Založ si blog

Základné princípy hry hokej nie sú ťažké, len stojí veľa driny, aby to bolo jednoduché. Takto to vidím pri pohľade z bufetu. . .

titulSkúsim do pár bodov zhrnúť, takto tesne pred začiatkom sezóny, niekoľko základných a jednoduchých princípov, ktoré ak mužstvo dodrží , bude úspešné.

  • Hokej je rýchla a tvrdá hra,baletky hrajú na javisku,nie na ľade.Hrá sa na dve bránky, vyhráva ten kto dá viac gólov do súperovej bránky.1:0 prestane baviť aj tých najskalnejších.. Vždy musíš hrať so srdcom a umom.
  • Každý kto sa chce hokejom živiť musí dobre a rýchlo korčuľovať. Ten komu to nejde sa už ako dieťa postaví do bránky. Výborný pohyb vpred aj vzad je základom každej kolektívnej hry.
  • Hokejka má byť na ľade a nie na vajciach, ani v súperovi či na akejkoľvek časti jeho tela. Slúži na ovládanie puku a nie vraždenie.Hokejka nie je módny doplnok. Snahou hráča je dať hokejkou gól.
  • Hokej hrajú piati spoluhráči v poli a jeden brankár. Piati dopredu aj dozadu. Sám nič nezmôžeš, nech by si bol najlepší na svete. Preto sa to volá kolektívna hra, ktorá je ale založená na individuálnych zručnostiach jednotlivca. Nikoho nezaujíma počet kľučiek, ale či si po tej poslednej dal gól, alebo presne prihral.
  • Je ešte jeden spoluhráč, ktorý je všade. Volá sa mantinel. Nahráva veľmi presne, vždy stojí tam, kde ho potrebuješ, len mu treba nahrať, on nie je sebec a určite prihrá ďalej. Dáva rýchle a presné prihrávky, tak ho využívaj. Vie aj výborne brániť, len ho treba vyzvať k spolupráci.
  • Každý útok na súperovu bránku by mal byť zakončený strelou. Ak si prišiel motať sa po rohoch, si tam zbytočne. Ak strieľaš z vrchu kruhov, mal by byť pred gólmanom spoluhráč, inak si strieľal zbytočne. Tienenie, teč a dorážka je najúčinnejší spôsob na prekonanie gólmana. Nie každý gól musí byť krásavec, počítajú sa rovnako aj tie „najškaredšie“.
  • Maj naučenú streľbu do vopred vybraných priestorov- štyri rohy bránky a medzinožie gólmana. Hlava a rameno gólmana je najmenej pohyblivou časťou, tam sa ťažko vyráža..
  • Nie si miešačka na betón, zbytočným miešaním po prijatí nahrávky či pred strelou len dávaš súperovi čas na účinnú likvidáciu tvojej snahy dosiahnuť gól alebo presne prihrať.
  • Ak stojíš si polomŕtvy, ak ležíš, práve si hokejovo zomrel. Pohyb, pohyb, pohyb.
  • Najrýchlejším korčuliarom na ľade je puk. Trojuholníky v kombinácii by mali byť základom. Dobrý tandem nie je nikdy zlý….
  • Obranná hra je vecou celej päťky. Si tvrdý, dôsledný a nedovolíš dorážky. Ak brankár vidí, tak chytí…
  • Hokej sa hrá hlavne hlavou, tá zaručí tvoju prevahu nad súperom. Kto nerozmýšľa a nevidí , má byť rýchlokorčuliarom.
  • Váž si súpera a jeho zdravie, lebo aj ty si neustále niekoho súperom.
  • Radosť z hry a dobrá partia je základom k úspechu. Ak si introvert a samotár, daj sa na šach.
  • Nedaj sa presvedčiť v žiadnom prípade na manipuláciou výsledkami ako ľahký druh obživy..
  • Vždy poďakuj fanúšikom, lebo okrem peňazí a svojho dobrého pocitu, hráš hlavne pre nich. Bez nich by hokej nebol, lebo oni sú tí čo to všetko platia. Najväčší fanúšikovia sú totiž sponzori. Maj rád svoj „kotol“ , tí to síce neplatia, ale robia výbornú atmosféru, bez ktorej je hokej štvrtinový. Aj hokejista aj fanúšik by mali však pamätať, že napriek živobytiu je hokej iba HRA. Ak nejde o život ide predsa o „…..“ ano.. zábavu pre všetkých zúčastnených.

Rýchlosť, rozhodnosť, tvrdosť,presnosť a vytrvalosť sú vždy žiadané. Prajem nám všetkým pekné hokejové zážitky pri sledovaní zápasov sezóny 2017/18…. hlavne na zimákoch, nielen pri telke..

Britskí analytici vymenovali hlavné dôvody zlyhania Ukrajinskej protiofenzívy v roku 2023. Je čas na mierové rokovania?

19.07.2024

ŠTVRTOK 18. JÚL 2024, 19:46 HOD Britské analytické centrum zverejnilo 48-stranovú správu „Predbežné vyhodnotenie ukrajinských útočných operácií 2022 – 23“, v ktorej sú uvedené hlavné dôvody neúspešnej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2023 a vyjadruje taktiež pochybnosť nad novou ofenzívou v blízkej budúcnosti. Zdroj : BBC s odvolaním sa na [...]

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 556
Celková čítanosť: 3206767x
Priemerná čítanosť článkov: 5768x

Autor blogu

Kategórie

Archív