Založ si blog

Ratzinger nemo vykríkol, Malachiáš a jeho pravda?

Sme v období, keď sa znova čaká koniec sveta, už zasa po niekoľkých mesiacoch. Po nezvyčajnom kroku Josepha Ratzingera, ktorý dal celému svetu na známosť, že nebude kryť donekonečna svinstvá páchané najvyššími  pohlavármi RKC, nám bývalý pápež v predposlednom dni svojho pontifikátu jasným nemým výkrikom dal najavo svoj postoj. Svetskú moc od nás prijal, tú pokryteckú kresťanskú NIE. Lebo aj oni prispeli k jeho odstúpeniu. Pre mňa odmietnutím audiencie jasne potvrdil, že bol v konkrétnom prípade „Bezák“ manipulovaný a možno aj oklamaný.  Že to čo sa nám prezentovalo nebolo jeho rozhodnutie. Prečo inak by sa takto rezolútne „NEMO“ vyjadril???  Len hluchí nepočuli ten výkrik vzdoru, ktorý zaznel tak jasne. A ideme voliť pápeža…

Hovorí sa veľa o „malachiášovom  pororoctve“. Pozor! Nemýliť si s Malachiášom starozákonným. Tento nový Malachias o Morgan žil v Írsku  1094-1148 a bol biskupom. Ako pápežský legát vo Vatikáne údajne urobil presný zoznam 112tich  pápežov, ktorí budú nasledovať do konca sveta. Písal sa rok 1143. Prophetia de Summis Pontificibus (Predpovede o rímskych pápežoch), ktorého je autorom, má po  Benediktovi XVI. nasledovať už len jeden pápež označený ako Petrus Romanus. Teória o caput nigrum (čierna hlava) však hovorí, že pri prepise proroctva sa stratila časť o čiernom pápežovi, ktorý má stáť na čele cirkvi medzi Benediktom XVI. a posledným pápežom. Ako všetky teórie, aj táto má však veľké nedostatky a hlavne preukázateľne bola v stredoveku  sfalšovaná a môže sa vykladať akokoľvek. Vždy sa bude tvrdiť, že proroctvo bolo správne, len naša interpretácia nie. Dám príklad:

Wojtyla- teda Ján Pavol II je označovaný ako „De labore soil“ teda „ z práce na slnku ( zatmenie slnka?? Asi nie)… A hľa v literatúre máme hneď dve úplne rozdielne vysvetlenia. Prvé… Pochádza z Krakowa, kde žil Kopernik a presadzoval Heliocentrickú sústavu. Druhá- Wojtyla sa narodil pri zatmení slnka..( narodený 18.5.1920- čiastočné zatmenie pozorované len z Austrálie, Antarktídy a v Indickom oceáne..- úplné zatmenie  však bolo 29.5.1919 pozorovateľné z Afriky) A ja by som dodal že úplne v pohode by to znieslo aj tretie vysvetlenie, že ten pápež bude pochádzať z roľníckej, námorníckej vojenskej(  otec bol vojakom!) či inej rodiny, ktorá pracuje v otvorenej krajine či mori. A tiež by sme sa trafili.

Benedikt XVI- „De gloria olivae“ (Zo slávy olivy – oslava mieru). Jozef Ratzinger nosí pápežské meno podľa sv.Benedikta z Nursie, ktorý založil v 6.st. rád benediktínov a oliva je symbolom jednej z jeho odnoží. Konkrétne „Olivetánov“, ktorých založil v r.1313 bl.Bernard Ptolomei. Ale iný výklad hovorí, že oliva je symbol mieru v židovstve a za pontifikátu tohto pápeža nastane zmierenie medzi kresťanmi a židmi. TAK SI VYBERTE.

Čierna hlava v jeho erbe. V prvom poli je na zlatom pozadí hlava Maura s červenou korunou a golierom a so zlatou náušnicou. Je to erb starobylej nemeckej diecézy Freising(vznik sa datuje okolo 8. storočia), ktorá sa v roku 1818 zlúčila s arcidiecézou Mníchov. Je to zároveň symbol všeobecnosti Cirkvi a rasovej i triednej znášanlivosti. A hneď tu máme vysvetlenie, že toto je ten „čierny pápež“ po ktorom bude už len Petrus Romanum a potom bude cirkev prenasledovaná, Rím( mesto na siedmych pahorkoch)  zničený a nastane koniec sveta. Lebo „Strašný- strach prinášajúci sudca“  bude súdiť svoj ľud. Podľa SJ je to Armagedon.  Lenže ako všetci vieme.. Ježiš predsa nie je strašný ani strach prinášajúci. A cirkev nie je prenasledovaná ako tvrdí Malachiáš pri poslednom pápežovi.

Konkláve teda zvolí nasledujúceho šéfa RKC, a ja som presvedčený, že nebude ani posledný ani predposledný. Že aj Malachiášove proroctvá sú len univerzálne napísané slová, ktoré si môžeme vyložiť VŽDY až ex tost.. teda až sa niečo udeje- dodatočne… a vždy nám zapasujú.. presne ako Nostradamove.

A prežijeme rovnako, ako v roku 1914, 1975 či 2012.

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3129998x
Priemerná čítanosť článkov: 5722x

Autor blogu

Kategórie

Archív