Založ si blog

Ak by mal Šimečka skúsenosti Fica, teraz by vládu staval on s Hlasom!

Dovolím si zauvažovať prečo sme volili práve takto a či mohlo byť napriek takto rozdaným kartám v parlamente iné zloženie vlády.

       Štvorkoalícia OĽaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodina mali od roku 2020 v parlamente 95 mandátov, pritom ústavná väčšina( správne kvalifikovaná väčšina je 90 mandátov- 3/5 zo 150). Mohli spravovať náš štát spôsobom, ktorý sľubovali pred vtedajšími voľbami, teda čestne, spravodlivo, s odstavením zlodejov a mafie, potrestaním neprávostí. A čo robili? Hádali sa navzájom, štekali, vydierali sa pred každým hlasovaním, trucovali, menili premiérov a stratili dôveru v parlamente, v ktorom mali na počiatku ÚSTAVNÚ VäČŠINU o 5 hlasov. ČO UŽ s takými politickými lídrami? A preto volič volil inak ako by si želali.

Ako vládli predošlí, tak dopadli voľby. Voľby sú VŽDY NASTAVENÉ ZRKADLO PREDOŠLEJ VLÁDE. Takže národ vybral podľa svojej skúsenosti. KTO CHCE INÚ VLÁDU, môže sa odsťahovať alebo prijať tú, ktorá vzišla z vôle väčšiny. Skôr vymeníš štát ako národ a teda voliča. A pritom stačilo málo po páde Smeru v 2020. UCHOPIŤ SVOJU ŠANCU S ROZUMOM A NIE EGOM A NENÁVISŤOU.. národ vám dal odpoveď.. radšej „zlodeja“ ako „psychopata“, radšej rodinu muž a žena ako 99 pohlaví… Vy čo ste zostali v opozícii STE REINKARNOVALI FICA A SMER… VY NESIETE PLNÚ ZODPOVEDNOSŤ.

Prvý povolebný deň bolo jasné, že sú len dve možnosti : prvá Smer+Hlas+ SNS alebo KDH. Druhou bola možnosť všetci proti Ficovi, teda PS+Hlas+ SaS+.. a tu sa treba zastaviť. Od počiatku Matovič povedal, že ide do opozície, lebo on s Hlasom byť nemôže. To isté prehlásil predseda KDH, vidíme sa v opozícii.. Takže bola druhá možnosť? Tri strany majú 70 mandátov, potrebovali by KDH, bez nich vládu Šimečkova partia nepostavila.

Dovolím si povedať, že tu sa ukázala politická neskúsenosť Šimečku a preto neskladá vládu on, hoci skončil druhý. Ak by bol na jeho mieste politik so skúsenosťami Fica ale bez jeho minulosti, vládu by postavil on. Šimečka totiž pred voľbami pôsobil nekoalične, len my my my.. Pracoval len pre voličov 18 až 40 rokov, v podstate urážal starších a inak ako progresívne mysliacich spolu so svojimi expertmi.. Zabudol že bude potrebovať koaličný potenciál. Prvý deň po voľbách zostával na tomto stanovisku, hoci vedel ako sú rozdané karty. Síce prehlásil, že urobí všetko preto, aby Fico nezostavil vládu, no nekonal tak. Ponúkol Hlasu pri rokovaní post premiéra, odmietol mu dať aj post ministra vnútra, čo sa ukázalo pre Hlas dôležitejším ako premiérstvo. Mal všetko v rukách, mal si okamžite poistiť KDH, čo sa tiež nestalo. Ako som spomenul, bez KDH hoci s Hlasom žiadnu vládu nepostaví.

Som presvedčený že zlyhal Šimečka a jeho tím poradcov… nechceli urobiť VŠETKO ako deklarovali, ale len minimum preto, aby nevládol Fico.

Výsledkom je 79 mandátov novej koalície, ktorú sa snažia rozbíjať poukazovaním na odlišnosti v prioritách a dopredu odsudzujú túto vládu na neúspech. Zabúdajú na podstatný fakt. FICOVE TRI VLÁDY VŽDY DOVLÁDLI, on je totiž majster kompromisov, akým bol napríklad Béla Bugár. Vie nájsť slabé miesta koaličných partnerov, vie odhadnúť čo sú ich priority a na tie im nesiaha. Politika je umením MOŽNÉHO a hlavne kompromisov.

Teraz to ešte skomplikuje prezident, ktorý sa vloží do situácie odmietnutím vymenovať niektorého z predložených ministrov a tým vyprší 14 dňové poverenie dané Ficovi??? Toto je cieľ?

Požijeme a uvidíme. Verím, že môžem mať svoj názor aj ho vyjadriť, že to trestné nie je.. 

Zelenskému končí mandát 21. mája 2024. Vstúpia vojská NATO na Ukrajinu aby ho ochránili pred prevratom? úvaha.

13.05.2024

V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskyj a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii Ruska stanné právo a pokiaľ je v platnosti, voľby MôŽU byť odložené. Prezident PZRE Tiny Kox [...]

Prieskumné lety nad územím ZSSR, POWERS a U2. 1. mája bolo 64. výročie jeho zostrelenia.

02.05.2024

Na fotografovanie tajných objektov na sovietskom území z lietadiel U-2 vytvorila americká Ústredná spravodajská služba (CIA) špeciálne oddelenie „10-10“. Oficiálne sa jednotka nazývala 2. (dočasná) letka leteckého meteorologického prieskumu WRS (P)-2 a pôsobila pod krytím amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). 4. júla 1956 sa uskutočnil prvý let nad [...]

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 07:22

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 550
Celková čítanosť: 3155119x
Priemerná čítanosť článkov: 5737x

Autor blogu

Kategórie

Archív