Založ si blog

5G a jej nebezpečenstvo pre človeka. Je to skutočne tak?

Všade na alternatívnych weboch a portáloch sa môžeme dočítať, ako veľmi sú najnovšie siete určené pre mobilné a dátové spojenie nebezpečné pre zvieratá aj človeka. Ako veľmi vedci proti nim protestujú a v ktorých štátoch už boli zakázané, či v ktorých sa práve demonštruje proti ich výstavbe. Pridal sa aj Biely dom a jeho domovník blondiak Trump, tomu však vadí len to, že by sa na ich budovaní mali podieľať vo svete čínske firmy. Že vraj budú cez ne všetkých špehovať a zhŕňať informácie. Samozrejme, lebo takto to mali naplánované oni, no čínske sú lacnejšie a rovnako dobré. Šiel až tak ďaleko, že vyhlásil budúce embargo na všetky štáty, ktoré vybudujú svoje 5G siete s čínskych komponentov a za ich účasti… No ale pozrime sa na to ich škodlivé pôsobenie na človeka a zabíjanie života na planéte.

Prečo vlastne pokračuje vývoj sietí piatou generáciou označenou ako 5G?  Mobilné siete 5. generácie prinášajú najmä vysokorýchlostný prenos dát vzduchom s veľmi nízkou latenciou -oneskorením, ktorá bola na doterajších technológiách nedosiahnuteľná. Nižšia latencia sa pohybuje na úrovni 1 – 3 ms oproti hodnotám 15 – 30 ms v 4G sieťach. Priemerná rýchlosť sťahovania v 5G sieti dosahuje 100 Mb/s, pričom špičkové hodnoty siahajú až k 1 Gb/s. To sú 2 až 4-krát vyššie hodnoty ako pri súčasných 4G sieťach. Technologické možnosti však siahajú až k rýchlostiam prekračujúcim 5 Gb/s. Základňové stanice 5G môžu v oblastiach s veľkou hustotou terminálov využívať technológiu Massive MIMO 64T64R, ktorá umožňuje podstatné zvýšenie kapacity základňovej stanice 5G, takže pri pripojení na jednu môže podstatne viac zákazníkov využívať maximálnu prenosovú rýchlosť. Nezanedbateľný aspekt 5G sietí je takzvaná vrstvená architektúra siete (tzv. Network Slicing), keď jednotlivé vrstvy siete poskytujú rôzne úrovne kvalitatívnych parametrov pre rozdielne typy služieb.

Budú ohrozovať život na planéte? V prvom rade musím povedať, že aj samotné kozmické či slnečné žiarenie je veľmi nebezpečné pre život na zemi. Proti nim nás chráni magnetické pole zeme, ktorému skoro vôbec nerozumieme, ako vzniká, čo má naň vplyv a či môže zaniknúť.  Od pánov Tomasa Alvu Edisona, Guglielmo Marchese Marconiho, Nikola  Teslu, alebo Alexandra Stepanoviča Popova   máme v atmosfére aj umelé elektromagnetické vlny vyrobené človekom. Už na konci 19. storočia sa začali šíriť tieto vlny éterom a ich využite a rozvoj trvá dodnes.

Ak by malo byť pre zdravie nebezpečné práve rozvíjanie 5G sietí, museli by sme všetky popisované symptómy škodlivosti pociťovať už v dnešnej dobe, museli by aj na Slovensu padať vtáky z oblohy mŕtve či vo veľkej miere sa vyskytovať poruchy osobnosti a plniť sa blázince…. Prezradím vám jedno tajomstvo, na ktoré konšpirátori a odporcovia 5G zabudli. UŽ TERAZ využívame všetky frekvencie určené pre siete 5G, nič nové nebude použité-….Bude len preorganizované používanie frekvenčných pásiem, ktoré boli pridelené pre Európu pre nové mobilné a dátové spojenie, nazývané 5G… Citujem:

Pásmo 700 MHz sa v súčasnosti využíva na vysielanie DVB-T a pre potreby 5G bude uvoľnené v budúcom roku. Ďalšie pásmo, ktoré sa bude v EÚ používať pre 5G, je 3,4 – 3,8 GHz. Ide o hlavné pásmo, v ktorom bude vysielať väčšina základňových staníc 5G na pokrytie miest a hustejšie osídlených oblastí. Dosah vysielačov sa tu ráta zhruba v stovkách metrov až jednotkách kilometrov. V súčasnosti sa využíva takzvaná NSA (Non Standalone Architecture), kde treba okrem hlavnej 5G frekvencie 3,4 – 3,8 GHz využiť aj sieť LTE napríklad v pásme 1,8 GHz na prenos servisných signalizačných dát. Obe tieto pásma sa doteraz bežne využívali, 1,8 GHz na zmieňované 4G LTE a 3,4 – 3,8 GHz doteraz používali operátori na poskytovanie bezdrôtového pevného internetu. Posledné frekvenčné pásmo štandardizované pre 5G siete v Európe tvoria milimetrové vlny v rozsahoch 24,25 – 27,5 GHz, 31,8 – 33,4 GHz a 40,5 – 43,5 GHz. Toto pásmo v 5G sieťach bude tvoriť kapacitnú vrstvu na lokálne pokrytie vnútorných alebo vonkajších priestorov s veľkou koncentráciou používateľov, ako sú stanice, nákupné centrá, centrá miest a podobne. Dosah týchto základňových staníc 5G je iba v desiatkach metrov, ale zvládajú veľké množstvo zariadení s vysokými rýchlosťami. Toto pásmo sa v súčasnosti bežne využíva pre mikrovlnné spoje, teda na vysokokapacitné prenosy dát, internetu či videa….“ Ako vidieť, obavy zo zavádzania 5G rozhodne nie sú na mieste. Všetky pásma určené pre 5G sú v súčasnosti bežne využívané rôznymi službami. 5G štandard však prináša efektívnejšie využitie týchto frekvencií aj vďaka zlepšeniu použitých algoritmov. Jednoducho povedané, vieme vďaka 5G zakódovať a preniesť cez tú istú frekvenciu väčší objem dát ako v prípade 4G. Analógiou prechodu zo 4G na 5G siete by mohol byť napríklad prechod televízneho vysielacieho štandardu z DVB-T na DVB-T2, kde v jednom multiplexe dokážeme preniesť viac televíznych kanálov, pričom frekvenčné pásmo sa nemení. A keďže výstavba 5G sietí a plošné pokrytie územia vyžadujú enormne vysoké investície, je predpoklad (a svedčia o tom aj skúsenosti zo zahraničia), že 5G siete si nebude budovať každý z operátorov samostatne, ale sa dohodnú na spoločnom budovaní a prevádzkovaní tejto infraštruktúry. To by, samozrejme, znamenalo aj potrebu menšieho počtu vysielačov. Desiateho júla 2019 operátor 4ka a jeho sesterská spoločnosť SWAN na Slovensku spustili prvú 5G sieť. Zatiaľ ide síce iba o pilotnú prevádzku v niekoľkých lokalitách Banskej Bystrice, no do konca roka by malo pribudnúť ešte niekoľko základňových staníc vo viacerých, ešte nespresnených lokalitách.( René Hubinský PCrevue)

Takže ak dodnes nik nezaznamenal žiadne smrteľné ochorenia spôsobené elektromagnetickými vlnami , či nebodaj psychické poruchy vo vyššej miere na našom území, určite ich nezaznamená ani prípadným vybudovaním 5G sietí, lebo NIČ NOVÉ V ÉTERI NAD EURÓPOU NEPRIBUDNE… Máme to tu už dávno… Vo Francúzsku je už 624 komerčných 5G vysielačov, v Rakúsku asi 30, vo svete asi 6690…

Tri planetárne ohniská, ktoré môžu prerásť do svetového konfliktu v priebehu hodín.

19.04.2024

Na blízkom východe sa dnes piatok 19.4.2024 rozhorieva veľký vojenský konflikt: Blízky východ sa dnes po zasadnutí izraelského vojnového kabinetu pripravuje na izraelský „odvetný“ útok na Irán. Izraelské letectvo tvrdí, že dokončilo „prípravu“ a že útok je „bezprostredný“. Americkí predstavitelia oznámili WSJ, že sa domnievajú, že Izrael dnes [...]

Rusi bojujú poučení z minulosti. Použili znova taktiku UŤAHANIA protivníka a to všetkých štátov EU.

15.04.2024

Aby sme lepšie pochopili čo sa deje teraz na Ukrajine, musíme sa vrátiť hlboko pred druhú svetovú vojnu, do čias Ruského ťaženia spojených Európskych vojsk pod Napoleonom 1812-13. Z dejepisu registrujeme ako hlavného strojcu ruského víťazstva Kutuzova, no nebyť žiarivej hviezdy mladého pruského stratéga Carla von Clausewitza ( 1780-1831) by sa ten úspech pravdepodobne [...]

Útok Iránu sa očakával, má spojitosť s vojnou na Ukrajine?

14.04.2024

Irán v sobotu spustil rozsiahly letecký útok na Izrael v reakcii na nedávny útok na iránsky konzulát v Damasku pripisovaný židovskému štátu. Iránske revolučné gardy oznámili, že útočia desiatkami dronov a rakiet, izraelská armáda predtým uviedla, že drony z Iránu poletia niekoľko hodín. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo vyhlásení povedal, že Izrael sa na [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

simon22

Nežijem krátko aby som nič nevedel, ale ani príliš dlho aby som všetko zabudol...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 548
Celková čítanosť: 3137387x
Priemerná čítanosť článkov: 5725x

Autor blogu

Kategórie

Archív