Založ si blog

Schizofrénia mocných, alebo dobre premyslený dlhodobý plán?

kerry usa USA schválili pomoc Ukrajine vo výške  53 miliónov USD na dodávky vojenského vybavenia a humanitárnu pomoc( asi 7 mil,. z tej sumy). Petro Porošenko tak neodíde s prázdnymi rukami z návštevy  Ameriky. Nie je síce uspokojený, lebo ani za jediný cent nedostane žiadne smrtiace zbrane v ktoré dúfal. Všetko je len na podporné vybavenie, nepriestrelné vesty,  odmínovacie zariadenia atd.  Naopak pre povstalcov v Sýrii schválili pomoc v podobe výzbroje, napriek hroziacemu riziku, že sa táto dostane do rúk ISIL ( ISIS). Kde je zdravý rozum a logika? Je toto schizofrénia mocných, alebo USA presne vedia čo robia????   Myslia desať rokov napred a ponechajú si miesto konfliktu otvorená, aby potom prišli ako záchranca a vyriešili problém?

Na slovensku sa ide vyjadriť náš parlament k dianiu na Ukrajine. Zaujal ma postoj pána Šebeja, ktorý ma ráno z rádia presviedčal, že USA nie sú a Rusi sú účastníci konfliktu. Možno by som aj súhlasil, ak by som ešte dávno pred vypuknutím občianskej vojny nevidel na vlastné oči Johna Kerryho na Majdane. Najskôr 21. Februára , ke´d ešte držal moc starý prezident vyhlásil „Násilie na Ukrajine musí skončiť, vyhlásil dnes americký minister zahraničných vecí John Kerry. Ako dodal, Spojené štáty „jednomyseľne odsudzujú použitie sily zo strany bezpečnostných zložiek proti civilistom“ a požadujú, aby sa tieto zložky okamžite stiahli. Na svojej webovej stránke to uviedla britská spravodajská stanica BBC.“

A potom sám 4.3. 2014 po zhodení zvoleného prezidenta a vlády Ukrajiny navštívil Majdan a sľúbil pomoc novo tvoriacej sa moci v podobe minimálne jednej miliardy USD.

Vtedy ešte nebola žiadna občianska vojna, a keď začala, tak akosi pozabudol vyzvať nové vedenie Ukrajiny aby okamžite stiahla ozbrojené sily späť, tak ako to urobil vo februári.

Zabudol lebo je schizofrenik, ako chceli vtedy USA riešiť problémy mierovo a rokovaním???? Alebo sa rokuje len keď to prináša osoh jednej a nie obom zo strán?

Takže pán Šebej, máte tiež schizofréniu a nepamätáte si, kto sa priamo zúčastňuje riadenia konfliktu  na Ukrajine, ktorý prešiel v otvorenú občiansku vojnu?

Ktoré vojská začali  cvičenie na Ukrajine? Nie sú to náhodou vojská NATO??? Ruskí vojaci samozrejme na Ukrajine bojovali, podľa ruskej strany ako dobrovoľníci, ktorých je na každom svetovom bojisku mnoho. Ale nezakrývajme si oči a netvrďme , že na Ukrajine je USA ako nezúčastnený pozorovateľ. Práve tam Amerika rieši momentálne svoje záujmy a neraz to Obama povedal… takže ich účasť v konflikte je zrejmá… rovnako ako tá Ruská.

 

P.S.: kontrolní otázka vojíne Kefalíne.. Co by udělali soudruzi z USA, kdyby zítra začali rusové vojenské cvičení na území Kuby??

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3136630x
Priemerná čítanosť článkov: 5724x

Autor blogu

Kategórie

Archív