Založ si blog

Zabije politicky premiéra úder vlastného vtáka do hlavy? Trošková aj Jasaň odchádzajú. . .

Nebudem rozoberať teraz mediálne silne sledované vyšetrovanie, len sa pozastavím nad fungovaním „ochrany“ hlavných predstaviteľov štátu pred stykom so „závadovými“ osobami. Máme tu bezpečnostný úrad, ktorý vydáva bezpečnostné previerky osobám aj firmám na rozdielne stupne utajenia. V premiérovej blízkosti sa teraz vyskytli dve osoby, ktoré majú pravdepodobne previerky pre  najvyšší stupeň utajenia. Premiér dokonca tvrdí, že naše postupy preverovania sú kompatibilné s NATO. Rád by som tomu veril. Je tu však jedno veľké ALE.

Ale ako je potom možné toto?

19.8.2011 založili spolu dvaja ľudia, Talian a Slovenka firmu  Gia Management a po nejakú dobu ju spolu vlastnili a podnikali. Neskôr sa ukázalo , že ten zahraničný je doma v Taliansku v roku 2003 oslobodený pre nedostatok dôkazov z práce pre miestnu odnož mafie. Rovnaký Talian bol obvinený z niekoľkých podvodov aj na Slovensku.  Svoju priateľku posunie poslancovi parlamentu, ktorý z nej urobí asistentku. Už tu by mala získať prvý stupeň bezpečnostnej previerky, lebo ako asistentka sa oboznamuje s rôznou agendou, vrátane agendy bezpečnostného výboru parlamentu. Bývalá účastníčka MISS UNIVERSE je asi veľmi úspešnou podnikateľkou , lebo z postele taliana podozrivého so spojením s mafiou, prechádza do kancelárie k poslancovi. Nie je pravdou že sa poslanec V.J. stretol v jednej firme s talianom. Lebo Slovák v nej bol od roku 1995 do roku 2010, zatiaľ čo prví taliani sa tam zjavili až v máji 2016. Len jeho syn má s nimi spoločnú firmu AVJ Real , čo by malo byť  tiež príčinou nevydania previerky. Je vysoko pravdepodobné, že mu taliani dosadili za asistentku práve tú Slovensku s ktorou predtým podnikali, aby v rámci svojich možností pracovala v prospech ich podnikateľských zámerov.  Je však nespochybniteľné, že keď táto šikovná pracovníčka v roku 2015 prešla do kancelárie premiéra, musela byť preverená.. Už tie nahé fotky mali zabrániť tým čo preverujú aby sa dostala do blízkosti premiéra, lebo je to možnosť nátlaku prostredníctvom nich. Vôbec nechápem, že nikto z tajných služieb neodkázal dať do jej previerok informácie o jej obchodných stykoch s Talianom, ktorý bol doma oslobodený pre nedostatok dôkazov so spoluprácou s mafiou, dokonca bol vyšetrovaný na Slovensku za rôzne  podvody, to predsa prebehlo medzi rokmi 2011 a 2015, a to museli tajné služby, ktoré sa podieľajú na udelení bezpečnostnej previerky vedieť. Napriek tomu ona dostala bezpečnostné preverenie, čo naznačuje, že ak si niekto zaumieni mať iného po svojom boku, vie ovplyvniť aj mechanizmy preverovania osôb na „Bezpečnostnom úrade“? Iné vysvetlenie neexistuje, lebo neverím, že sú všetci slepí a hluchí a nevedeli to zistiť. Sprevádza premiéra všade kde môže, je neustále po ruke…  Je hlavnou štátnou radkyňou a pritom má za sebou styky s osobami, pre ktoré by v žiadnom prípade nemohla byť úspešne preverená. Podľa posledných informácii dokonca sa ani nikto neunúval jej nechať urobiť bezpečnostnú previerku. Čo robia tí, čo majú chrániť premiéra? Aj Kenedymu dodávala tajná služba do postele len preverené milenky, ktoré nemohli byť pre USA bezpečnostným rizikom a to boli šesťdesiate roky bez internetu. Zlyhal systém aj základné funkcie ochrany „svojho“ šéfa, ktoré musia fungovať paralelne s oficiálnym systémom. 

Kto to chráni premiéra , ak toto nezachytil? Jeho okolie musí predsa dbať na to, aby sa do jeho blízkosti ani v súkromí nedostali osoby, ktoré môžu spôsobiť bezpečnostné riziko, tým nemyslím sexuálne.  Títo ľudia mali bez bezpečnostného úradu preveriť slečnu šikovnú, a mali ho upozorniť. Nie je predsa možné aby stoporenie vtáka bolo mocnejšie , ako zdravý rozum. Inak ho môže ten vták silným úderom priamo do čela aj politicky zabiť.

P.s.: ešte som to nestihol ani zverejniť a je tu správa DenníkaN dnes 28.02.2018 o 16:21.. Dvaja blízki spolupracovníci predsedu vlády – jeho asistentka Mária Trošková a šéf odboru bezpečnosti úradu vlády – odchádzajú z funkcií po škandále okolo ich väzieb na Antonina Vadalu, ktorý je podľa zistení zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka členom kalábrijskej mafie. Jasaň a Trošková to zdôvodňujú tým, že ich mená zneužívajú v politickom boji proti premiérovi. „Spájanie našich mien s týmto ohavným činom niektorými politikmi či médiami je absolútne za čiarou. Kategoricky odmietame akúkoľvek súvislosť s touto tragédiou. 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3134320x
Priemerná čítanosť článkov: 5720x

Autor blogu

Kategórie

Archív