Založ si blog

Neberte nám SME- rovnaké ako „neberte nám Markízu“?

31892_obrPenta kúpila 50% Petit press ! Petit Press je vydavateľský dom, ktorý vydáva viac ako 30 regionálnych či centrálnych titulov. A máme tu revolúciu v jednom z nich… SME..  Šéfredaktor, ktorý zakladal SME okamžite zdvihol kotvy a odchádza. Má ho nasledovať veľká väčšina redaktorov. Nemeckí majitelia sa rozhodli predať svoj podiel  a našli kupca. A zrazu jedna redakcia pochopila, že by mali pracovať pre gorillu, teda pre image čo sami o tejto kauze vytvorili.. a  je tu krik.. NEBERTE nám SME!.. Zabíjate slobodu novinárskeho prejavu… NAOZAJ??

Spomínam si na Ruska a jeho redaktorku Ghanamovú, ktorá s vytreštenými očami a hysterickou fistulou zachraňovala Markízu. Ktorú niekto chcel ukradnúť a tak zabiť slobodu  a demokraciu v televíznom podnikaní. Po hysterickom nápore a masírovaní verejnej mienky sme zrazu zistili, že aj bez Ruskovho majiteľského podielu sa v podstate NIČ nezmenilo, že tí dvaja majitelia na to vlastne mali právo a nezabili žiadnu demokraciu ani Markízu….

Teraz sa niekto snaží o podobný kúsok , o cedenie krvi za demokraciu. Chce vstúpiť do histórie ako bojovník za spravodlivosť. Nebol by to Hríb, aby si okamžite neurobil reláciu v ktorej stranil výhradne jedinému trendu..  A ja sa pýtam.. čo taký Berusconi?? Či Murdoch?? A spadol svet či demokracia v ich impériách?? Označíme všetky ich denníky televízie a internetové vydania za nedemokratické?

Odkedy sa sloboda stráca zmenou majiteľov?? V prípade Markízy sa ukázalo, že sme boli oklamaní a nič nikto nezabil, hoci to Rusko musel predať.  Nebude aj toto len také oblbovanie verejnosti pred komunálnymi voľbami?? Ak chcú novinári niečo vlastniť, tak predsa môžu.. Nik im v tom nebráni.. prečo oni chcú rozhodovať o tom, kto má vlastniť vydavateľský dom, ktorý vydáva okrem desiatok iných práve aj to ich periodikum?  Myslím že podstata bude niekde inde a nie v zabíjaní demokracie a slobody slova. Slobodu slova mal zabiť aj Smerácky zákon o práve na ospravedlnenie.. spomínate?? Stálo na tom hlasovanie v parlamente o euroústave či čom.. a zabil?? NO NIE.. už si ani nik nespomenie, že ak budeš evidentne o niekom klamať, tak musíš na rovnakom mieste uverejniť aj pravdu.. Ale vtedy nám bolo tvrdené, že demokracia a sloboda slova KONČÍ.. a čas ukázal , že ani v tomto prípade, ba ani v „Neberte nám Markízu“ tomu tak  nebolo….

P.S.: vo včerajšej relácii p. Hríb neustále podsúval jednému diskutérovi myšlienku.. teba nehnevá, že budeš pracovať pre Pentu?  a ajhľa.. on pracuje s pomocou Penty už od roku 2009.. ako spolumajiteľ periodika Týždeň, ktoré osobne podporuje p. Haščák:

Štefan Hríb poskytol Stratégiám stanoviskom k tweetu Penty, podľa ktorého „.týždeň už roky spolufinancuje Penta a Jaroslav Haščák“.

Stručná odpoveď Hríba: nie je pravda, že Penta financuje .týždeň. Hríb pripúšťa, že od roku 2009 doteraz podporila Nadácia Penta niektoré projekty vydavateľstva sumou približne 250 tisíc eur. Okrem toho samotný Haščák sa stal „predplatiteľom“ .týždňa. „V roku 2013 sme prišli s predplatiteľskou kampaňou. Počas jej trvania sa ozval osobne Jaroslav Haščák, riadne si objednal a zaplatil zauditovaných tisíc kusov, pričom vyslovil želanie, aby sa tieto výtlačky distribuovali na najlepšie stredné školy,“ hovorí Hríb. Okrem toho čerpali krátkodobý úver od Privatbanky, ktorý splatili.

„Nie je pravda, že Penta .týždeň vlastní priamo alebo nepriamo. A vyhlasujem, že ani nikdy vlastniť nebude,“ uvádza Hríb.

Ak si niekto objedná 1000 výtlačkov z každého čísla… ako inak ako spolufinancovanie preriodika sa to dá nazvať?? koľko má týždeň predaných výtlačkov?? aký podiel tvorí tá 1000ka? HRÁ sa pán HRÍB s nami NA SLEPÚ BABU??

Kto vyhrá boj o palác? Je dôležité kto to bude?

25.03.2024

Prvého kola volieb prezidenta a zúčastnilo 2 254 000 51,9% z 4 333 000 (možní voliči: mužov 2mil 88 tisíc a 2mil 245 tisíc žien) V druhom kole môže naviac voliť asi 2 200 prvovoličov, ktorí dosiahnu 18 rokov práve v tých dvoch týždňoch medzi kolami. Účasť v prvom kole bola asi 51% , voliť nešlo asi 2 milióny 80 tisíc voličov. Výsledok na prvých dvoch miestach je [...]

Dukla Trenčín zasa sklamala, zostala pred bránami play off na 9 mieste.

18.03.2024

Srdce trenčianskeho hokejového fanúšika zasa krváca, oko plače. Ako sa stalo už zvykom, Dukla sa nedostala opäť do play off, teda medzi posledných osem. Lepšia Nitra nás vyradila a ukončila nám sezónu, v ktorej sme sa dlhodobo potácali medzi 8 až 10 miestom. Moje fanúšikovské hodnotenie pri pohľade z bufetu je subjektívne, nenárokuje si na absolútnu pravdu, ani [...]

Takto píšu ruské médiá o Putinovom vyhlásení o technickej pripravenosti na jadrovú vojnu.

15.03.2024

Dovolím si tu skopírovať jeden ruský článok bez môjho komentára, aby sme videli ako sa to snažia vnímať ruskí novinári a ako sa to snažia vysvetliť svojim čitateľom. Sami posúďte kde končí technická pragmatičnosť a kde začína propaganda. Je vonku len pár desiatok minút, vyšiel dnes 15.3. 2024 9:24 moskovského času…. Zdroj topcor ru 15.3.2024 9:24 Prst na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 543
Celková čítanosť: 3112528x
Priemerná čítanosť článkov: 5732x

Autor blogu

Kategórie

Archív