Založ si blog

8. 10. 2015 zatiaľ najmasívnejšie ruské nálety v Sýrii.

20.9.205  4xSu30, 12x Su 39(25TM)

20.9.205 4xSu30, 12x Su 39(25TM)

Zaujalo ma vedenie „informačnej  vojny medzi“ USA a Ruskom ohľadne prvého dňa náletov Ruských leteckých síl v Sýrii. USA do dvoch hodín po dopade ruských bômb uverejnili fotografie  z cieľových oblastí s tým, že ruské bomby zabili 36 civilistov, zasiahli školu či nemocnicu utečencov pred vojnou. Každému normálne uvažujúcemu človeku bolo jasné, že tie fotografie nemôžu byť z cieľovej oblasti bombardovania, lebo tam niet spojenie a ešte ani Rusi nemali vyhodnotené  výsledky . Ako ich mohli mať Američania? Jediné vysvetlenie je, že to bolo vopred pripravené ako informačná kampaň, ktorá mala vyvolať odpor voči Rusom a ich kampani. Preto som sa rozhodol začať informovať priamo zo zdroja rukých oficiálnych informácií a ponúkam Vám vyhodnotenie náletov z dnešného skorého rána aj s uvoľnenými videami.

V noci zo 7 na 8. 10.ruské sily uskutočnili  22 bojových vzletov. Lietadlá Su-34,Cu-24M a Su-25 atakovali 27 objektov teroristov v Sýrii.

Su-24M a Su34 napadli osem cieľov v priestore provincie Homs.  Výsledkom útokov bolo úplné zničenie  fortifikačného systému „povstalcov“, boli zaznamenané veľké požiariská  po výbuchoch munície a pohonných hmôt.

V oblasti Saf-Safa ruské lietadlo Su-34 zničilo bojové pozície teroristov. Presnými zásahmi protibetónových bômb boli zničené podzemné úkryty , ktoré boli identifikované kozmickým prieskumom v oblasti obývaných bodov Arafit a Salma.

Šturmoviky Su-25 a Su 34 zasiahli v 11. Oblastiach  rozmiestnenia výcvikových táborov  bojovníkov ISIL v provinciách HAMA a RAKKA.

Výsledkom úderov bola zničená infraštruktúra výcvikových táborov teroristov. Pri vykonávaní prieskumu bezpilotnými prostriedkami v blízkosti obývanej zóny Chrajzin boli objavené maskované zoskupenia niekoľkých jednotiek bojovníkov ISIL v lesnom teréne.  Okamžite boli použité dve lietadlá Su-25 na uvedený cieľ, výsledkom bolo zničenie obranných stavieb a veľký požiar.

Boli zničené sklady paliva  ISIL pri dedine Han-Elasal, boli zničené bojové pozície  ISIL pri dedine Tamana, ako aj veliteľské stanovisko ISIL.

Okrem toho na jednom videu je vidno prelet krídlatej rakety Kaliber , ktorá zasiahla tiež jeden cieľ v tomto teritóriu( 26 striel Kaliber bolo vystrelených zo štyroch  vojnových lodí z Kaspického mora.

Strely Kaliber boli vyvinuté a zavedené do výzbroje v 1983 roku. Majú viacero modifikácií, bojová časť má asi 400kg, dolet do 300km, letová hladina 50-150 metrov, cestovná rýchlosť 0,8Macha, pred dopadom zrýchlia až na 10M.

Tento deň boli ruské nálety zatiaľ najintenzívnejšie od ich zapojenia sa do operácie v Sýrii.

Američanom sa podarilo zbombardovať medzinárodnú nemocnicu v Afganistane organizácie lekári bez hraníc. Urobili to úmyselne? Omyl v tomto prípade je skoro vylúčený,lebo tá nemocnica tam nestála prvý deň a všetci o nej vedeli. Mali to v pláne hodiť na Rusov?

Dnes sa takisto objavili informácie, že sa v oblasti bojovej činnosti nad Sýriou objavili najnovšie ruské lietadlá PAKFA T-50, sú ruskou odpoveďou na  americké F-22.Údajne sledovali bezpilotné prostriedky DRON, ktoré operovali proti ISIL,nijako im nebránili v plnení bojových úloh. Ak by sa informácia potvrdila, bolo by to prvé nasadenie týchto lietadiel, ktoré sú ešte len v štádiu zavádzania do výzbroje v rámci vojskových skúšok..

Podľa zloženia ruskej leteckej flotily  v tejto oblasti je zrejmé, že si prišli odskúšať bojové nasadenie celej „rodiny“ lietadiel plniacich úlohy v protizemných operáciách, teda stíhacích bombardérov, šturmovikov a bojových vrtuľníkov. Zatiaľ som zaregistroval prítomnosť Su-30M, Su-34, Su-24M, Su-25TM(39), Mig-23BN, Mi-17 a Mi-24(35). Pritom by bolo dostatočné použiť dva tri typy leteckej techniky a nie celú škálu. To svedčí o vyhodnocovaní efektívnosti jednotlivých bojových komplexov, ich bojového použitia a postupov ničenia rôznych cieľov, čo poslúži pri vývoji ich modernizácií alebo novej techniky. Tomu sa samozrejme povie dve muchy jednou ranou…

https://www.youtube.com/watch?t=34&v=T3k6_MMuMqw

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=Stnn5ZaZKJk

https://www.youtube.com/watch?t=29&v=MtMRLwnG03Q

P.S.: USA tvrdí, že jedna z rakiet mala poruchu a dopadla na územie Iránu, ponad ktorý prelietala, Rusi tvrdia že všetkých 26 rakiet zasiahlo svoj cieľ v Sýrii. Irán ani Moskva nepotvrdili incident.

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3136488x
Priemerná čítanosť článkov: 5724x

Autor blogu

Kategórie

Archív