Založ si blog

Prečo sme jednofarební po nočnom sčítaní? Kde udělali „soudruzi“ z pravice chybu?

 

Gratulujem všetkým čo sa dostali do parlamentu, hlavne víťazovi.  Prečo ale je jeho prevaha taká ohromná?

Lebo voliči nie sú sprostí, ako to tvrdia aj dnes na fórach pravicoví voliči. Tí spolu so svojim vedením nadobudli presvedčenie, že kto nevolí pravicu je hlupák.  Že len oni sú tí jediní proeurópsky a pokrokoví. A to je zásadná chyba.  Pomenovať ostatných nerozumnými a hlúpymi sa nevypláca.  Pravicová SDKU nevyhrala doteraz žiadne voľby, ale už TRI krát sa označila za VÍŤAZA , lebo vedela zákulisne vykšeftovať zostavenie vlády a toto vydávala za svoje víťazstvo. Klamala sama seba, nebrala zreteľ na realitu, že neustále strácala voličskú základňu. Dzurinda prestal vnímať politickú realitu a doviedol svoju stranu  na pokraj zvoliteľnosti. Je vysoko pravdepodobné, že ak by odstúpil týždeň pred voľbami, tak by to prinieslo nejaké to % naviac. Ale on podobne ako Mečiar v opare MESIÁŠSTVA a svojej nenahraditeľnosti ohluchol a oslepol.  Lebo celá strana asi mesiac dozadu na tom svojom zhromaždení sa zahrala na pštrosa a schovala hlavu do piesku v nádeji.. ak nebudeme riešiť sami seba, ľudia nás nebudú riešiť tiež. Lebo bývalý „LÍDER PRAVICE“  zasa STÁL PROTI a nie za niečo.. http://simon22.blog.pravda.sk/2012/01/19/otvoreny-list-panovi-lidrovi-o-stati-proti/ a to sa nevypláca.

SaS- má obrovské šťastie, že nebola na jedno použitie. Mala síce vo veľa veciach pravdu, ale zabudla, že hlavou múr neprerazíš. Som presvedčený o tom, že zvalenie vlády jej zachránilo účasť v parlamente. Inak by ju nik nevolil, lebo z ich tém nezostalo nič vďaka multispektrálnej dohode s bývalými koaličníkmi.  Priniesla do politiky čerstvý vzduch, ale zároveň aj zneužitie tajnej služby a rokovania s podsvetím. Neuspela výhovorka o „odhaľovaní zradcov“.. apropo, odhaľovať ich začal skôr , ako zradili pri voľbe 😀 . Boli prilepení k ministerskej stoličke  skysnutým jogurtom, hoci hlásali opak.  Gorilu mali už pred minulými voľbami a pokrytecky ju ignorovali. V poslednej chvíli vsadili na „ľudové rozhorčenie a boj za čistotu“ a dúfali, že im to pomôže.  Pomohlo im to zotrvať v politike.

OLANO- najväčší úspech po Smere. Je len na škodu tejto skupiny, že nie je konzistentná a preto nemôže pomýšľať na spoluprácu pri uchopení moci.  Držím neriadenej strele Matovičovi palce, aby sa v slabej opozícii nastávajúcich 4 rokov vyprofiloval z kritika „všetkého“ na politika.

SNS a SMK- chvála bohu a voličom, že vyhodili z parlamentu jednotémové strany. Nemajú v otvorenom modernom politickom európskom priestore, ktorý sníma hranice vôbec miesto. Hulvátske správanie jedného z predsedov, ktorý si myslí, že všetci čo ho nevolia sú hlupáci, je len na škodu. Jeho prístup je netolerovateľný a chorý, jeho zlyhanie pri vedení strany vydáva za hlúposť voličov, rovnako ako Dzurinda. Nik nemá rád , ak mu nadávajú do hlupákov. Preto neuspel, lebo to robil ZLE, a nie preto, že ohlúpol volič.

KDH- mlčeti zlato. Nenechali sa vtiahnuť do zásadového postoja, že so Smerom nikdy, a preto ich volili aj tí, čo dúfajú v túto povolebnú spoluprácu. Nehovorili nič na viac, nevalili špinu v kýbloch ako SaS( zrazu pocit osvietenia-gorila). Lipšic sa zahral na jediného safari lovca, a aj keď nič neulovil, presvedčil voličov o svojej geniálnej muške a loveckých schopnostiach. Pritom to zviera tiež ignoroval dostatočne dlho, mal však mediálny priestor a vedel sa predať.

99%- nemali šancu na úspech, lebo nemali tvár ani program. Mali len heslá o kradnutí a boji proti všetkým. Nedávali návrhy na riešenia, len vykrikovali ako je to všetko zlé. To ale voličovi nestačí.  Kampaň KDH im mohla vziať tak 1,5% teda aj bez nej by sa do parlametu nedostali.  Náš volič nie je priblblý Američan, stávka na firmu , ktorá im urobila agresívnu promo kampaň nevyšla. Okrem agresivity a chechotu predstaviteľa nepriniesli NIČ a preto pohoreli. Zopakoval sa SMERO efekt z prvých smeráckych volieb, keď prieskum ďaleko prevýšil skutočnosť.  Nie je mi za nimi vôbec ľúto, lebo sa hrali na 99% chudobných a pritom patrili k tomu JEDNÉMU % nažratých.

Smer- stúpa od svojho vzniku a je na vrchole politického orgazmu. Bude zaujímavé sledovať, čo po úspešnej sexuálnej volebnej noci urobí. Najväčšou chybou by bolo prevaliť sa na bok a zachrápať.  Nemuseli robiť agresívnu kampaň, zahrali sa na rozvážnych politikov s ponukou stability a návratu k akej takej prosperite. K európskym hodnotám a nevyhnutnej kooperácii  na domácej , tak na medzinárodnej scéne. Dopredu vyhlasovali , že aj v prípade väčšiny budú hľadať koalíciu. Lebo myslia na zadné vrátka a o štyri roky vpred.  Nemuseli rozbíjať pravicu, tá sa demontovala sama. Preto zvíťazili s taký obrovským náskokom. Oni vyhrali už TROJE voľby a získavajú neustále viac. Myslím si, že toto je ich vrchol a ak ho správne neuchopia, tak ich môže očakávať razantný pád. Ukázalo sa, že robotníkov, dôchodcov a nespokojencov strednej vrstvy je ďaleko viac, ako podnikateľov,  študentov čo žijú za peniaze rodičov, ITEčkarov či maklérov rôzneho druhu. Že Smer má voličov v každej vrstve obyvateľstva, nielen v úzkej skupine „sebainteligentnejších“( tých , čo si myslia že sú dôležitejší  a lepší ako baník, pastier či šofér).

Je hlupácke myslieť si, že národ v našej gubernii osprostel, lebo volil Smer. Takýto prístup k voličom iných ako svojich je krátkozraký a nedáva možnosť rastu v budúcich voľbách. Treba sa pozrieť pravde do očí a priznať si, že aj keď kradneme všetci rovnako, tak MY PRAVICA sme sklamali. Robili sme tú politiku zle, lebo voľby nám to ukázali. A netreba omieľať  heslá o populizme politického protivníka a nesvojprávnosti  jeho voličov. Veď aj pravicové predvolebné heslá sú rovnaké ako tie ľavicové.

Som dlhodobý nevolič a nič na tom nezmenia ani tieto posledné voľby. Som zvedavý či sa to KDH napokon predsa nerozhodne ísť do vlády. Myslím že ano, lebo veľmi veľa  ich voličov by to očakávalo.

Aj Most prejavil ochotu rokovať, lenže Fico prehlásil, že nie je potrebné mať 120 mandátovú  väčšinu. Má pravdu, lebo deliť sa na troje je horšie ako na dvoje.  Tak požijeme a uvidíme.

Spis politických hrobových miest:  Mečiar, Dzurinda, Miklóš,Slota, Weiss,  a všelijakí zajaci či Palkovia s Ferkami.

Odísť včas je veľké umenie, ktoré prejavil doteraz u nás len jediný Čarnogurský.

http://simon22.blog.pravda.sk/2012/01/25/vedia-sa-politici-poucit-z-minulosti-volby-a-perspektiva/

P.S: asi to bude jednofarebné.. nechajú ich vyhniť v samovláde a dúfajú v návrat o 4 roky.. veľmi pravdepodobné…

a stále platí táto pesnička: http://www.youtube.com/watch?v=0p7EdPXSsVU

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112094x
Priemerná čítanosť článkov: 5731x

Autor blogu

Kategórie

Archív