Založ si blog

Neberte nám SME- rovnaké ako „neberte nám Markízu“?

31892_obrPenta kúpila 50% Petit press ! Petit Press je vydavateľský dom, ktorý vydáva viac ako 30 regionálnych či centrálnych titulov. A máme tu revolúciu v jednom z nich… SME..  Šéfredaktor, ktorý zakladal SME okamžite zdvihol kotvy a odchádza. Má ho nasledovať veľká väčšina redaktorov. Nemeckí majitelia sa rozhodli predať svoj podiel  a našli kupca. A zrazu jedna redakcia pochopila, že by mali pracovať pre gorillu, teda pre image čo sami o tejto kauze vytvorili.. a  je tu krik.. NEBERTE nám SME!.. Zabíjate slobodu novinárskeho prejavu… NAOZAJ??

Spomínam si na Ruska a jeho redaktorku Ghanamovú, ktorá s vytreštenými očami a hysterickou fistulou zachraňovala Markízu. Ktorú niekto chcel ukradnúť a tak zabiť slobodu  a demokraciu v televíznom podnikaní. Po hysterickom nápore a masírovaní verejnej mienky sme zrazu zistili, že aj bez Ruskovho majiteľského podielu sa v podstate NIČ nezmenilo, že tí dvaja majitelia na to vlastne mali právo a nezabili žiadnu demokraciu ani Markízu….

Teraz sa niekto snaží o podobný kúsok , o cedenie krvi za demokraciu. Chce vstúpiť do histórie ako bojovník za spravodlivosť. Nebol by to Hríb, aby si okamžite neurobil reláciu v ktorej stranil výhradne jedinému trendu..  A ja sa pýtam.. čo taký Berusconi?? Či Murdoch?? A spadol svet či demokracia v ich impériách?? Označíme všetky ich denníky televízie a internetové vydania za nedemokratické?

Odkedy sa sloboda stráca zmenou majiteľov?? V prípade Markízy sa ukázalo, že sme boli oklamaní a nič nikto nezabil, hoci to Rusko musel predať.  Nebude aj toto len také oblbovanie verejnosti pred komunálnymi voľbami?? Ak chcú novinári niečo vlastniť, tak predsa môžu.. Nik im v tom nebráni.. prečo oni chcú rozhodovať o tom, kto má vlastniť vydavateľský dom, ktorý vydáva okrem desiatok iných práve aj to ich periodikum?  Myslím že podstata bude niekde inde a nie v zabíjaní demokracie a slobody slova. Slobodu slova mal zabiť aj Smerácky zákon o práve na ospravedlnenie.. spomínate?? Stálo na tom hlasovanie v parlamente o euroústave či čom.. a zabil?? NO NIE.. už si ani nik nespomenie, že ak budeš evidentne o niekom klamať, tak musíš na rovnakom mieste uverejniť aj pravdu.. Ale vtedy nám bolo tvrdené, že demokracia a sloboda slova KONČÍ.. a čas ukázal , že ani v tomto prípade, ba ani v „Neberte nám Markízu“ tomu tak  nebolo….

P.S.: vo včerajšej relácii p. Hríb neustále podsúval jednému diskutérovi myšlienku.. teba nehnevá, že budeš pracovať pre Pentu?  a ajhľa.. on pracuje s pomocou Penty už od roku 2009.. ako spolumajiteľ periodika Týždeň, ktoré osobne podporuje p. Haščák:

Štefan Hríb poskytol Stratégiám stanoviskom k tweetu Penty, podľa ktorého „.týždeň už roky spolufinancuje Penta a Jaroslav Haščák“.

Stručná odpoveď Hríba: nie je pravda, že Penta financuje .týždeň. Hríb pripúšťa, že od roku 2009 doteraz podporila Nadácia Penta niektoré projekty vydavateľstva sumou približne 250 tisíc eur. Okrem toho samotný Haščák sa stal „predplatiteľom“ .týždňa. „V roku 2013 sme prišli s predplatiteľskou kampaňou. Počas jej trvania sa ozval osobne Jaroslav Haščák, riadne si objednal a zaplatil zauditovaných tisíc kusov, pričom vyslovil želanie, aby sa tieto výtlačky distribuovali na najlepšie stredné školy,“ hovorí Hríb. Okrem toho čerpali krátkodobý úver od Privatbanky, ktorý splatili.

„Nie je pravda, že Penta .týždeň vlastní priamo alebo nepriamo. A vyhlasujem, že ani nikdy vlastniť nebude,“ uvádza Hríb.

Ak si niekto objedná 1000 výtlačkov z každého čísla… ako inak ako spolufinancovanie preriodika sa to dá nazvať?? koľko má týždeň predaných výtlačkov?? aký podiel tvorí tá 1000ka? HRÁ sa pán HRÍB s nami NA SLEPÚ BABU??

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3133104x
Priemerná čítanosť článkov: 5717x

Autor blogu

Kategórie

Archív