiahnutie beztrestnosti svojho klienta. Lebo v celom zákone o advokácii a z neho rozpísaného Advokátskeho poriadku nenájdeme ani slovko o spravodlivosti, pravde a ochrane obetí zločinu. Vždy je to výhradne ochrana záujmov klienta, nech spáchal čokoľvek. Prečo nemajú mať v preambule ako hlavný cieľ ich práce dosiahnutie rozhodnutia o nevie ak je klient nevinný a o dosiahnutí zákonne stanoveného primeraného trestu ak je vinný??

Ja som bol fakt presvedčený že v našom „západnom“ právnom systéme IDE O SPRAVODLIVOSŤ, ide o to, aby nik nebol nespravodlivo odsúdený, a vinník bol spravodlivo potrestaný.. NIE O TO VôBEC NEJDE. KDE JE PRÁVO OBETE na spravodlivé potrestanie vinníka??? Obeť je zastupovaná prokurátorom, teda štátom. Ako je možné, že náš systém nechce aby boli vinníci spravodlivo potrestaní???  Prečo nie je prvoradou úlohou advokáta dosiahnutie v prípade preukázania neviny beztrestnosť a v prípade viny jeho klienta, boj o spravodlivý trest???  NIE, Úlohou advokácie zo zákona je za každých okolností a vždy pokiaľ to je možné, zrušenie trestu , hoci vedia, že ich klient trestný čin spáchal. KDE JE MORÁLKA A SPRAVODLIVOSŤ???? Ja viem, právo a morálka je pochovaná pod veľkými účtami mafie a bielych golierov, ktorí už do zákona presadili, že nejde o vinu a spravodlivý trest, ale o bezvýhradné vyvinenie zločincov, ak títo majú dostatok finančných prostriedkov. Najsmutnejšie je to v prípadoch, keď obeťou je normálny občan a zločincom vysoko postavený štátny úradník, jeho priateľ, či bohatý mafián….. Všetko v medziach zákona a udržania poriadku. Každý súd je potom len fraškou ukazujúcou boj medzi šikovnosťou Advokáta a Prokurátora, pri ktorom NIKOHO nezaujíma spravodlivosť….

Britskí analytici vymenovali hlavné dôvody zlyhania Ukrajinskej protiofenzívy v roku 2023. Je čas na mierové rokovania?

19.07.2024

ŠTVRTOK 18. JÚL 2024, 19:46 HOD Britské analytické centrum zverejnilo 48-stranovú správu „Predbežné vyhodnotenie ukrajinských útočných operácií 2022 – 23“, v ktorej sú uvedené hlavné dôvody neúspešnej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2023 a vyjadruje taktiež pochybnosť nad novou ofenzívou v blízkej budúcnosti. Zdroj : BBC s odvolaním sa na [...]

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 556
Celková čítanosť: 3206984x
Priemerná čítanosť článkov: 5768x

Autor blogu

Kategórie

Archív