Založ si blog

Nový trik obchodných reťazcov na zvýšenie svojho zisku.

A všetko vyzerá ako ďaľšia  dobrá služba čakajúcemu občanovi v rade pri pokladni. V „reťazcoch sa objavujú „SAMOOBSLUŽNÉ“ pokladničné zóny.  Jeden by si povedal.. super nápad.. ideš, odpípaš si svoj tovar  zaplatíš kartou a si vybavený…. ANO- ALE..

Na moju otázku na informáciách….. „ prosím Vás , Keď sa sám obslúžim pri tej kase, odpočíta mi to nejakú zľavu??? 3-5 %???? Dotyčná osoba na infe vytreštila oči a odpovedala protiotázkou( to milujem zo všetkého najviac- zabil by som za takú formu odpovede, protiotázkou… jak dzurinda)

Tak odpovedala otázkou… „Za čo by ste chcel zľavu?? Nie je žiadna zľava“.. a ja je na to .. „no predsa tým že sa skasírujem sám, Vám šetrím pracovnú silu, ktorej plat máte započítaný v CENE TOVARU , ktorý som si práve kúpil“… Jej oči sa rozšírili od úžasu a začala mektať.. no.. síce to môže byť tak, ale , ale, ale..my zľavu za samoobslužnú zónu určite nemáme. Ale ak si myslíte, že by to tak mohlo byť, napíšte to do našich pripomieńok……  Zasmial som sa, lebo v tých reťazcoch berú špičkový manažeri pĺat niekoľko tisíc evri mesačne, aby vymysleli ako zvýšiť zisk, a toto je jeden z ich skvostných nápadov… skasíruje sa zákazník sám.. a nám( reťazcu) zvýšiš mieru zisku  z rovnakého množstva predaného tovaru….a môžeme znížiť stav pokladníčok..

A preto VÁS VŠETKÝCH vyzývam.. ofrflite im to a žiadajte zľavu, ak sa sami obslúžite v samoobslužnej kasa zóne.. nech vedia, že nie sme somári , že sme im na novú fintu prišli…. lebo po zavedení kás príde krok prepustenia predavačiek.. a … tovar bude stáť rovnako, ako keď ich museli platiť…. skúsme rebéliu, ignoráciu ich nového ( niekde už niekoľko rokov ) zavedeného systému.. pokiaľ nám tam automaticky neodrátajú z účtu nejaké to percento.. lebo ho ozaj svojou samoobsluhou UŠETRÍME… len IM..

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3138824x
Priemerná čítanosť článkov: 5728x

Autor blogu

Kategórie

Archív