Založ si blog

Čo si chceme sčítať? Alebo komu vadí normálne sčítanie domov a ľudí?

S údivom pozorujem to , čo sa deje terazky okolo sčítania. Obdržal som zalepenú obálku a formulár, ako každý občan tejto banánovej republiky. Otvorím a čítam, že tam treba čosi nalepiť. A to čosi je „identifikátor“ ktorý je zalepený a s MOJOU adresou a menom. Takže, ak ho niekto vygeneroval, má k nemu pridelené moje meno a adresu, teda, nie je žiaden problém spätne zistiť komuže ten hárok s nalepeným číslom patrí. Pozrel som si zákon 263/2008  a div sa svete v odseku 2) písmeno c) sa hovorí, že ministerstvo vnútra zabezpečí vytvorenie identifikátora obyvateľa. A ja sa pýtam, na kieho čerta, keď každý obyvateľ už má svoj identifikátor v podobe rodného čísla? Takže keď tam nalepím to číselko, tak som sa hneď podpísal.. Ba figu.. na podpis som potrebný JA . ale na nalepenie číselka nie… to zvládne bezo mňa aj ten sčítací komisár. Ja sa pýtam… Kto zaručí, že komisár nenalepí číselko a nevyplní ten papier za mňa??? Tak a teraz som z toho vedľa. Chceli sme zabezpečiť jednoznačné sčítanie a mne vychádza , že práve teraz sme umožnili komisárom sčítať sa za nás, bez toho aby nás vôbec obťažovali. Vypíšu formulár, capnú tam identifikátor a odovzdajú. Kto sa dozvie že som to neurobil ja podľa pravdy, ale nejaký komisár???

Apropo mne ten identifikátor nevadí, veď čo , ale… prečo niekto chce vedieť adresu a NÁZOV FIRMY môjho zamestnávateľa??? Čo to má spoločné s mojím sčítaním?? Nemá to náhodou slúžiť pre ministra vnútra a jeho potreby identifikovať  čiernych zamestnancov, ?? alebo pre toho na financiách a jeho daňové kontroly? Toto jediné som z hárka nepochopil. Povedal som si.. horšie ako komunistická ŠTB.. ficipáni to vymysleli a títo radičpáni  to nechali tak.. veď sa hodia informácie. A tá baba čo sa nás snaží presvedčiť, že to nemôže byť zneužité, nech sa konečne preberie a zobudí. Práve preto, aby to zneužité mohlo byť to takto tvorca zákona a jeho napĺňateľ vymyslel. Nech sa radšej nehovadí a nech je ticho. Ešte ma tak napadá, o čo ide Lipšicovi?  On rozpútal nedôveru k sčítaniu tým svojim vystúpením. Prečo jedno ministerstvo chce pokaziť prácu inému úradu? Žeby sa baba zaťala  a nechcela mu poskytnúť informácie po sčítaní na ktoré sa tešil??Teda tie informácie spojené s identifikátorom obyvateľa?

Ja problém nemám, vyplnil som, nalepil a odovzdal. Nemám čo skrývať. Čo skrývajú tí, čo to chcú teraz prekaziť? Alebo, čo skrývajú ľudia, čo nechcú nalepiť identifikátor??? Ja byť Vami sa tam aj podpíšem.. aby bolo jasné že to nevyplnil komisár. Veď aj tak sa vie, čie je to tlačivo.

 

Britskí analytici vymenovali hlavné dôvody zlyhania Ukrajinskej protiofenzívy v roku 2023. Je čas na mierové rokovania?

19.07.2024

ŠTVRTOK 18. JÚL 2024, 19:46 HOD Britské analytické centrum zverejnilo 48-stranovú správu „Predbežné vyhodnotenie ukrajinských útočných operácií 2022 – 23“, v ktorej sú uvedené hlavné dôvody neúspešnej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2023 a vyjadruje taktiež pochybnosť nad novou ofenzívou v blízkej budúcnosti. Zdroj : BBC s odvolaním sa na [...]

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 556
Celková čítanosť: 3206741x
Priemerná čítanosť článkov: 5768x

Autor blogu

Kategórie

Archív