Založ si blog

KDH sa chystá porušiť ústavu. Je rovnaké ako onehdá HZDS!

Dnes len krátko k problému, kedy si politická strana osobuje právo byť nad zákon, dokonca nad najvyšší zákon- Ústavu SR.

Po dlhej dobe tu máme znova „neverending story“ a to je voľba šéfa NKÚ. Dovolím si najskôr odcitovať jeden článok z ústavy…. „ čl.73:

  • 1 Národná rada Slovenskej republiky má 150 poslancov, ktorí sú volení na štyri roky.
  • 2 Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi.

Spomínate po akých súdoch behala kauza Gaulider? Vtedy dala strana HZDS ešte pred zaradením na kandidátku podpísať budúcim polancom žiadosť o vzdanie sa mandátu, ktorú použije v prípade odídenie poslanca zo strany, či prejavenej neposlušnosti. A to sa stalo a Gauliderov originál podpis na žiadosti bol samozrejme platný. Vtedy celá opozícia kričala, že je to nedemokratický krok a že odporuje práve článku 73 ústavy, keď nútili poslanca ku „kolektívnemu názoru strany“ napriek jeho rozhodnutiu podľa vlastného presvedčenia.

A teraz návrat do dnešných dní. Dvaja poslanci si dovolili predložiť parlamentu  svoju kandidátku na šéfa NKÚ, ktorá doplnila dvojicu existujúcich kandidátov. Marián Kvasnička (KDH) a Štefan Kuffa (OĽaNO) dali svoj podpis pod Crkoňovú.  Nechápem prečo z toho robí opozícia takú katastrofu, keď už do tohto momentu sama navrhla DVOCH kandidátov. SDKU navrhlo bývalého šéfa SIS MITRÍKA, ktorého vtedy podporili všetci, a KDH navrhlo Maroša Žilinku, ktorého do funkcie navrhuje ďalších 60 poslancov za KDH, MOST – HÍD, OĽaNO a SaS, ako aj ďalší opoziční poslanci.

Zrazu ako despota v rozpore s ústavou, chce KDH trestať svojho poslanca Kvasničku za prejavenie SVOJHO názoru , podľa svojho svedomia… a ide ho vylúčiť zo svojich radov ( z poslaneckého klubu a možno aj zo strany) len preto, že má na danú vec iný názor ako strana a jej vedenie.  Kde je teraz článok 73? Kde je POVINNOSŤ poslanca riadiť sa svojim svedomím a nepodliehať príkazom strany?? Zabudli KDHáci ako kvičali pri kauze Gaulider?  Je predsa jedno či ťa niekto na „tvoju žiadosť“, ale proti tvojej  vôli vyhodí z parlamentu, alebo z poslaneckého klubu.. oboje je TREST za prejavenie svojho samostatného názoru. A TOTO JE V ROZPORE S ÚSTAVOU. To ten Mečiarisko mal aspoň jeho originál podpis pod žiadosťou o vzdanie sa mandátu poslanca.. Ale KDH nemá v rukách NIČ… len predpoklad verejného kašlania na ÚSTAVU SR…. Nerozoberám čo je alebo by malo byť správne, len poukazujem na pripravované porušenie Ústavy SR, lebo vyhadzov za prejavenie svojho názoru takýmto aktom bude.

P.S.:  prvé hlasovanie, kde by sa mala ukázať jednota opozície ako dôkaz schopnosti prevziať vládu po voľbách nám ukazuje neschopnosť dohody, ktorá trvá už viac ako polovičku volebného obdobia. Ako máme potom veriť v budúcich voľbách týmto politikom, že budú schopní viesť náš „srandastan“ po tejto vláde neobmedzených možností??  Som rád že som nevoličom, lebo niet výberu..

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

zubár, zuby, zubný kaz,

Treba šetriť, rozhodla Dolinková a zrušila benefity u zubárov. Zdravý chrup budú mať len tí bohatí

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3129099x
Priemerná čítanosť článkov: 5720x

Autor blogu

Kategórie

Archív