Založ si blog

Benedikt XVI končí. . . vyhlásil rezignáciu k 28. 2. 2013

Josef Alois Ratzinger, 85 ročný muž sa rozhodol, že na pápežskom stolci končí 28.februára 2013.  Oznámil to verejne a vyvolal zdesenie prelátov svojej cirkvi. Nikto, okrem jeho najbližších spolupracovníkov nevedel o takomto rozhodnutí a sú ním zaskočení.  Dôvod nie je zdravotný ani iný zrozumiteľný.. že vraj pre dobro cirkvi…. Toto rozhodnutie prinesie veľa špekulácií a nezodpovedaných otázok.  V modernej dobe si nepamätám, že by pápež končil inak ako pohrebom, lebo to bolo jednoducho tak vnímané. Je za jeho rozhodnutím neustále škandalizovanie RKC? Prispela k tomu aj aféra „Bezák“ u nás ? Pomohlo tomuto rozhodnutiu vynesenie dokumentov z tajných správ na svetlo? Nevie čo presne uniklo a či nemôže byť kompromitovaná aj jeho osoba?

Toto všetko a ešte mnoho iného sa dá skryť za vetičku.. končím pre dobro cirkvi. Povrávalo sa, že pri jeho voľbe bolo konkláve oklamané. Niekto im nahovoril, že je  nevyliečiteľne  chorý a jeho životnosť mala byť nanajvýš pár mesiacov, možno rok. Nevedeli sa dohodnúť na silnom spoločnom kandidátovi a tak ho zvolili ako dočasné riešenie a odloženie problému o niekoľko mesiacov.  Hneď po zvolení za pápeža 19. Apríla 2005 zázračne začal silnieť a jeho stav sa zlepšil.  V každom prípade jeho pontifikát nedosiahol ani zďaleka veľkosti Jána Pavla II.

A jeho ukončenie rezignáciou prináša otázky a nie odpovede.  Som zvedavý, kto bude jeho nástupcom a či sa niekedy dozvieme pravú príčinu jeho rezignácie.

P.S.: slová pápeža z jeho oznámenia abdikácie:

Drahí bratia, úprimne Vám ďakujem za všetku lásku a prácu, ktorou ste ma podporovali vo výkone funkcie a prosím Vás o odpustenie mojich chýb.

A teraz, odovzdajme našu svätú cirkev do starostlivosti nášho najvyššieho pastiera, nášho pána Ježiša Krista a poprosme jeho svätú Matku Máriu, aby s materskou starostlivosťou pomohla kardinálom pri voľbe nového pápeža.

nikde nevidím spomenúť BOHA…. ale syna človeka a jeho matku… prečo?

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:47

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3136684x
Priemerná čítanosť článkov: 5724x

Autor blogu

Kategórie

Archív