Založ si blog

„Ukrajinsko -Ruský“ konflikt speje ku koncu. Je len epizódou v strete o svetové líderstvo.

o včerajšom najväčšom raketovo – dronovom útoku na 15 regiónov Ukrajiny, 106 raketami a 102 dronmi, z ktorých podľa Kyjeva bolo zničených po 100, bola výrazne poškodená energetická sieť a dopravné uzly. Zároveň Ukrajine hrozí zhromaždenie Bieloruských vojenských síl na spoločnej hranici. Tie sú tam pravdepodobne na viazanie síl a neprekročia hranicu oboch štátov. Rusi zatlačili pri Pokrovsku, Časov jare aj Toretsku, zastavili postup VSU v Kurskej oblasti a zamínovali im pred nosom veľké územie, ktoré dočasne zmení túto operáciu na statickú. Na jeseň 2024 bude zrejmé, že územný nárok atakujúcej strany je dostatočne nasýtený, po voľbách v USA sa vyjasní, ako to bude s ďalšou pomocou na toto bojisko. Tento konflikt je nám predstavovaný ako niečo úplne iné, než v skutočnosti je. Médiá nám tvrdia, že je ničím nevyprovokovaný a výhradne zaň zodpovedá Rus. Že jeho chamtivosť a rozpínavosť priviedla vojnu do Európy. Skúsim Vám predstaviť širší kontext daného konfliktu, ktorý je len epizódou v ozajstnom spore, ktorý práve prebieha na globálnej úrovni. Je to rovnako podružná epizóda ako tá medzi Izraelom a arabskými štátmi podporovanými Iránom. Irán treba oslabiť, aby nebol v hlavnom strete ktorý sa blíži ako spojenec na strane proti USA.

34,4 tisíc miliárd USD je dlh Spojených štátov, ktorý nie sú schopní splácať. Aby si zachovali hegemonistické postavenie vo svetovej ekonomike a politike, musí byť tento dlh umorený, lebo splatenie už nie je fyzicky možné. Ako inak sa dá umoriť taký obrovský dlh? Jedine vo vojne, kde veritelia nebudú mať čas ani priestor.

FORBES: Zadlženosť Spojených štátov amerických sa rýchlo zvyšuje. Ich dlh každých 100 dní vzrastie o jeden bilión USD (924,8 miliardy eur). TASR o tom informuje na základe správy CNBC.

Podľa údajov amerického ministerstva financií štátny dlh 4. januára 2024 natrvalo prekročil hranicu 34 biliónov USD po tom, ako ju nakrátko prekročil už 29. decembra 2023. Predtým 15. septembra 2023 dosiahol 33 biliónov USD a 15. júna 2023 sa nachádzal na úrovni 32 biliónov USD.

TREND 34/24: Tempo jeho rastu sa zrýchlilo, keďže jeho zvýšenie o jeden bilión dolárov z 31 biliónov USD na 32 biliónov USD trvalo približne osem mesiacov. Štátny dlh prekročil hranicu 34 biliónov dolárov o niekoľko rokov skôr, ako sa predpokladalo pred pandémiou. Podľa prognózy Rozpočtového úradu Kongresu z januára 2020 mal hrubý federálny dlh prekročiť hranicu 34 biliónov dolárov vo fiškálnom roku 2029.
Hrubý dlh zahŕňa aj peniaze, ktoré vláda dlhuje sama sebe. Dlh v držbe verejnosti predstavuje 26,9 bilióna dolárov. To je zhruba rovnako ako hrubý domáci produkt USA, uviedla agentúra AP.

Zahraniční kupci amerického dlhu, ako Čína, Japonsko, Južná Kórea a európske štáty, však znížili objem držaných štátnych dlhopisov USA. Analýza Petersonovej nadácie ukázala, že podiel amerického dlhu v držbe zahraničných kupcov dosiahol vrchol 49 % v roku 2011, do konca roka 2023 klesol na 30 %.

Dlh je len podružnou súčasťou motivácie ku globálnemu konfliktu o svetovládu. Ide výhradne o líderské postavenie vo svete, o vojensko ekonomickú prevahu nad všetkými.

Ako dosiahnuť zachovanie si líderskej pozície? OSLAB KONKURENCIU. Najväčšou konkurenciou je ČÍNA, JAPONSKO.EU a až niekde ďalej Rusko. A tak sme svedkami krokov, ktoré majú presné smerovanie k danému cieľu- zachovať si líderstvo.

Prvý krok- zabrzdenie EU… cieľ je jasný, kroky k nemu vedúce sú očividné. Spomalenie rastu ekonomiky EU prostredníctvom zničenia spolupráce s Ruskom pri dodávkach energií a potrebných nerastných surovín. Zrušenie plynových a ropných dodávok zasiahlo najviac EU, a profitujú USA okamžitou dodávkou svojho bridlicového CNG plynu, ktorý dovtedy nevedeli umiestniť na trhu v dostatočnom množstve. Embargo Ruska zasiahlo hlavne štáty EU, a zasa profit výhradne pre USA. V dlhodobom horizonte sa začali napĺňať ciele USA. Vojnový konflikt priamo v Európe poškodzuje všetkých okrem USA. EU vyčlenila sto miliárd Eur na pomoc Ukrajine, USA im všetko predávajú na základe zákona o pôžičke a nájme. USA nemajú ozajstných spojencov, len krajiny, ktoré im dopomôžu dosiahnuť ich ciele. EU sa o tom už presvedčila, hoci jej politici neustále zaslepene opakujú mantru o solidarite a pomoci, nevšímajúc si vlastného úpadku v prospech USA. Najväčšie obete prináša najväčšia ekonomika na našom kontinente a to je Nemecko, potom Taliansko a Francúzsko s Britániou. Tá sa chcela zachrániť vystúpením z EU, no nepodarilo sa. Sú najväčším spojencom USA, ale aj na nich príde časovaná kríza, ktorá im oslabí ekonomiku viac ako očakávajú.

Až bude dostatočne oslabená EU a Rusko, nastúpi na rad zúčtovanie v Ázii. Teda nastane oslabenie Japonska, Malajzie, Južnej Kórei a hlavne Číny. Nemusí to byť hneď vojnovým konfliktom, môžu to byť najskôr embargá a ekonomická vojna, ktorá sa už začala pred asi piatimi rokmi. Ak dôjde k ozbrojenému konflikty, bude to v priestore Ázie a nie Ameriky. VIDÍTE TÚ VYCHYTRALOSŤ? V EURÓPE A ÁZII… V prípade konfliktu o Taiwan bude bojisko v tomto regióne a najťažšie straty ponesie Čína, Japonsko a nie USA , hoci bude tento konflikt vyvolaný ich národným záujmom, samozrejme obvinia z neho Čínu, ako v Európe obvinili z rozpútania vojny Rusko. Zabudli, že sa práve USA S NATO prisunuli smerom k Moskve za 30 rokov o 1000 km? Je úplne jedno zo strategického hľadiska, či to bolo dobrovoľným vstupom štátov alebo ich obsadením. Strategicky sú tam a chceli na Ukrajinu, čo by bolo až pod Moskvu a na preťatie územia Ruska ku Kaspickému moru by zostávalo 700km . A bolo by predelené v osi západ východ ….

Toto je príznačné pre politiku USA v celej histórii. Konflikty organizovať mimo svoje územie. Preto považujú celý svet za územie štátneho záujmu USA. USA nechcú pomôcť Ukrajine viac ako pomáhajú, rozbabrali a žnú ovocie v podobe nestability v Európe a vyvolaní energeticko-priemyselnej krízy v našom regióne. Oni sa teraz musia sústrediť na ďalší krok, čo bude nasledovať, teda tlačenie na pílu v Ázijskom regióne. Pokiaľ neprerastie Ukrajinsko-Ruský konflikt do svetovej vojny, ktorá nie je v záujme nikoho, tak v EU už dosiahli svoje ciele.

Rok 2025:

V konflikte proti Číne nepôjde pravdepodobne o otvorený vojnový konflikt, USA stačí aby vonkajším tlakom na protivníka zvnútra zaťažili jeho ekonomiku. ( ako ZSSR v 80tych rokoch hviezdnymi vojnami položili ekonomicky na kolená) A tu sa ponúka spolupráca USA – Rusko. USA by v prvej fáze stačilo, aby Rusko zostalo neutrálne v danej veci a nepostavilo sa otvorene na stranu Číny. Táto novodobá strategická vojna o svetovládu medzi USA a Čínou sa zatiaľ odohráva v sfére ekonomických sankcií, blokád, rušení tovarových a finančných tokov, presne ako tomu bolo v priestore Európy. Rovnako tomu bolo aj pri boji za slobodu USA od Londýna pri ich vzniku. Aź potom nastal otvorený vojenský konflikt, posledný v doterajšej histórii, ktorý sa odohral na území severnej Ameriky. Takže Rusko tiež teraz bojuje za svoju nezávislosť a miesto vo svetovej ekonomike, konflikt na Ukrajine je len súčasťou a predohrou toho čo sa bude diať v Ázii.

Druhý pokus o atentát na Trumpa! Prívrženec Ukrajiny sa ho pokúsil zastreliť pri hraní golfu.

16.09.2024

Krátko po nezmenení politiky USA k použitiu rakiet s dlhším doletom na územie Ruska a vyhlásení budúceho možného viceprezidenta Donalda TrumpaJ.D. Vancea ktorý tlmočil Trumpovu predstavu o ukončení vojnového konfliktu Rusko-Ukrajina slovami, „Demilitarizovaná zóna( utvorená územím obsadenom Rusmi za terajšou frontovou líniou) z ukrajinskej straty by podľa súčasného [...]

Mimo bojiska sa dejú významné veci. Prenesie sa teritoriálna vojna do nukleárnej či kozmickej roviny?

11.09.2024

V nočnej debate prezidentských kandidátov Donald Trump zopakoval, že v prípade svojho volebného víťazstva ukončí konflikt na Ukrajine ešte skôr, ako nastúpi do úradu. Napriek tomu posledný mesiac Zelenskij tlačí na spojencov, aby mu povolili použiť ich rakety na ciele hlboko v ruskom území, čo môže mať nedozierne následky pre celé ľudstvo. Bojí sa návratu Trumpa a [...]

Hromadné podanie demisie nie je obvyklé, jedna je písaná ceruzkou.

04.09.2024

Demisie na rôznych úrovniach sú normálnym javom. Niekto prekročí líniu slušnosti, novinári to vyštuchajú a tak buď ho parlament odvolá, alebo sám podá demisiu. Avšak MASOVÁ DEMISIA, teda odstúpenie z dobrovoľných pohnútok nečakajúc na odvolanie?? Veľké zemetrasenie v Kyjeve nehovorí o tom, že sa na fronte alebo v ekonomike darí. Dokonca mal padnúť aj minister [...]

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Stupava záplavy povodeň

Škody po povodniach sú veľké, to najhoršie ešte nie je za nami, vyhlásil Fico. Stretol sa aj s Vallom, Drobom a Viskupičom

16.09.2024 17:21, aktualizované: 18:38

Slovensku ponúkla pomoc s povodňami aj Ukrajina. Škody sú podľa Tarabu miliónové.

povode, záplavy, Devínska Nová Ves

Domy v Devínskej Novej Vsi sú stále pod vodou, miestni spomínajú na povodeň spred 11 rokov. Tvrdia, že bolo horšie

16.09.2024 17:15

Obyvatelia Devínskej Novej Vsi ani nemusia sledovať správy o stúpajúcich hladinách Dunaja a Moravy. Vývoj hydrologickej situácie do slova cítia na vlastnej koži

polícia, páska, požiar

V banskej šachte v Koši objavili dvoch mužov bez známok života. Uzatvorená bola už dva roky

16.09.2024 15:23, aktualizované: 16:11

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 3264342x
Priemerná čítanosť článkov: 5747x

Autor blogu

Kategórie

Archív