Založ si blog

Alfa stvorili DE na prácu. . . .

Na planéte boli Alfa  už dlhý čas… Pozorovali pôvodnú živočíšnu ríšu, rastlinstvo, neustále merali kvalitu ovzdušia. Jediné, čo ich znepokojovalo, boli výbuchy podpovrchovej energie, ktorá s neuveriteľnou silou vrhala vnútro planéty na povrch. Po veľkých výbuchoch sa atmosféra aj na niekoľko mesiacov stala temnou, lúče z najbližšej hviezdy sotva prenikli na povrch. Veľký obsah nedýchateľných plynných zlúčenín potlačil obsah dýchateľnej zložky na ktorú pracovalo miestne živočíšstvo. Vcelku to bola veľmi zaujímavá misia.

Boli vyslaní do vzdialeného konca im známeho vesmíru, aby našli podmienky vhodné pre presídlenie ich rasy.  Našli malú, vcelku mladú planétu, tretiu v poradí od jednej nevýznamnej hviezdy. Pri prieskume automatickými sondami jej najskôr nevenovali veľkú pozornosť. Atmosféru mala totiž zloženú z asi 80% pre nich nevyužiteľného plynu, toho čo by potrebovali pre život bolo sotva 8%. Povrch planéty nebol stabilný, z veľkej časti ho pokrývala tekutina, v ktorej, ako sa neskôr ukázalo, bol život. Pevný povrch bol pokrytý vysokými aj nízkymi zelenými zoskupeniami živej, ale nepohyblivej hmoty. Prišli na zásadný objav. Plyn potrebný k životu sa vyrábal za pomoci svetla hviezdy práve zelenou hmotou na pevnom povrchu planéty, ako aj mikroskopicou zelenou hmotou v tej nekonečnej pohyblivej tekutine. Jedna záhada striedala druhú. Bez plynu potrebného k životu ALFA aj miestnych tvorov sa nemôže obísť nik. Avšak na rozdiel od nich, ktorým ten plyn slúžil k prežitu, tak práve tento plyn pôsobil na miestne živé organizmy smrteľne. Bez neho žiť nemohli, ale pri jeho premene na energiu ich z dlhodobého hľadiska zabíjal. Preto sa tí najvyspelejší jedinci živočíšneho druhu dožívali sotva 35 obehov planéty okolo hviezdy. Rozhodli sa na planéte založiť trvalú výskumnú stanicu. Boli tu už asi 300 obehov planéty okolo hviezdy. Ich životný cyklus oproti miestnym dvojnožcom (bolo ich tu asi 40 rôznych druhov) bol v priemere 700 obehov planéty, niektorí sa dožili aj 900. Ten plyn čo používali na svoju činnosť totiž neničil ich štruktúru a preto boli z pohľadu pôvodných  druhov skoro nesmrteľní.

Chceli si vytvoriť mutáciou miestnych dvojnožcov svojim kódom štruktúry, niekoho, čo by pomohol pri kolonizácii tejto planéty s veľkými projektami. Bolo treba zvýšiť použiteľnú zložku plynu v atmosfére, čo si však vyžadovalo rozmnoženie veľkého počtu tej zelenej hmoty, ktorá ho vyrábala. Preto asi pred 200 obehmi planéty urobili prvé pokusy s vložením svojho kódu do prvotného štádia vývoja dvojnožca, ktorého si vybrali pre jeho odlišnosť od iných. Bol agresívnejší, aj keď svojim konštrukčným riešením nedosahoval rozmerov niektorých iných. Lovil v skupinách, používal na komunikáciu primitívne posunky a zvuky. Testami zistili, že základ inteligenčného rozvoja urobili životné podmienky planéty. Teraz stačilo vložiť časť svojho kódu a mohli pozorovať neuveriteľne zrýchlený inteligenčný rozvoj takto upravených dvojnožcov. Nazvali ich DE. Tí sa za posledných 150 obehov planéty výrazne začali odlišovať od neupravených. Rozvinuli komunikačné schopnosti, horné končatiny začali stále viac využívať na užitočné prispôsobenia predmetov pre svoje prežitie. Začali používať predmety zo svojho okolia, aby si uľahčili dobývanie potravy.

V prvých fázach ich vývoja sa im vôbec neukazovali, všetko nechávali na selekciu vývoja prirodzeným planetárnymi podmienkami. Zistili, že ich kód sa pri množení DE nestráca, ale naopak, neustále napomáha zdokonaľovať pôvodný kód dvojnožcov. Nedali im celý svoj kód, lebo sa obávali nepríjemných komplikácií pri ďalšom rozvoji. Boli presvedčení, že do nich vložili presne to množstvo informácií, ktoré z nich za niekoľko tisíc obehov planéty urobí dostatočne inteligentných tvorov, ktorí budu spôsobilí pri ich druhom návrate na planétu začať veľkú prestavbu miesta vhodného na presídlenie ich rasy.

Nestihli si uvedomiť, že nimi upravení dvojnožci DE zaregistrovali ich prítomnosť na planéte. Mysleli si, že boli dostatočne opatrní a nechali všetko prirodzenému vývoju daného prostredia, ktoré malo sformovať urýchlený vývoj DE. Pre prípad skoršieho inteligenčného vývinu zanechali pre DE správu, v ktorej im popísali ich konštrukčnú zmenu so svojim kódom a informáciu, že tento kód si budú predávať z generácie na generáciu, že je pre nich v podstate nesmrteľný, že prežije omnoho viac ako 30 otočení planéty, ktoré žije ich viditeľná schránka. Že im pomôže pri ich vlastnom vývoji, že v ich potomkoch bude naďalej podliehať rozvoju a bude ich   formovať, čím sa DE budú stále viac odlišovať nielen od pôvodných dvojnožcov, ale aj od všetkých ostatných obyvateľov planéty…

Skupina DE bola na love. Niektorí z nich už veľa krát zaregistrovali stopy vo vysokom modrastom nadpovrchu. Pripisovali tieto stopy bohom, ktorí ich ochraňujú. Všetci DE si uvedomovali svoju odlišnosť od ostatných živých tvorov na planéte. Videli, že im nik nemôže konkurovať v zručnosti zaobstarávania si potravy, že pomocou komunikácie navzájom sú silnejší ako najsilnejšie tvory na planéte. Videli že sú vzpriamenejší a zručnejší ako ostatní dvojnožci okolo nich.

Jedného dňa stopy na nadpovrchu zmizli a už sa nikdy neobjavili. DE boli zaskočení z tohto poznania, báli sa, že ich bohovia opustili. Začali intenzívne pátrať po tých, čo zanechávali stopy na nadpovrchu. Našli len miesto, kde títo, pre nich neznámi, veční bohovia žili… Objavili odkaz v ich komunikačnom systéme, ktorí síce vedeli rozlúštiť, ale veľmi tomu nerozumeli. Bol tam odkaz na niečo v ich vnútri, čo si predávajú z generácie na generáciu, niečo o dĺžke života DE, ako aj toho čo si odovzdávajú.. Zistili, že ich život – asi 30 obehov planéty okolo hviezdy je nič oproti tomu, koľko bude žiť to čo si odovzdávajú…. Pre nich nepredstaviteľne dlhé obdobie nazvali večnosťou a to, čo si odovzdávajú, čo ich oddelilo od ostatných tvorov na planéte nazvali dušou. Nevedeli ako to môže prežiť ich koniec, ale verili odkazu bohov… Bola tam zmienka aj o návrate ich bohov a tak začali v celej svojej populácii čakať na ten moment….

Začali písať podľa svojich vedomostí to, čo sa dozvedeli z odkazu bohov a čo si pamätali ich predkovia..

7A Hospodin Boh utvoril Adama, človekavezmúc prach zo zeme a vdýchnul do jeho nozdier dych života, a človek sa stal živou dušou. 8A Hospodin Boh vysadil zahradučiže raj v Édene, od východu, a tam postavil človeka, ktorého utvoril…….

 

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

Fico

Premiér vyzval predsedu Najvyššieho súdu, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

24.04.2024 16:51

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3136817x
Priemerná čítanosť článkov: 5724x

Autor blogu

Kategórie

Archív