Založ si blog

Ak by mal Šimečka skúsenosti Fica, teraz by vládu staval on s Hlasom!

Dovolím si zauvažovať prečo sme volili práve takto a či mohlo byť napriek takto rozdaným kartám v parlamente iné zloženie vlády.

       Štvorkoalícia OĽaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodina mali od roku 2020 v parlamente 95 mandátov, pritom ústavná väčšina( správne kvalifikovaná väčšina je 90 mandátov- 3/5 zo 150). Mohli spravovať náš štát spôsobom, ktorý sľubovali pred vtedajšími voľbami, teda čestne, spravodlivo, s odstavením zlodejov a mafie, potrestaním neprávostí. A čo robili? Hádali sa navzájom, štekali, vydierali sa pred každým hlasovaním, trucovali, menili premiérov a stratili dôveru v parlamente, v ktorom mali na počiatku ÚSTAVNÚ VäČŠINU o 5 hlasov. ČO UŽ s takými politickými lídrami? A preto volič volil inak ako by si želali.

Ako vládli predošlí, tak dopadli voľby. Voľby sú VŽDY NASTAVENÉ ZRKADLO PREDOŠLEJ VLÁDE. Takže národ vybral podľa svojej skúsenosti. KTO CHCE INÚ VLÁDU, môže sa odsťahovať alebo prijať tú, ktorá vzišla z vôle väčšiny. Skôr vymeníš štát ako národ a teda voliča. A pritom stačilo málo po páde Smeru v 2020. UCHOPIŤ SVOJU ŠANCU S ROZUMOM A NIE EGOM A NENÁVISŤOU.. národ vám dal odpoveď.. radšej „zlodeja“ ako „psychopata“, radšej rodinu muž a žena ako 99 pohlaví… Vy čo ste zostali v opozícii STE REINKARNOVALI FICA A SMER… VY NESIETE PLNÚ ZODPOVEDNOSŤ.

Prvý povolebný deň bolo jasné, že sú len dve možnosti : prvá Smer+Hlas+ SNS alebo KDH. Druhou bola možnosť všetci proti Ficovi, teda PS+Hlas+ SaS+.. a tu sa treba zastaviť. Od počiatku Matovič povedal, že ide do opozície, lebo on s Hlasom byť nemôže. To isté prehlásil predseda KDH, vidíme sa v opozícii.. Takže bola druhá možnosť? Tri strany majú 70 mandátov, potrebovali by KDH, bez nich vládu Šimečkova partia nepostavila.

Dovolím si povedať, že tu sa ukázala politická neskúsenosť Šimečku a preto neskladá vládu on, hoci skončil druhý. Ak by bol na jeho mieste politik so skúsenosťami Fica ale bez jeho minulosti, vládu by postavil on. Šimečka totiž pred voľbami pôsobil nekoalične, len my my my.. Pracoval len pre voličov 18 až 40 rokov, v podstate urážal starších a inak ako progresívne mysliacich spolu so svojimi expertmi.. Zabudol že bude potrebovať koaličný potenciál. Prvý deň po voľbách zostával na tomto stanovisku, hoci vedel ako sú rozdané karty. Síce prehlásil, že urobí všetko preto, aby Fico nezostavil vládu, no nekonal tak. Ponúkol Hlasu pri rokovaní post premiéra, odmietol mu dať aj post ministra vnútra, čo sa ukázalo pre Hlas dôležitejším ako premiérstvo. Mal všetko v rukách, mal si okamžite poistiť KDH, čo sa tiež nestalo. Ako som spomenul, bez KDH hoci s Hlasom žiadnu vládu nepostaví.

Som presvedčený že zlyhal Šimečka a jeho tím poradcov… nechceli urobiť VŠETKO ako deklarovali, ale len minimum preto, aby nevládol Fico.

Výsledkom je 79 mandátov novej koalície, ktorú sa snažia rozbíjať poukazovaním na odlišnosti v prioritách a dopredu odsudzujú túto vládu na neúspech. Zabúdajú na podstatný fakt. FICOVE TRI VLÁDY VŽDY DOVLÁDLI, on je totiž majster kompromisov, akým bol napríklad Béla Bugár. Vie nájsť slabé miesta koaličných partnerov, vie odhadnúť čo sú ich priority a na tie im nesiaha. Politika je umením MOŽNÉHO a hlavne kompromisov.

Teraz to ešte skomplikuje prezident, ktorý sa vloží do situácie odmietnutím vymenovať niektorého z predložených ministrov a tým vyprší 14 dňové poverenie dané Ficovi??? Toto je cieľ?

Požijeme a uvidíme. Verím, že môžem mať svoj názor aj ho vyjadriť, že to trestné nie je.. 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3141965x
Priemerná čítanosť článkov: 5734x

Autor blogu

Kategórie

Archív