Založ si blog

Malá domov Sorosovej dcérskej neziskovke Open Society Foundation Bratislava od dočasnej vlády!

Druhého júna 2023 bola uzatvorená zmluva na nenávratnú finančnú pôžičku pre Nadáciu otvorenej spoločnosti, Bratislava /Open Society Foundation/ NOS-OSF od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny vo výške 21 705 898,89 eur! Podpísala ju dočasná Ministerka tohto rezortu Soňa Gaborčáková a za prijímateľa Fedor Blaščák.

Zo zmluvy vyberám – Financovanie bude takto : Celkové oprávnené výdavky na Realizáciu aktivít Projektu predstavujú sumu 21 706 898,89 (slovom: dvadsaťjeden milión sedemstošesťtisíc osemstodeväťdesiatosem EUR a osemdesiatdeväť centov ), b) Poskytovateľ poskytne Prijímateľovi NFP maximálne do výšky 13 000 000,00 EUR (slovom: trinásť milión eur) v rámci skupiny výdavkov 1.1, 1.2 a 1.4 ( 100 % NFP), z celkových oprávnených výdavkov na Realizáciu aktivít Projektu podľa odseku 3.1. písmeno a) tohto článku zmluvy, financovanie Projektu z vlastných zdrojov vo výške 8 706 898,89 ( slovom osem miliónov sedemstošesťtisíc osemstodeväťdesiatosem eur a osemdesiatdeväť centov) z Celkových oprávnených výdavkov na Realizáciu aktivít Projektu podľa odseku 3.1. písmeno a) tohto článku zmluvy zrealizuje prostredníctvom Vecného príspevku..

Zmluva bola uzatvorení na základe VÝZVY – Vyzvanie OPĽZ-NP-2023/11.1.1/03 Pomoc osobám z Ukrajiny pri ich vstupe a integrácii na území SR- MNO zverejnenej 27.03.2023 ktorej predmetom bolo: 11.1 Aktívne začlenenie, a to aj s cieľom podporovať rovnaké príležitosti a aktívnu účasť a zlepšenie zamestnateľnosti. Maximálna výška nenávratného finančného príspevku predstavuje sumu 13 000 000 EUR.

Takže podľa výzvy 13 miliónov eur, a k tomu v zmluve prihodili „ z vlastných zdrojov nazvaných Vecný príspevok“ 8 706 898,89.. teda zo zdrojov rozpočtu štátu, KTORÉ VO VÝZVE NEBOLI SPOMENUTÉ a prípadní iní uchádzači o nich vôbec nevedeli, takže boli v podstate pri predložení svojich projektov diskriminovaní….

link na výzvu: https://www.mpsvr.sk/files/slovensky/esf/op-ludske-zdroje/vyzvania-2023/vyzvanie-pomoc-osobam-z-ukrajiny-pri-ich-vstupe-integracii-uzemi-sr-mno.pdf

link na zmluvu: https://www.crz.gov.sk/data/att/4185003.pdf

link na register zmlúv: https://www.crz.gov.sk/zmluva/7942931/

Zmluva nadobudla platnosť 6.6.2023 . Ódorova vláda prevzala moc od Hegera po svojom vymenovaní od prezidentky 15.5.2023. 15.6. pri hlasovaní parlament pomerom hlasov za 34, proti 43, zdržal sa 54, nehlasoval 5 NEZÍSKALA Ódorova vláda dôveru v parlamente, teda nemala oficiálny mandát vládnuť. Napriek tomu DAROVALA už 2. júna tých 21.7 milióna eur nadácii otvorenej spoločnosti, Bratislava /Open Society Foundation/ NOS-OSF ktorú za Sorosove peniaze spoluzaložil aj Šimečka starší ešte v roku 1992. Toto majú na svojej stránke:

Nadácia vznikla v novembri 1992 ako nezávislý grantovo-operačný slovenský právny subjekt z prostriedkov Open Society Institute so sídlom v New Yorku( predtým Soros Foudation, Open Society Foundation), . Finančné prostriedky boli určené na granty pre vznikajúce slovenské mimovládne organizácie a vlastné nadačné programy. Stala sa súčasťou rodiny nadácií známych ako Open Society Foundations, pôsobiacich vo viac ako 70 krajinách na celom svete. Ich zakladateľom je filantrop a finančník George Soros, ktorému patrí osobité miesto v demokratickej transformácii a modernizácii krajín strednej a východnej Európy.

Martin Milan Šimečka ( otec Michala Šimečku) kedysi povedal : George Soros je trúfam si povedať že môj priateľ, … okrem toho že to je finančný žralok a položil britskú libru a zarobil na tom miliardu dolárov …. časť tých peňazí dáva na to , aby pomáhal liberálnej demokracii. Dal k dispozícii 18 miliárd dolárov do nadácie, ktorá bude podporovať vo svete liberálnu demokraciu.. Na Slovensku sa už finančná pomoc Sorosa k politickej zmene výrazne prejavila pri porážke Vladimíra Mečiara v roku 1998…. Toto vystúpenie je k dispozícii na sieti dodnes:

link https://www.youtube.com/watch?v=RWdTwUoIzWk

Vláda, ktorá nemala mandát od svojho začiatku až po svoj koniec, urobila rozhodnutie o darovaní 21,7 milióna ešte skôr, ako bolo hlasované o dôvere v parlamente.

TOTO BOLA PRIORITA ČÍSLO 1.??

Projekt na základe výzvy hovoril výhradne o pomoci začlenenia utečencov z Ukrajiny ( osobám z Ukrajiny, nie teda výhradne Ukrajincom, ale každému utečencovi, ktorý k nám príde cez ukrajinskú hranicu) do pracovného a životného procesu na Slovensku. NIE O VŠETKÝCH UTEČENCOCH SVETA… Rád by som videl zverejnené čísla, koľko utečencov tu máme v roku 2023, keď dostala táto mimovládka také prostriedky. Príde mi to ako malá domov pre Progresívcov pred voľbami. A tým že to nebudú len občania Ukrajiny, môže vzniknúť veľké bezpečnostné riziko, lebo tadiaľ k nám prichádzajú aj obyvatelia stredného východu, ktorí sa vydávajú za Sýrčanov bez dokladov.

Túto zmluvu by mal prešetriť okamžite zodpovedný orgán a vyvodiť z jej uzatvorenia trestno-právne dôsledky. Mne to pripadá ako otvorená krádež bez kontroly. Výzva bola uzatvorená a určená výhradne pre Nadáciu otvorenej spoločnosti Bratislava…

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3141913x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív