Založ si blog

Vojenský konflikt na obzore, otázka neznie či bude, ale kedy!

Už asi tri mesiace pozorujeme narastanie napätia v medzinárodných vzťahoch medzi USA a KĽDR.

Po príchode nového rezidenta do Bieleho domu, tento sa rozhodol, že musí ukázať rozhodnosť a silu celému svetu. Z dvoch potenciálnych protivníkov Irán a KĽDR si vybral Kórejcov. Irán pomáha vo vojne s ISIL a nedalo by sa to  v tejto chvíli dobre politicky zdôvodniť. Severná Kórea? Je neustále izolovaná na politickej mape, jedinú dohodu o obrane má s Čínou, ktorá bola prvá, čo sa oficiálne dozvedela o pripravovanom scenári vývoja situácie na najbližšie mesiace roku 2017.

 

Nie nadarmo bol urobený raketový atak  v Sýrii( za tichého súhlasu Ruska) práve v dňoch rokovania prezidentov USA a Číny. Trump ukázal svojmu spolustolovníkovi ako dokáže byť rozhodný, hoci vyhodnotenie zásahu jeho rakiet Tomahak bolo viac ako žalostné. Malo byť použitých 60 rakiet, vzlietlo úctyhodných 59, no cieľ zasiahlo sotva 32, pričom zničili len tri lietadlá v technickom oddelení, ktoré boli na oprave a nič viac. Žiadne sklady s chemickými látkami, ktoré mali z tohto letiska použiť vládne sily, žiadne lietadlá na stojánkach ani dráhu. Skrátka šlo len o demonštráciu politicko vojenskej rozhodnosti, ktorú prezident Číny pochopil.

Jeho úlohou bolo zabezpečiť zmenu názoru Kima, aby prestal harašiť so zbraňami a nevypúšťal svoje balistické rakety. Vopred Trump vedel, že táto misia bude neúspešná, lebo samoľúbosť vládcu poslednej komunistickej krajiny sveta je všeobecne známa. A ak by náhodou aj prestal, tak za neodpustiteľnú provokáciu USA považujú aj vojenskú prehliadku usporiadanú na deň výročia zakladateľa KĽDR KIMA prvého, Kim Ir Sena. Neodpustiteľná provokácia, na svojom území si urobiť vojenskú prehliadku !!.

Dobre sa pozrime, ako sa spracováva verejná mienka v prospech budúceho spravodlivého konfliktu.

Len jediný náš denník uverejnil za posledné dni neskutočné kvantum článkov , aby nás presvedčil o „stupňovaných provokáciách „ toho drzého tučniaka Kima., ktorý jednoznačne smeruje k napadnutiu svojich susedov a USA. To predsa nemôžeme dopustiť, a tak akákoľvek preventívna reakcia USA je oprávnená a jediná správna. :

  1. apr. 2017 o 23:40 Severná Kórea otestovala ďalšiu balistickú raketu
  2. apr 2017, o 16:01 Robí z nás cieľ číslo jedna.V Kórejskej dedine sa boja amerického systému
  3. apr 2017, o 14:39Náhodne správn odpovede k Severnej Kórei

27.apr.2017,o14:45 Severokórejská veľmi tenká červená línia

27. apr 2017, o 7:11 USA voči KĽDR uprednostňujú diplomaciu, no nevylučujú vojenský zásah

26. apr 2017, o 20:52 Preteky v zbrojení? KĽDR sa vyhráža útokmi, Trump presúva armádu

26.apr. 6:15 USA začali v Južnej Kórei inštalovať protiraketový systém THAAD

A takto by sme mohli pokračovať. Presne rovnaké informácie preberajú všetky svetové printové, elektornické aj televízne médiá. Tomuto sa povie „ príprava celosvetovej verejnej mienky, na schválenie OPRÁVNENÉHO vojenského zásahu, voči zlému nepriateľovi.“ Presne rovnako to robil Nemec pred napadnutím akéhokoľvek štátu, či Rus pred napadnutím Československa alebo Maďarka. Presviedčal propagandou svojich ( vtedy stačilo svojich) , o oprávnenosti a nevyhnutnosti udalostí, ktoré nastanú a sú dávno pripravené a naplánované.

Som presvedčený, že nech by teraz urobil KIM čokoľvek, je už rozhodnuté a otázkou je len KEDY sa to uskutoční. Doplatí celý svet na jeho pýchu a na Trumpovu samoľúbosť ukázať nám že on je správny rozhodný muž na svojom mieste?

Apropo, systém THAAD bol vyvinutý a zavedený do armády po skúsenostiach so systémom Patriot, ktorý bol svetu prezentovaný počas vojen v Perzskom zálive ako úspešný, pričom jeho efektivita bola sotva 40% . A tak musel zbrojný priemysel USA s radosťou zafinancovať nový systém, založený na ničení cieľa kinetickou energiou strely a nie výbuchom. Podobnosť so šípkami z ochudobneného uránu použitého v protitankových strelách vo vojnách v zálive bude čisto náhodná. Rozmiestnenie systému za miliardu dolárov na území Južnej Kórei nie je biznis na zahodenie, rovnako ako reklama ktorá vznikne v nastávajúcom konflikte. Patrioty šli do sveta vo veľkom množstve práve po ich v podstate neúspešnom ale dobre zreklamovanom a vychválenom použití….

Takže popri šírení demokracie a potrestaní „lumpa“ niekto ešte aj krásne zarobí. Čo tam po zbytku sveta…..

Držím nám všetkým palce, aby sa to nezvrtlo na niečo viac, ako len ohraničený vojenský konflikt niekde ďaleko v Ázii.

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112915x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív