Založ si blog

Demokracia v USA má dnes svoj deň, volí sa prezident aj nejaké komory senátu. .

Tieto voľby znova ako je tradíciou , sleduje asi celý gramotný svet. Stalo sa tradíciou že dvojkolová voľba , so zbytočným druhým kolom, kde volitelia MUSIA zvoliť toho , za ktorého stranu tam sú, priťahuje pozornosť celého sveta. V nedávnej minulosti po „floridsko-zmanipulovanom“ sčítavaní hlasov“ sme sa dožili pádu dvojičiek a ataku arabského sveta.

Má aj teraz jeden z kandidátov bratranca guvernérom  v niektorom štáte, ktorý by zaistil ten správny výsledok? Ak ano, môžeme hovoriť o víťazovi.  EU a Rusko si zvyklo na Obamu a nechcelo by jeho protikandidáta. Lebo sa obáva nevypočítateľnosti jeho zmien názorov, jeho záväzkov voči niektorým skupinám bažiacim po ďalšom šírení demokracie vo svete . Pre nechápavých a zaostalých obyvateľov krajín bez americkej demokracie. Ako inak, keď nevedia pochopiť slovo?  Samozrejme zbraňou. Aj Izrael, dlho držaný na uzde by si želal zmenu. Nedostal zatiaľ súhlas na „hor sa na Irán“ a tak netrpezlivo šúcha nohami v očakávaní zmeny.  A ak tá príde, bude svätou povinnosťou a splnením si spojeneckého záväzku pomôcť Izraelu v boji proti zlému Iránu.  Lebo ten si prvý krok asi nenechá len tak..

Alebo bude jednoduchšie zjednotiť Kóreu?? Neviem.. . Nobelovský premiant nezačal žiaden nový konflikt, lebo nestihol pre krízu… musel riešiť iné problémy a tak sa mu podarilo dodržať slovo.  Jeho politika doma stratila na popularite a z jasného favorita sa stal jeden z dvoch kandidátov. Má k dispozícii vládny aparát  a to nie je málo, či to bude stačiť so zbytkom popularity na zaistenie si ďalšieho obdobia v úrade, to ukáže dnešný deň.  Zajtra budeme múdrejší.

 

Zelenskij pravdepodobne spáchal ťažký zločin proti štátu. Klamstvá neobstoja ale všetci mlčia.

14.06.2024

Musím sa znova vrátiť k neústavnému uchopeniu moci prezidentom Zelenskím, teraz 21.mája 2024. V roku 2019 vyhral voľby Vladimír Zelenskij a ujal sa úradu 21.mája 2019 na 5 ročné obdobie. Podľa ukrajinskej ústav sa mali voľby konať poslednú nedeľu v marci v piatom roku funkčného obdobia prezidenta. Marec prešiel a voľby sa nekonali. V roku 2022 zaviedla vláda po invázii [...]

Efektívne využitie „Boydovho cyklu“ určí, kto bude vo vojne úspešnejší. Môže prehrať celé ľudstvo.

04.06.2024

Prečo Ukrajina nie je stále blízko k víťazstvu ? Začnem všeobecnými ukazovateľmi. HDP Ukrajiny do začiatku vojny bolo 160 mld USD, Ruska 2,2 bilióna USD, Nemecka 4,1 bil USD, EU mala 17, bil. USD. Putin používa na vojnu priemerne 120 mld USD, čo je ročne 5,4% HDP. Európska pomoc za dva roky vojny predstavovala asi 88 miliárd USD, čo je 0,25% HDP. Reálny pomer výdavkov na vojnu [...]

Prekročíme „Rubikon“ a nebude cesty späť? Rus intenzívne zopakoval hrozbu použitia jadrových zbraní!

30.05.2024

Len prednedávnom som na otázku, ako bude pokračovať vývoj konfliktu východ západ vedeného na Ukrajine povedal, že v prípade zvyšovania tlaku na použitie západných zbraní na teritoriu Ruska a prípadnej účasti vojenských expertných síl na teritoriu Ukrajiny, či zasiahnutia ruských rakiet a dronov z území štátov NATO ( Poľsko, Slovensko, Rumunsko či Bulharsko) bude [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:20

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 3181733x
Priemerná čítanosť článkov: 5733x

Autor blogu

Kategórie

Archív