Založ si blog

Dva chemické útoky s desiatkami „mŕtvych“ so žiadnym preukázaným! Schyľuje sa k stretu zbraní USA a Ruska v Sýrii?

Túto jar je to už druhé obvinenie , že proti civilom v Sýrii bol použitý bojový plyn v barelovej bombe! Prvý krát sa nepreukázalo nič, teraz je Trump presvedčený, že ani nič preukazovať netreba. Rozhodol sa, že viac ako 60 deklarovaných mŕtvych civilov je dostatočný dôkaz. Od prvého dňa sledujem správy a všetky dostupné videá. Len sprchujú  deti a dospelých hadicou, ukážu dym za nejakým panelákom a hovoria a hovoria o obetiach.. Žiadny mŕtvy v rade naukladaný v nejakom zbernom mieste, NIČ. No svetu to ako dôkaz stačí.  „Sýrski aktivisti, záchranári a zdravotníci v nedeľu uviedli, že útok chemickými zbraňami, ku ktorému došlo v noci zo soboty na nedeľu v meste Dúmá v blízkosti Damasku, si vyžiadal najmenej 40 obetí na ľudských životoch. Zväz sýrskych záchranárskych organizácií (UOSSM) prišiel dokonca s bilanciou až vyše 100 mŕtvych.“ Podľa Sýrsko-americkej zdravotníckej spoločnosti (SAMS) jedna bomba – s obsahom chlóru – zasiahla v Dúmá nemocnicu, a druhá bomba, ktorá podľa SAMS obsahovala „zmiešané látky“ vrátane nervových, zasiahla neďalekú budovu.  Správy o smrteľnom útoku chemickými zbraňami v Sýrii sú „hlboko znepokojujúce“ aj podľa britského ministra zahraničia Borisa Johnsona. Varoval Rusko, aby sa nepokúšalo zablokovať medzinárodné vyšetrovanie. Sily sýrskeho prezidenta Bašára Asada použili podľa Johnsona jedovatý plyn od roku 2014 v najmenej štyroch útokoch. ( aktuality sk)

Toto sú prehlásenia, ani jediný dôkaz či fakt… jeden raketový útok bol už vykonaný, nemal skoro žiaden efekt….. Rusi použili pravdepodobne niektorý z prostriedkov čo nestrieľajú ale zrušia efektivitu útoku, ( http://simon22.blog.pravda.sk/2015/08/25/nove-bojove-prostriedky-ktore-nestrielaju-a-predsa-efektivne-nicia-alebo-brania-zniceniu/ ) ktoré majú nasadené v tejto zóne vedenia bojovej činnosti.

USA pripravujú hromadný útok na vojenské ciele, uskutočnia ho aj bez rezolúcie OSN. Predstaviteľ Ruska pri OSN preukazuje, že špecialisti nič nenašli, Turci potvrdzujú to isté. Darmo, je rozhodnuté, že áno. Rus predsa použil Novičok v Británii, prečo by Sýrsky el Capo nepoužil chlór doma? Čo na tom, že sa to môže zvrtnúť vo väčší či veľký konflikt? Propaganda a teda aj pravda celého demokratického sveta podporuje Trumpa, rus bol je a bude klamárom. „ Prečo by to opozícia robila na svojich ľuďoch?“ Počul som jedného nášho experta asi pred hodinou v rádiu…. Prečo by to robil Sýrsky prezident? Za celú dobu trvania konfliktu z ozbrojenou opozíciou nepoužil chemické zbrane ani raz proti vojskám ISIL, a zrazu  zošalel a pri poslednom meste  by použil plyn proti civilom?? KDE JE LOGIKA?? Aký prospech by z toho Asad mal??  Prospech opozície je jasný- Asad bude mať zničené letiská a kasárne…. Český expert ubezpečuje, že Rusi síce hovoria o odvrátení útoku, no v skutočnosti sa nepustia do otvorenej konfrontácie s letectvom USA …. Že to by bolo považované za napadnutie jedného členského štátu NATO a bol by aktivovaný článok 6 o spoločnej obrane. Ten expert ale zabúda, že Rus nesmie stratiť tvár , ja som presvedčený že použije všetky prostriedky PVO v danom regióne aby zneškodnil čo najviac útočiacich rakiet a lietadiel. Dokonca som presvedčený že má dohodu s Čínou v prípade eskalovania procesu celým NATO. Takže sa asi máme na čo tešiť.. či konflikt zostane len na blízkom východe nie je zrejmé…  Nik Rusa nepočúva, každý ho vyhlasuje za klamára. Pritom Nemci klamali v 1939 , Rus klamal  v 1968 pri vpáde do Československa… Briti a USA pred druhou vojnou v zálive. Nik sa ani neunúva aspoň vyfabrikovaním dôkazov, keď má len tvrdenia… sme v dobe, keď aj to stačí na napadnutie stále suverénneho štátu  Sýria….

Niektoré weby v Rusku a strednej Európe informujú o uvedení vojsk južného vojenského okruhu do vyššieho stupňa bojovej pohotovosti a príprave rakiet či letectva a námorníctva k vyvedeniu z mierových miest dislokácie. Agentúra  INTERFAX s odvolaním sa na SNN TÜRK oznámila že bojová lod USA USS Donald Cook so strelami s plochou dráhou letu Tomahawk je len 100 km od stredomorskej ruskej zásobovacej základne v Tartúse. Bude útok už dnes v noci z 10 na 11.4?

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134141x
Priemerná čítanosť článkov: 5719x

Autor blogu

Kategórie

Archív