Založ si blog

Malá domov Sorosovej dcérskej neziskovke Open Society Foundation Bratislava od dočasnej vlády!

Druhého júna 2023 bola uzatvorená zmluva na nenávratnú finančnú pôžičku pre Nadáciu otvorenej spoločnosti, Bratislava /Open Society Foundation/ NOS-OSF od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny vo výške 21 705 898,89 eur! Podpísala ju dočasná Ministerka tohto rezortu Soňa Gaborčáková a za prijímateľa Fedor Blaščák.

Zo zmluvy vyberám – Financovanie bude takto : Celkové oprávnené výdavky na Realizáciu aktivít Projektu predstavujú sumu 21 706 898,89 (slovom: dvadsaťjeden milión sedemstošesťtisíc osemstodeväťdesiatosem EUR a osemdesiatdeväť centov ), b) Poskytovateľ poskytne Prijímateľovi NFP maximálne do výšky 13 000 000,00 EUR (slovom: trinásť milión eur) v rámci skupiny výdavkov 1.1, 1.2 a 1.4 ( 100 % NFP), z celkových oprávnených výdavkov na Realizáciu aktivít Projektu podľa odseku 3.1. písmeno a) tohto článku zmluvy, financovanie Projektu z vlastných zdrojov vo výške 8 706 898,89 ( slovom osem miliónov sedemstošesťtisíc osemstodeväťdesiatosem eur a osemdesiatdeväť centov) z Celkových oprávnených výdavkov na Realizáciu aktivít Projektu podľa odseku 3.1. písmeno a) tohto článku zmluvy zrealizuje prostredníctvom Vecného príspevku..

Zmluva bola uzatvorení na základe VÝZVY – Vyzvanie OPĽZ-NP-2023/11.1.1/03 Pomoc osobám z Ukrajiny pri ich vstupe a integrácii na území SR- MNO zverejnenej 27.03.2023 ktorej predmetom bolo: 11.1 Aktívne začlenenie, a to aj s cieľom podporovať rovnaké príležitosti a aktívnu účasť a zlepšenie zamestnateľnosti. Maximálna výška nenávratného finančného príspevku predstavuje sumu 13 000 000 EUR.

Takže podľa výzvy 13 miliónov eur, a k tomu v zmluve prihodili „ z vlastných zdrojov nazvaných Vecný príspevok“ 8 706 898,89.. teda zo zdrojov rozpočtu štátu, KTORÉ VO VÝZVE NEBOLI SPOMENUTÉ a prípadní iní uchádzači o nich vôbec nevedeli, takže boli v podstate pri predložení svojich projektov diskriminovaní….

link na výzvu: https://www.mpsvr.sk/files/slovensky/esf/op-ludske-zdroje/vyzvania-2023/vyzvanie-pomoc-osobam-z-ukrajiny-pri-ich-vstupe-integracii-uzemi-sr-mno.pdf

link na zmluvu: https://www.crz.gov.sk/data/att/4185003.pdf

link na register zmlúv: https://www.crz.gov.sk/zmluva/7942931/

Zmluva nadobudla platnosť 6.6.2023 . Ódorova vláda prevzala moc od Hegera po svojom vymenovaní od prezidentky 15.5.2023. 15.6. pri hlasovaní parlament pomerom hlasov za 34, proti 43, zdržal sa 54, nehlasoval 5 NEZÍSKALA Ódorova vláda dôveru v parlamente, teda nemala oficiálny mandát vládnuť. Napriek tomu DAROVALA už 2. júna tých 21.7 milióna eur nadácii otvorenej spoločnosti, Bratislava /Open Society Foundation/ NOS-OSF ktorú za Sorosove peniaze spoluzaložil aj Šimečka starší ešte v roku 1992. Toto majú na svojej stránke:

Nadácia vznikla v novembri 1992 ako nezávislý grantovo-operačný slovenský právny subjekt z prostriedkov Open Society Institute so sídlom v New Yorku( predtým Soros Foudation, Open Society Foundation), . Finančné prostriedky boli určené na granty pre vznikajúce slovenské mimovládne organizácie a vlastné nadačné programy. Stala sa súčasťou rodiny nadácií známych ako Open Society Foundations, pôsobiacich vo viac ako 70 krajinách na celom svete. Ich zakladateľom je filantrop a finančník George Soros, ktorému patrí osobité miesto v demokratickej transformácii a modernizácii krajín strednej a východnej Európy.

Martin Milan Šimečka ( otec Michala Šimečku) kedysi povedal : George Soros je trúfam si povedať že môj priateľ, … okrem toho že to je finančný žralok a položil britskú libru a zarobil na tom miliardu dolárov …. časť tých peňazí dáva na to , aby pomáhal liberálnej demokracii. Dal k dispozícii 18 miliárd dolárov do nadácie, ktorá bude podporovať vo svete liberálnu demokraciu.. Na Slovensku sa už finančná pomoc Sorosa k politickej zmene výrazne prejavila pri porážke Vladimíra Mečiara v roku 1998…. Toto vystúpenie je k dispozícii na sieti dodnes:

link https://www.youtube.com/watch?v=RWdTwUoIzWk

Vláda, ktorá nemala mandát od svojho začiatku až po svoj koniec, urobila rozhodnutie o darovaní 21,7 milióna ešte skôr, ako bolo hlasované o dôvere v parlamente.

TOTO BOLA PRIORITA ČÍSLO 1.??

Projekt na základe výzvy hovoril výhradne o pomoci začlenenia utečencov z Ukrajiny ( osobám z Ukrajiny, nie teda výhradne Ukrajincom, ale každému utečencovi, ktorý k nám príde cez ukrajinskú hranicu) do pracovného a životného procesu na Slovensku. NIE O VŠETKÝCH UTEČENCOCH SVETA… Rád by som videl zverejnené čísla, koľko utečencov tu máme v roku 2023, keď dostala táto mimovládka také prostriedky. Príde mi to ako malá domov pre Progresívcov pred voľbami. A tým že to nebudú len občania Ukrajiny, môže vzniknúť veľké bezpečnostné riziko, lebo tadiaľ k nám prichádzajú aj obyvatelia stredného východu, ktorí sa vydávajú za Sýrčanov bez dokladov.

Túto zmluvu by mal prešetriť okamžite zodpovedný orgán a vyvodiť z jej uzatvorenia trestno-právne dôsledky. Mne to pripadá ako otvorená krádež bez kontroly. Výzva bola uzatvorená a určená výhradne pre Nadáciu otvorenej spoločnosti Bratislava…

Zelenskému končí mandát 21. mája 2024. Vstúpia vojská NATO na Ukrajinu aby ho ochránili pred prevratom? úvaha.

13.05.2024

V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskyj a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii Ruska stanné právo a pokiaľ je v platnosti, voľby MôŽU byť odložené. Prezident PZRE Tiny Kox [...]

Prieskumné lety nad územím ZSSR, POWERS a U2. 1. mája bolo 64. výročie jeho zostrelenia.

02.05.2024

Na fotografovanie tajných objektov na sovietskom území z lietadiel U-2 vytvorila americká Ústredná spravodajská služba (CIA) špeciálne oddelenie „10-10“. Oficiálne sa jednotka nazývala 2. (dočasná) letka leteckého meteorologického prieskumu WRS (P)-2 a pôsobila pod krytím amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). 4. júla 1956 sa uskutočnil prvý let nad [...]

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 550
Celková čítanosť: 3155059x
Priemerná čítanosť článkov: 5736x

Autor blogu

Kategórie

Archív