Založ si blog

Martin M. Šimečka sa asi pomiatol, chce uchopiť moc z ulice, budeme mať tiež „Majdan“?

Nikdy som nemal v úmysle písať takýto blog, donútili ma k tomu slová Martina M.Šimečku na jednej z debát niekedy v januári 2024,.

Martin.M.Šimečka, otec M. Šimečku z PS a priateľ Sorosa pred pár dňami zasa opakoval: Oni tú lúzu vytvorili. Tá lúza ich zvolila. Oni hovoria tej lúze poďte, spoločne ideme škodiť. Je to tak nehorázna drzosť, tento človek, tento premiér (Fico) malého národa zbabelého, ktorý nikdy poriadne nebojoval.“

Samo o sebe tvrdenie o našom národe ako zbabelom je na žalobu, on zabudol na boje 1848, v prvej svetovej aj druhej? Na Povstanie proti utláčateľom z Nemecka? Na kopy našich mŕtvych občanov, čo zahynuli za slobodu? Zabudol na boje po vojne proti UKRAJINSKÝM BANDEROVCOM, ktorí ako kolaboranti s nemeckým fašizmom sa cez naše územie snažili prestrielať na západ?

Blogom mu chcem ukázať, že NIE FICO zvalil predchádzajúcu vládu, nazvime ju MATOVOIČOVCOV, ale ONA SAMA sa zrútila ako domček z kariet.

Takže poďme po poriadku, Voľby vyhral OlaNO na čele s Matovičom s veľkým náskokom, ten sa stal premiérom 21.3.2020

23.júla 2020 (TASR) – Vláda SR nesúhlasí s návrhom na odvolanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO). Rozhodla o tom na svojom štvrtkovom rokovaní. Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR s návrhom na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády sa začne vo štvrtok o 10.00 h. Návrh predložili opoziční poslanci Juraj Blanár (Smer-SD) a Richard Raši (nezaradený) po medializácii podozrení, že Matovičova diplomová práca je plagiát, dôvodov na jeho odvolanie vidia viacero.

3.3.2021 V koalícii je už dlhšiu dobu napätie. Pnutie vyvolal nákup vakcín Sputnik V. Strany Za ľudí a SaS sú proti používaniu vakcíny, ktorá nemá registráciu v Európskej únii. SaS avšak avizovala, že ich kritika stojí na neudržateľnom štýle vládnutia Matoviča a nie na vakcíne Sputnik V. Podľa R. Sulíka by rekonštrukcia vlády mohla upokojiť a zlepšiť situáciu.

Šéfka Za ľudí Veronika Remišová označila riziko rozpadu vládnej koalície za reálne. Po rokovaní s prezidentkou Zuzanou Čaputovou dodala, že aktuálne v koalícii hodnotia a bilancujú rok vlády. V strane Za ľudí je rovnako vypätá situácia. Prišla už o dvoch poslancov a hrozia jej ďalšie odchody. 

Predseda parlamentu a šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár pozval predstaviteľov OĽaNO, SaS a Za ľudí do Národnej rady SR, aby si sadli za jeden stôl a diskutovali. 

12.1.2021 Ešte pred Vianocami sa premiér Igor Matovič vyjadril v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo, že by bol rád, keby minister hospodárstva Sulík odstúpil zo svojho postu, keďže už týždne nedokáže nakúpiť antigénové testy. Mrzí ma, že máme za idiota ministra hospodárstva, ktorý nie je schopný nakúpiť antigénové testy, aby sme si mohli otvoriť reštaurácie a poslať deti do škôl. Kašle na ľudí, preňho sú to čísla,“ vyjadril sa vtedy Matovič.

11.3.2021 NAKA zadržalka riaditeľa SIS Pčolinského.Riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského zadržali pre podozrenie z korupcie preto, že podľa polície zobral úplatok od Zoroslava Kollára. Pčolinského podľa informácií Denníka N usvedčuje aj jeho bývalý námestník Boris Beňa, ktorý mu úplatok podľa vyšetrovateľov odovzdal. Beňu zadržali pre korupciu už pred niekoľkými mesiacmi, od začiatku spolupracoval s políciou. Stále je vo väzbe. Pčolinský údajne zobral úplatok za to, že tajná služba prestane Zoroslava Kollára rozpracovávať. Vo funkcii bol od apríla 2020.

30.3.2021 Matovič premiér 21.3.2020 ať 1.4.2021 Igor Matovič, ktorý suverénne vyhral voľby v roku 2020, bol druhým najkratšie slúžiacim premiérom v dejinách Slovenskej republiky. Na svojom poste bol 374 dní.

„Mali sme plné zuby toho, čo nám tu Fico, Slota, Mečiar stváral, tak sme sa ľudí snažili presvedčiť, že to musíme zmeniť,“ uviedol pre TV JOJ Igor Matovič 14.6.2010,  37-ročný podnikateľ z Trnavy. Ako absolútny politický nováčik sa do parlamentu dostal v rámci SaS. Tam sa ale ohrial len pol roka. Konflikty politického manželstva s Richardom Sulíkom už vtedy vyústili do rozvodu. „Sulík klamal,“ vyhlásil Matovič. 

16.9.2021 Igor Matovič nie je spokojný s tým, že ministerstvo spravodlivosti sa presunulo od Veroniky Remišovej k Richardovi Sulíkovi. Chce, aby sa ho aktuálna ministerka Mária Kolíková vzdala, pretože strane Sloboda a solidarita prináležia len tri ministerstváPodľa Matoviča si chce „strana SaS anektovať ministerstvo, ktoré jej nepatrí“

28.3.2021 Predseda vlády Igor Matovič ponúkol svoju funkciu ministrovi financií Eduardovi Hegerovi. Z Matoviča sa má stať šéf rezortu financií. Oznámil to na nedeľnajšej (28.3.) tlačovej konferencii. Zároveň sa ospravedlnil ľuďom za tri týždne hádok. Doplnil, že berie späť požiadavky na stranu Sloboda a Solidarita a Za ľudí.Ocenil, že strana Za ľudí splnila podmienky a Mária Kolíková odstúpila z postu ministerky spravodlivosti a Juraj Šeliga končí vo funkcii podpredsedu parlamentu.Nebojte sa, dobre bude,“ uzavrel Matovič svoj príhovor keď si predtým z tváre zložil rúško.

13.8.2022 líder hnutia OĽaNO Igor Matovič po krátkej dobe znovu zaútočil na svojho koaličného partnera Richarda Sulíka. Presnejšie, máli sa mu príchod automobilky Volvo na Slovensko, ktorý má pol palcom práve Sulíkov rezort hospodárstva. Zo strany SaS znejú výčitky, že Matovič nevie žiť bez konfliktu. Gratulujem maďarskému ministrovi hospodárstva k tomu, že neštrajkuje a pracuje…” uviedol Matovič v úvode svojho príspevku na Facebooku. “Megainvestícia 5-krát väčšia ako Volvo. Maďari idú ako rakety a my popri nich vyzeráme ako chudobní príbuzní,” píše šéf rezortu financií o fabrike, ktorá bude najväčšou svojho druhu na území Európy.

14.10.2022 Ministerskú stoličku si líder hnutia OĽaNO Igor Matovič udržal len o tri hlasy. Za jeho odvolanie hlasovalo 73 zo 124 prítomných poslancov. Na odvolanie Matoviča však bolo potrebných 76.

Od apríla 2021 pôsobil ako minister financií vo vláde Eduarda Hegera. 15. decembra 2022 prebehol pokus o osobné doručenie demisie, ale na poslednú chvíľu odňal dokumenty s demisiou z rúk vedúceho kancelárie prezidentky.[90] Matovič následne sľúbil, že ak strana SaS podporí návrh rozpočtu na nasledujúci rok, z postu ministra financií odstúpi.[91] Keďže strana SaS návrh podporila, 23.decembra 2022 Matovič odstúpil.

16.12.22 Za pád Hegerovej vlády hlasovalo 78 poslancov. Prezidentka ju odvolá v piatok. Za pád vlády hlasovali poslanecké kluby SaSHlas-SDSmer-SDRepublikaĽSNS, nezaradení poslanci Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko), Tomáš TarabaŠtefan KuffaFilip KuffaSlavěna Vorobelová a traja poslanci z klubu Sme rodina, ktorí to vopred avizovali – Martin BorguľaJán Krošlák Patrick Linhart. Zdržali sa nezaradený poslanec Martin Čepček a poslankyňa klubu Sme rodina Romana Tabák. Nehlasovali Miroslav Kollár (SPOLU – občianska demokracia) a Jozef Šimko z klubu Sme rodina. Proti pádu vlády bol klub Sme rodina s výnimkou spomínaných poslancov, nezaradení poslanci Martin KlusJán Mičovský a poslanci Za ľudí Juraj Šeliga a Miriam Šuteková.

Hlasovania sa nezúčastnil poslanecký klub OĽaNO, Jana Žitňanská zo strany Za ľudí a nezaradená poslankyňa Katarína Hatráková.

4.1.2023 Pádu vlády Eduarda Hegera predchádzali mesiace plné konfliktov, kríz a hádok. Spoločnosť od politikov počúva rôzne scenáre o vinníkoch a rozvracačoch koalície. Politológovia však pád vlády pripisujú viacerým aktérom, situáciám a okolnostiam. Za jeden z najväčších vládnych neúspechov považujú politológovia rozpad koalície a odchod SaS do opozície. „Odchodom SaS ako koaličného partnera stratila vláda schopnosť efektívne vládnuť, keďže beztak ťažké získavanie podpory v parlamente sa stalo ešte zložitejším,“ uviedla pre TASR na konci roka 2022 politologička Aneta Világi. Podľa politológa Jozefa Lenča bola však kríza v koalícii už od začiatku a táto vláda už nemá budúcnosť.

28.6.2023 Hnutie Sme rodina otočilo pri hlasovaní o 27 návrhoch OĽaNO, ktoré ich chcelo pretlačiť celým legislatívnym procesom na jedinej schôdzi. Igor Matovič reagoval, že Boris Kollár ho prvýkrát podrazil.

1.7.2023 Zrada a tajný obchod. Prišiel Matovič o posledného spojenca? Kollár ukázal, kto je tu šéf, teraz je na čiernom zoznamePoslanci ukončili poslednú riadnu schôdzu v tomto volebnom období o niečo skôr. Líder OĽaNO Igor Matovič však nenechal nitku suchú ani na jednom lídrovi strán a hnutí, ktorí to podporili. Vrátane predsedu parlamentu a lídra Sme rodina Borisa Kollára. Počas troch rokov mu u Matoviča prechádzalo takmer všetko. Poslednýkrát stačilo Matovičovi ospravedlnenie, tentoraz hovorí o podraze. Dokonca plánuje podporiť aj jeho odvolávanie. Stratil posledného spojenca?

ZHRNUTIE: Vláda Igora Matoviča a vláda Eduarda Hegera:

  • 29. február 2020 – voľby do Národnej rady SR, v ktorej vyhralo hnutie OĽANO (25,02 %), premiérom sa stal Igor Matovič

  • 21. marec 2020 – prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vládu Igora Matoviča, ktorá bola zostavená z koalície OĽANO (25,02 %), Sme rodina (8,24 %), SaS (6,22 %) a Za ľudí (5,77 %)

  • 30. marec 2020 – parlament vyslovil dôveru vláde Igora Matoviča

  • 30. marec 2021 – Igor Matovič podal demisiu, na pozícii premiéra ho nahradil Eduard Heger (OĽANO)

  • 1. apríl 2021 – prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vládu Eduarda Hegera

  • 4. máj 2021 – parlament vyslovil dôveru vláde Eduarda Hegera

  • 31. august 2022 – odchod SaS z vládnej koalície, vláda Eduarda Hegera sa stala menšinovou

  • 15. december 2022 – Národná rada SR vyslovila 78 hlasmi nedôveru vláde Eduarda Hegera, návrh podala strana SaS

  • od 16. decembra 2022 – prezidentka Zuzana Čaputová odvolala vládu Eduarda Hegera, a zároveň ju dočasne poverila ďalším vykonávaním jej pôsobnosti v obmedzenom rozsahu až do vymenovania novej vlády 

  • 15. marca 2023 bola vymenovaná „úradnícka“ vláda na čele s Ódorom.

  • Voľby boli stanovené na 30.septembra 2023.

Vo voľbách získal SMER22,95%- 42 mandátov, PS 17,96%-32, Hlas 14,7-27, OlaNO 8,9% -16, KDH 6,82%-12, SaS6,32%-11, SNS 5,63%-10

Fica som nikdy nevolil, ani vtedy, ani teraz.

Myslím, že aj stačilo a to som zďaleka nevymenoval všetky konflikty Igora Matoviča so všetkými svojimi koaličnými partnermi, ktoré ZBÚRALI ich spoločnú vládu. Žiaden Fico, ani ním vytvorená „lúza“ sa o to nezaslúžili. Nikto nikoho nevytvoril, ak, tak lem Matovič Sulík a Kollár NASRALI voličov, ktorí v roku 2020 odmietli Smer a jeho dovtedajšiu politiku a v nádeji na sľubovanú zmenu zvolili Igorodie ako víťaza volieb, teda premiéra. Už Šimečka zabudol ako sa koaliční lídri správali voči sebe a ešte horšie voči opozícii? Očakával víťazstvo svojho syna, ktoré neprišlo, preto sa stal OSPROSTENÝM a teraz sa snaží všetko hodiť na Fica? Nikto žiadnu lúzu nevytvoril, výsledok volieb hovorí jasnou rečou. Národ si zvolil radšej podozrivých korupčníkov, ako hento čo tu bolo posledné tri roky. Národ volil menšie zlo, ktoré už pozná a vládlo mu už tri volebné obdobia. Teraz sa organizujú demonštrácie každý štvrtok za pád vlády, ktorá vzišla z volieb demokraticky, napriek podvodom spáchaných na rómoch jedným hnutím. IDEME ROBIŤ MAJDAN A UCHOPIŤ MOC NA ULICI?? Ako v Ukrajine už 2x v 21. storočí? Vidíme kam dospela Ukrajina nerešpektovaním volieb a zhadzovaním vlád pomocou Majdanov? TOTO JE CIEĽOM PROGRESÍVCOV ?? Mňa učili, že moc sa získava vo voľbách, ktoré ti po víťazstve umožnia spravovať štát. Nemala to byť ani tak moc, ako SLUŽBA NÁRODU, na čo všetci zabúdajú.

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3141850x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív