Založ si blog

Je desaťročná perióda vojen pre USA pravidelnosťou? Prečo Kaník klamal?

krvavá oblohaDvaja premiéri vyhlásili, že nemôžu hlasovať automaticky za nové sankcie proti Rusku, že ich najskôr musia prerokovať so svojimi vládami. Fico zašiel ďalej.. vyhradzujem si právo neprijať také sankcie, ktoré by poškodili záujmy Slovenska.  Tým druhým premiérom bol premiér Českej vlády. A čo vyhlásil Kaník? Fico potvrdil, že je trojským koňom ruských záujmov. Prečo nás klame?  Prečo zabudol, že rovnaký postoj k sankciám má aj premiér Českej vlády, či Rakúska? Že to nie je samoúčelná podpora Ruska, ale normálny postoj zodpovedného charakteru voči vlastnému štátu?

Neustále sme bombardovaní názormi o zlom rusovi, ktorý chce obsadiť Ukrajinu. Pritom sa zabúda, že celý konflikt vznikol dvoma zhodeniami právoplatne zvolenej vlády Ukrajiny na Majdane v priebehu desiatich rokov. V 2004 v novembri ohlásila opozícia po prehratých prezidentských voľbách Juščenka, že zmanipulovaním zvíťazil Janukovič. Vtiahli na Majdan a revolúciou si vynútili opakovanie volieb. Premiérkou sa stala Timošenko.

V roku 2010 boli prezidentské voľby opäť. Tymošenko prehrala a div sa svete vyhral znova JANUKOVIČ. Už druhý krát, ale do úradu zasadol po prvý krát. Už sa nikto neodvážil opakovať trik so zmanipulovaním volieb. A čo sa stalo v 2013 roku? Zasa revolúcia, ktorá ho zvrhla, lebo nechcel podpísať prístupové rokovania do EU. Znova Majdan a revolúcia.  Znova zvrhnutie toho istého prezidenta a SILOU prevzatá moc v štáte. Okamžité zrušenie ruštiny ako druhého úradného jazyka.   Ak by proruskí DVA krát zvrhli vládu v Ukrajine a dostali sa revolúciou k moci, ako by sa tvárila EU?? Tlieskala by tomu aktu , ako tlieska teraz? Demokracia je len to, čo vyhovuje nám?? Odkedy sa tolerujú v 21 storočí preberania moci revolúciou? Za toto môžu Rusi?

Pokračovaním nezákonných krokov Kyjeva, bol nezákonný krok Moskvy a odtrhnutie Krymu od Ukrajiny.( po vzore Kosova však právoplatný) Čo nasledovalo? Východná Ukrajina( proruská s rusky hovoriacim obyvateľstvom)  tiež chcela von , lebo sa cítila Kyjevom dva krát oklamaná a neverí jeho demokracii. Proruskí obsadili úrady a chceli autonómne riadenie svojho územia. Kyjev nás presvedčil, že Rusko chce okupovať východ Ukrajiny a treba tomu zabrániť. A nasadil vojská proti VLASTNÝM obyvateľom. Tí chceli len zabezpečiť svoje práva, lebo ústavným spôsobom ( voľbami) to nešlo. Dva krát vyhral „ich prezident a DVA rát bol v Kyjeve ZVRHNUTÝ.

Putin nedávno prehlásil, že je potrebné zastaviť vojenské operácie na východe Ukrajiny a treba sa začať zaoberať obnovou regiónu a úpravou štátnosti na tomto území. Hneď sa mu dalo do úst niečo o Novorusku, pritom hovoril o nejakom druhu autonómie so zárukami  normálneho žitia tamojších obyvateľov.

Prečo niekto neustále chce vyvrcholenie tohto konfliktu otvorenou vojnou medzi Ukrajinou a Ruskom? Vojenské cvičenie Nórskych elitných jednotiek v Pribaltike, lietanie dvanástich úderných F15 z USA  v Bulharsku , vplávanie vojnových lodí do čierneho mora sú kroky, ktoré automaticky vyvolajú ruskú reakciu. Hovorí sa o ich vojenských kolónach v prihraničných oblastiach s Ukrajinou. Nič však nik neukázal, len pár vozidiel .. to nie je vojenská sila pripravená na inváziu. Spúšťačom konfliktu mal byť aj zostrelený Boeing MH17. Všetky materiály majú „prozápadné“ komisie , nič však nezverejnili. Nezvratné dôkazy o tom, kto odpálil raketu viac ako dva mesiace po incidente nik nevidel. Pritom hlavný vinník je dávno jasný. Kyjevské centrum riadenia letov nemalo dávno povoliť prelety nad územím s bojovou činnosťou!.

Je samozrejmé, že pri celosvetovom ekonomickom vývoji je potrebné pre USA komplikovať napríklad situáciu v Európe. Spomínate na Juhosláviu? Ten konflikt na dlhé roky zbrzdil euro a dolár sa mohol držať. Potom nasledovala vojna v zálive, potom druhá vojna v zálive. Asi desaťročný odstup pre takéto konflikty je pre USA normálnym časovým kritériom. Bude nasledovať vojna na VÝCHODE EURÓPY?

–          1950-53 Kórejská vojna

–          1964-75 Vietnamská vojna

–          1983- napadnutie Grenady( územia Britského spoločenstva)

–          1992 prvá vojna v zálive ( s účasťou USA)

–          2003 druhá vojna v Zálive

–          2014 Vojna na Východe Európy???

Toto pretkané vzdušnými vojenskými operáciami Juhoslávia , Kosovo, Líbya,( bez pozemných síl…)

Práve desať rokov je čas, kedy vojenské zásoby zostarnú a musia sa likvidovať. Príde výroba nových, lepších zbraní. Prečo to nespojiť s konfliktom v ktorom sa tie staré zásoby môžu minúť efektívne bez ekonomickej straty za delaboráciu? Zabijú dve muchy jednou ranou, predajú a spotrebujú staré zásoby a pre seba v praxi vyskúšajú niektoré z noviniek. A primysel má štartér, bez ktorého by stagnoval.

Je toto náhoda? Alebo súčasť stratégie zahraničnopolitickej  činnosti USA? Už pri presadzovaní „radaru „ v Českej republike od roku 2007, sme mohli tušiť, že vlastný prehľad o vzdušnej situácii nad Európou nebudú USA potrebovať len tak náhodou. http://cs.wikipedia.org/wiki/Radar_v_Brdech

V širšom kontexte vidno, že nie za všetkým musí byť bezvýhradne rus. Rus od Afganistanu 1979  nenapadol iné územie ako to, ktoré bolo predtým súčasťou ZSSR. Tam si riešil svoj terorizmus a svoje predstavy o slobode národov.

P.S.: práve som našiel video z pádu boeingu.. novinárka čo to pofotila 30 minút po páde.. pointa?? samé rozbité mrtvoly a žiadna KRV..  spomínate na fotky úplne čistých pasov?? a tu tvrdí.. kontrolovali sme flešky foťákov.. v ani jednom nebola fotka z roku 2014.. posledné z 2013.. a kufre?? je leto a oni boli plné zimných vecí..  prosím.. http://www.kontrtube.ru/videos/3476/trupy-na-meste-krusheniya-malaziyskogo-boinga/

som videl asi 3 čerstvé autonehody.. kaluže krvi.. a tu??

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112668x
Priemerná čítanosť článkov: 5732x

Autor blogu

Kategórie

Archív