Založ si blog

Vedia sa politici poučiť z minulosti? Voľby a perspektíva. .

 

Všetci sme v napätí , ako bude vyzerať politická scéna po predčasných voľbách.  Politické mŕtvoly ak nezahrabeme, smrdia a otravujú život. Moc peňazí ovláda celý náš štát a terajšia gorila je jedincom zo stáda presne rovnakých zverov, ktoré zostali v húštine nepoznania. VŠETKY politické strany majú svoje gorily a všetci bez výnimky sú rovnako úplatní….

Ja by som sa pozrel na minulé výsledky volieb a to čo po tých výsledkoch nastalo.

1992-8: Pozrime na stranu „tatka MUFTIHO  štátotvorcu“.. Jeho strana bola v prvých  voľbách k neudržaniu , v 1992 dosiahol 37,26%. Vytvoril vládu, vládol a začal privatizovať. Niektoré straničky ktorým sa to nepáčilo, nazvali seba demokratickými a zhodili vládu Vlada..   A tak sme mali v 1994 predčasné, a ako dopadli???? No „Štátotvorca- MUFTI“ a jeho strana dostala 37% a znova postavila vládu. Aby bola pevnejšia vzala si k sebe 7,34% „kelňovcov akože robotníkov“ a 5,40% „hejslovákov“ a vytvorili „bratstvo kočičí pracky“ . Spolu to doklepali celé štyri roky a tak nasrdili opozíciu, ktorá sušila hubu a nemohla si šklbnúť z delenia štátneho, až sa táto spojila aby STÁLA PROTI  jednotne vo voľbách 1998.

Lebo „akože demokrati  „ treli biedu  a v 92 dosiahli podpriemer, jedine pohrobkovia komančov si lebedili na 14,72% v 1992.. v 1994 do parlamentu nedočiahli.v 1994  sa síce zlepšili ale na moc nemali nárok.

1998- Aby sa stálo PROTI intenzívne spojilo sa 5 kľúčov( DU, KDH,DS, SDSS,SZS) „akožedemokratov“ a vytvorili SDK (výsledok protikoaličného zákona), ktorá po úspešnom vstupe do parlamentu mala späť odovzdať mandáty pôvodným stranám. Za „Lídra“ bol menovaný nejaký výpravca „ Já MIKI“, ktorý ten vlak mal úspešne previesť tunelom volieb .

Voľby vyhral opäť „ tatko štátotvorca“( zabudlo sa že v koalícii s roľníkmi) s 34,96%.. No stala sa veľká chyba, „Kelňovci robotnícky“  nezabrali  a do bažiny parlamentnej sa nedostali. A s „hejslovákmi „ s ich 5,4% to nestačilo na zostavenie vlády. Tú po politických čachroch a dohodách aj s čertom diablom( neokomančami  s 14,66%) zostavili „akožedemokrati „ SDK … Oklamali svoje rodné straničky aj voličov , pridali si do názvu U.. SDKU a zostali sedieť na svojich ritiach v parlamente ako nová strana s 26,33% Vyhlásili sa za víťaza a spustili ešte väčšiu privatizáciu ako tí predtým. Len jedno neviem.. prečo k tomu potrebovali všetkých čo sa vyhlasovali za protimečiarovcov. Teda strany na jedno použitie ako SOP. Vykrištalizovalo sa „bratstvo vyvolených“ ( SDKU, KDH, SMKergoMOST) , ktoré potom držalo pospolu v každých nasledujúcich voľbách.

2002. Na scénu prichádza neukojený Líder2-hranol, ktorému sa po voľbách 98 zdala rodná SDL priúzka a tak si vybral svoj iný SMER. Jeho predvolebné prognózy  vyzerali že bude priemerovať práve on..  no voľby boli neúprosné – len 13,46%.Všetci znova stoja PROTI.. „ MUFTIMU“( štátotvorca sa akosi vytratil).

A zasa vyhral voľby „ MUFTY“ s už len 19,72%. Jeho koaličný potenciál bol však NULA a tak znova po čachroch a obchodoch s funkciami sa ujal moci „ Já MIKI“  s 15,9% a „priemeroval naďalej“ za podpory svojho „bratstva  vyvolených“ a pomocou jednodňovej straničky ANO-či nie??

 

KDH sa rozhodla túto vládu potopiť , lebo … prevrat v „ jednodňovke“ tiež stabilite nepomohol.

2006- predčasné… „Já MIKI“ je presvedčený, že státie proti.. teraz „novému Smeru „  je dôležitejšie ako akýkoľvek volebný program. Veď stál proti MUFTIMU dva krát a dva krát  priemeroval aj bez vyhratých volieb.  Tak program postaví nie za niečo, ale zasa proti. Márne. Získal len 18,35 napriek spojeniu s DS.

Víťazí „nový SMER“ s 29,14% , spojí sa s umierajúcou stranou kedysi veľkého MUFTIHO s 8,79% a „hejslovákmi „ s neuveriteľnými 11,37%. Bačujú vládnu celé obdobie, nástenkujú a teplovzdušia. Za ich chrbtom sa preberá k životu „gorila“ ktorú si nevšímajú a nechajú ju žrať si svoje banány.

2010.. všetci kričia dosť bolo nového smeru, musíme stáť proti.. a stoja..  Smer síce víťazí s 34,79% ale vede nikam.. lebo nemá koaličný potenciál.. lebo MUFTY kedysi veľký sklamal a nedostal sa do „bažiny parlamentu“, získal úbohých 4,32%.“ Hejslovákových“ 5,07 nestačí na vytvorenie vlády. A tak  zasa, už po TRETÍ krát napriek tomu že voľby nikdy nevyhral je Já MIKI pri tvorbe vlády. On dá priemerovať „ Já akože prvú“  a spolu s bratstvom vyvolených bačujú . Pomáha im k tomu novodobý fenomén v podobe SaS, ktorý sa v podstate do parlamentu preklikal cez všadeprítomné sociálne siete.  Ale čo to?? SaS búra vládu lebo stráca preferencie. Vie, že svojim postojom proti valu aj tak nič nezmení, len sa snaží udržať si posledný sľub, ktorý dala svojim voličom a ktorý takto môže splniť.. lebo ostatné im zabránili splniť koaliční partneri v dohode…

Tak si to zhrňme.

MUFTY šiel dejinami nasledovne: 37,26… 35..27..19,5…8,8…4,32.. a stále si myslí že nie je politická mŕtvola?? Ak by mal cit pre realitu tak skončil po voľbách  kde padol pod 10%.. prognóza 2012…. pod 3%

Já MIKI- 26,3….15,9……18,35( s DU)……15,42.. tiež je slepý.. ak by nebolo spojenia s DU tak padá a padá.. tri krát jeho strana priemerovala hoci nevyhrala žiadne voľby..  prognóza  2012…pod 9%

KDH.. stabilita 8,89.. 10,08..nič lebo miki ukradol kľúče..8,25…8,31…8,52.. stále tesne pod 9%.. prognóza 2012…okolo 9%.. žeby prvý krát dvojciferne??

SNS: 7,93..4,4..9,07…3,32…11,37… 5,07.. stále nedokážu pochopiť že jednotémová strana nemá čím zaujať.. ani strašením o zániku galaxie či slovenksa.. prognóza 2012 okolo 5%

SaS- prežila asi krízu a rozpadom vlády sa zachránila na politickom nebi.( sebecké) z 12,14 síce klesnú, ale v bažine parlamentu pravdepodobne zostanú s asi  8%.

Hranol: 2002-13,46….29,14….34,79…. prognóza okolo  40%

Maďarské strany si udržia stabilitu a určite jedna z nich bude v parlamente. Já  Miki rovnako ako MUFTY stratil súdnosť a pocit reality, žije v svojej chimére výnimočnosti a to môže jeho straničku úplne pochovať..  To len dokazuje, že nie je o nič lepší ako jeho politický najväčší nepriateľ z minulosti.

Hranol….. či sa niekomu páči alebo nie, predstavuje od svojho vzniku stranu s neustálym rastom voličskej základne, čo vyvracia všetky reči o neschopnosti strany viesť štát..lebo už ho viedol a popularitu napriek kríze nestratil a štát ani nezbankrotoval, ani nestratil medzinárodný kredit.

 

Takže, ak vychádzam z toho, že všetci kradnú rovnako a niet krajšieho a lepšieho zlodeja, mám jediné riešenie.. voliť nepôjdem.. A tí čo chcete ísť, dobre si rozmyslite koho….. hovoria vám politici..

A ja hovorím.. je to vlastne úplne jedno.. takže ani rozmýšľať nemusíte.. zlodej ako zlodej -demokrat či komanč.. hnedý zelený .. modrozelený či čierny..alebo červený..ba aj oranžový….

 

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

60 ročný alebo 48 ročný prezident? Koho budeme mať po sobote 6. 4. 2024?

03.04.2024

Základné heslo volieb je: nezáleží či si lepší alebo horší, či si na strane svetla alebo temna. Dôležité je, koľko voličov presvedčíš o svojej pravde. Korčok alebo Pellegríny? Tak si to zhrňme bez emócií pre alebo proti. Obaja sú za členstvo v EU aj v NATO, jeden za mierny odpor proti niektorým rozhodnutiam, aj to len asi doma a nie v Bruseli , druhý za úplné [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 547
Celková čítanosť: 3132483x
Priemerná čítanosť článkov: 5727x

Autor blogu

Kategórie

Archív