Založ si blog

Európa a prisťahovalectvo, je rasizmus len „biely“?

Dcéra mi študuje v Londýne a donedávna bývala v Tottenhame, kúsok od miestneho futbalového štadióna známych „ Kohútov“.

Bol som tam minulé leto. V žiadnom prípade nemôžem o sebe povedať, že som rasista alebo xenofobik. Pri prechádzke touto časťou Londýna som zostal zarazený. Priamo v srdci jedného z najväčších európskych miest v ranných hodinách som videl zarážajúci nepomer detí čakajúcich na dopravu do školy. Ľahko ich rozpoznáte, lebo sú v uniformách. Na zastávkach autobusov bol pomer detí pôvodného obyvateľstva k prisťahovalcom asi 5% k 95% v prospech tých čo sa do Anglie prisťahovali. Skoro som odpadol. Je to vôbec možné???  Kde sú deti pôvodných obyvateľov Londýna?? Dcéra mi vysvetlila, že  nielen v tejto štvrti je to jednoducho tak.

A teraz čítam o veľkých nepokojoch práve v Tottehame, odkiaľ sa začínajú šíriť po celom Londýne. Kriminalita v týchto štvrtiach je vysoká a úprimne povedané sa ani nečudujem, že pôvodná „ výrazná menšina“  začína mať rasistické sklony. Lebo rasistické nálady prisťahovalcov sa nepovažujú za rasizmus.. Lebo oni môžu všetko a ostatní ak niečo… hneď sú obvinení z rasizmu. Dá na búdku biely čiernemu .. je to rasizmus.. dá na búdku čierny bielemu.. je to výtržnosť…. a toto sa netýka len Londýna či Veľkej Británie..

V Londýne zastrelia občana pri kontrole na nelegálne držanie zbraní u karibských prisťahovalcov , lebo začal streľbu na policajta. Prisťahovalci vybehnú do ulíc  a začnú demolovať majetok iných. Lebo oni to hneď posúdili ako rasizmus.. lebo sa im takéto uvažovanie roky rokúce dovoľuje a toleruje.

Dcéra kedysi pred tromi rokmi žila na internáte a jeden Afričan od nej pýtal žuvačku. Nedala mu, lebo už nemala.. On ju obvinil z rasizmu.. nedáš mi lebo som čierny.. a šiel sa na ňu sťažovať…. Ukázalo sa , že ozaj žuvačku nemala ani keby bol biely ako vápno.. A toto je im dovolené pri akejkoľvek príležitosti, presne ako na Slovensku či v iných krajinách. Postoj pôvodného obyvateľstva je hneď skúmaný z pozície rasizmu, a činy prisťahovalcov sú brané ako sebaobrana či  ako výtržnosť. Nikdy nie ako rasizmus voči bielym.. PREČO???  Prečo zákon neplatí pre všetkých úplne rovnako???? Prečo majú mať prisťahovalci výhodu nerasisticky páchaných trestných činov?? Prečo je len biely rasista??

Prisťahovalci by mali mať 100% rovnaký prístup k spravodlivosti a teda aj k posudzovaniu či nespáchali čin z rasistických pohnútok ako pôvodné obyvateľstvo. Prax nám však ukazuje, že tomu nie je zďaleka tak. Ak teraz podpaľujú obchody len „ bielych“ majiteľov.. prečo sa to okamžite nevyšetruje ako RASIZMUS???? V tom demokratickom LONDÝNE??? Pozrite si články a všade sa píše o nepokojoch.. a nie o rasistických nepokojoch. Ak by tiahli mestom pôvodní obyvatelia a zapaľovali by reštaurácie a obchody prisťahovalcov, hneď by boli správy plné rasizmu.. Prečo ten dvojaký meter?? Páni novinári- strážcovia demokracie.. kde je vaša úloha?? Prečo sa bojíte nazvať veci pravými menami?? Alebo ste presvedčení, že rasizmus voči „bielym“ neexistuje???

Nie som si celkom istý…. Ja len toľko…

 

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112632x
Priemerná čítanosť článkov: 5732x

Autor blogu

Kategórie

Archív